Делото "Станишев" – при кандидат за апелативен спецсъдия

Делото срещу експремиера вече е разпределено в градския съд
Обновена: 19 авг 2011 14:43 | 18 авг 2011 15:25,
39
Делото "Станишев" – при кандидат за апелативен спецсъдия
Снимка: Булфото

Делото срещу Сергей Станишев за разгласяване на държавна тайна се падна на съдийка, кандидатстваща за Апелативния специализиран съд.

Още по темата

Системата за разпределение на делата в Софийския градски съд (СГС) е определила за съдия докладчик Веселина Вълева, съобщава БТА.

Вчера прокуратурата депозира в СГС искане, с което бившият премиер да бъде наказан с глоба заради изгубени седем секретни документа.

Бившият премиер е обвинен за разгласяване на държавна тайна. Според прокуратурата той е загубил 7 доклада, съдържащи информация, представляваща държавна тайна, които са му били връчени, докато е бил министър-председател, срещу подпис.

Три от документите са изготвени от ДАНС, два – от МВР, един – от министъра на отбраната, и един от НАТО.

За това престъпление законът предвижда до две години затвор или пробация, но тъй като Станишев е с чисто съдебно минало, прокуратурата предложи той да бъде наказан с глоба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
6
 
! Отговори
Петър преди 12 години
За сведение на промитите мозъци.Станишев никога не е работил, като деловодител на секретно деловодство. Не е играл карти, ритал топка, тичал на тенис корта за кебапчета през работно време.Не е спирал проверки на митницата по телефона, не е правил представления от типа отнемане лиценза на Лукойл.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марш в затвора Станишев
29
4
 
6
 
! Отговори
МУРАТЛИ преди 12 години
Много по справедливо ще бъде прокуратурата да повдигне обвинение на самоблюбения ББ и самозабравилия се ЦЦ за скандала Танов гейт защото престъплението е очевадно пълна злоупотреба с власт и покровителстване на контрабандата и корупцията ИМА ЛИ ПРОКУРАТУРА ИЛИ И ТЯ Е СЪПРИЧАСТНА
28
5
 
4
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 12 години
Втрамвая се люлея със СерГЕЯ . Ето той завива , към затвора гледка се открива .
27
3
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Много точно го казахте на 2. Цветанов беше проверяван от НАП, Сметна палата и даде отчет на своите приходи в Народното събрание, ха сега да сторят същото и с агента Гоце, ТА ТО САМО ПУШКАТА МУ СТРУВА 50,000,00 ЛВ. Нека сега Гоце излезе и даде отчет откъде е взел пари да купи мизонетите и магазините си. КРАДЛИВИ СА КОМЕНИСТИТЕ, ТАКА СИ Е КОЛКОТО И ДА НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СИ ПРИЗНАЯТ.
26
2
 
6
 
! Отговори
M преди 12 години
Електоратът на червените обаче бил въодушевен. По-възрастните хора, които получили обаждането, дори не са и разбрали, че става въпрос за аудиозапис.Бабите били убедени, че са говорили лично с Калфин и Станишев и са изпадали в истински транс от оказаната им висока чест.Е, две години по-късно голям праз?! Пак сме същите, но по-зле Може би пак ще чуем мазните им гласчета да ни призовават да гласуваме за тях, но нека повече грешки да не се случват, защото ние всички ги плащаме
25
3
 
3
 
! Отговори
M преди 12 години
Домашните телефони в цялата страна загряха от обаждания на тогавашните висши политици. Начело на телефонната офанзива бяха премиерът Сергей Станишев и външният министър Ивайло Калфин.С високата чест бяха удостоени хиляди българи. Първите хора на държавата звъняха наред и призоваваха избирателите да гласуват за социалистите.Подобно чудо електоратът виждаше за първи път. Безпрецедентните обаждания бяха започнали непосредствено преди изборния ден. Съобщенията гласяха:Здравейте, обажда Ви се Ивайло Калфин. Искам да Ви напомня, че в неделя избираме депутати за парламента на Европа. Нека да изпратим там подготвени хора и професионалисти. Призовавам Вас и вашето семейство да гласувате с бюлетина 6.
24
1
 
4
 
! Отговори
M преди 12 години
През лятото на 2009 г. преди европейските и парламентарните избори телефонни записи на гласовете на Станишев и Калфин доведоха червени баби и дядовци до транс. Въпреки това, казусът можеше да се разглежда и като нарушаване на личното пространство.
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уха, гербавите си слагат свой съдия! Ако и сега не осъдят Съсела и да го вкарат в пандиза, значи наистина Борисов и Станишев *** в едни ***!
22
3
 
3
 
! Отговори
ZATVORNIK преди 12 години
VSI4KI ME4TAEM ZA TAKAV SAKILIINIK!!!
21
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 12 години
НЯМА НАЧИН бивш или настоящ властимащ или публична личност да бъде осъден според закона.А ние обикновените хора по форуми и протести можем да правим едно единствено нещо - ВЯТЪР. Колкото по-рано го осъзнаете толкова по скоро ще намалеят безполезните коментари .Никой ли до сега след толкова време и примери не го е разбрал.
20
1
 
5
 
! Отговори
До Цецо, 8 преди 12 години
Не съм с юридическо образование или защитник на Станишев, но според НК е законно:Чл. 78а. Пълнолетно лице се освобождава от наказателна отговорност от съда и му се налага наказание от хиляда до пет хиляди лева, когато са налице едновременно следните условия:Станишев отговаря на усовията
19
1
 
5
 
! Отговори
Срамишев преди 12 години
Колкото осъдиха ген.Семерджиев за унищожените досиета.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чакайте,бе:) Нали миналата година и Дянков издаде класифицирана информация и то в Народното събрание-орехвърляне на пари от държавния резерв към частна банка! И какво стана? Оправдаха ли го? ДАААААА. Станишев е същият,само че прекалил,цели 7 документа:) Ама като има правосъдие за единия,няма да има кривосъдие за другия, я:) Дайте да се разберем-всички са замесени от едно тестенце:)
17
8
 
0
 
! Отговори
разочарован преди 12 години
ние българите никога няма да се оправим и да заживеем нормално.Като чета изявленията по долу за сетен път се убеждавам колко простотия има на този свят.За това такива като боко тиквата и цицо шлифера ще са на гребена на вълната и ще си правят каквото си искат а вие *** по долоу които ги защитавате ще ме държите за дръжката
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И за какво тъпчо 16, така наречения от теб боко трябва да влиза в панделата, просто защото си един злобен неудачник ?
15
8
 
3
 
! Отговори
Келешчо преди 12 години
ГЕРБ е дясното разклонение на червената мафия и никога няма да позволи на съд и прокуратура да вкарат Станишев в затвора. Пардю го каза най- добре- всичко в България е един голям театър, а главните герои в момента играят ролята на бабаити, от които нищо не зависи.
14
7
 
6
 
! Отговори
Таласъмчо преди 12 години
Както Станишев сега ще отърве панделата, така и Боко няма да влезе в нея след като падне от власт защото България не е правова държава, а съдилищата ни са едни долнопробни битпазари, в които всеки, който има пари и власт може да си напазарува невинност или в най- лошия случай- условна присъда.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И каква ни е файдата от специализиран съд,като ще са пак корумпирани мутри-съдии.Докато не поканим съдии от ЕС оправия няма да има,само пари ще се наливат.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво те е*е закона кой го изпълнявА