ДАНС изяде главата на Станишев, свалят имунитета му

Борис Велчев вече е пратил писмо с искането си до НС
3 ное 2009 11:49,
151
ДАНС изяде главата на Станишев, свалят имунитета му
Колаж: Dnes.bg

"Прокуратурата ще поиска имунитета на депутат, разпитван по повод изтичането на доклад на ДАНС", съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Той уточни, че искането е изпратено до НС с писмо от главния прокурор Борис Велчев, но не пожела да назове дали това е Станишев.

Според Кокинов има данни за извършени две престъпления. Едното е, че лицето, срещу което ще се води досъдебното производство, е загубило документ, представляващ държавна тайна.

Другото касае оповестяването на класифицирана информация.

До момента единственият депутат, разпитан заради изтичането на секретния доклад на родното ФРБ в медиите, е бившият премиер.

Миналата седмица на спявка в прокуратурата бяха привикани лидерът на БСП, бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, сътрудникът му Алексей Петров и енергийният консултант Стефан Гамизов.

"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал. Този доклад е предаден в ДАНС, а как е излязъл оттам – не знам", обясни тогава Станишев.

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за характера на управление на страната в момента, което става все по-авторитарно.

Веднага след тези думи Бойко Борисов обяви, че не един, а още 9 секретни доклада на ДАНС не са по местата си. Били получени от Станишев, но сега ги нямало.

Завръзката на драмата тръгна, след като Алексей Петров даде на Борисов доклад на службата, който дни по-късно бе качен на няколко места в интернет.

Документът е озаглавен: “Справка относно: Действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация”.

Още по темата
Припомняме основните акценти от текста:

– постъпващите в ДАНС данни индикират за наличие на паралелно действаща с държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществения живот в страната

– има сценарий за овладяване на ДАНС чрез предизвикване на кадрови и структурни промени в агенцията

– Стефан Гамизов (един от основните заговорници, според доклада) разполагал с информация за подробности от живота на Петко Сертов (бившия шеф на ДАНС)

– подробностите са много лични, като Сертов определено се опасява от този факт

– Гамизов практически работи за интересите на бизнесмена Христо Ковачки

– Татяна Дончева "активно внушава, че трябва да бъдат предприети ответни действия срещу Петко Сертов, крайният резултат от което вероятно ще бъде остър конфликт в ръководството на ДАНС"

– проектът за създаване на паралелни механизми на управление в държавата и овладяване на службите за сигурност е стартирал назад във времето през 2005 година.

– през 2008 година има напрежение в ръководството на ДАНС, породено от откритите враждебни действия на Алексей Петров и косвената подкрепа, която той получава от председателя Сертов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Стана Беля :< преди 14 години
Стана беля. От МагаДАНС му изядоха главата!
130
0
 
0
 
! Отговори
Изядоха му главата преди 14 години
Куратурата поиска потентитета на Путат, по повод изпразването на две балерини от балет МагаДАНС, съобщи градския Курор на София. Изядоха на Станишев главата, но коя долната или горната? Засега балерините не са разпитвани и не е ясно.
129
0
 
0
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 14 години
Верно е. Само че не става въпрос за Данс а за Балет Магаданс, и не за два доклада а за две балерини, и е верно че съм ги взел, и не че са изчезнали, а че са се изпразнили, и заглавието е верно, че са ми изяли главата, И не че съм бил в прокуратуратурата, а че съм им турил по един ***. Верно е да.
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко да престане с този цирк да търси навсякъде престъпници и във всичко престъпления, защото това започва да прилича на патология. И хвърля камъни непрекъснато върху един сто пъти по-интелигентен човек от него. За беззащитен го има, за това ли? А къде останаха Мургина, Доган? Защо за тях мълчи като ремсист, а преди изборите се заканваше страшно!Ето, вече и европейските политолози се изказват, че зрелищата започнаха да идват в повече от допустимото.Здравейте, "циркаджии"!
127
0
 
0
 
! Отговори
I преди 14 години
Ние сме си виновни - безучастни сме... Повечето хора, които пишем тук пак сме добре, но представете си хора, които цял живот са работили за 90 лева пенсия, заради такива мутри.... Също така - зарязани деца, лоши болници и здравеопазване...
126
0
 
0
 
! Отговори
ALEKSANDAR MALINOV преди 14 години
NAI-GOLIAMO RAZVITIE Darzavata IMASHE pri ZARSTVO BALGARIA pri BALGARSKITE ZARE ZAR FERDINAND iZAR BORIS III...Oste 1910 G. ZARSTVO BALGARIA e na 8-mo masto v EVROPA i na 10-to v SVETA po Standart...Prez 1938-1940 G.ZARSTVO BALGARIA veche E na 4-5 masto zaedno s Holandia i Belgia i na 8-mo v Sveta...SEGA Zalkata Nestastna republika e na 45-47 masto v Evropa i sigurno na 145-150 masto v Sveta...TRABVA DA VASTANOVIM TARNOVSKATA KONSTITUZIA i ZARSTVO BALGARIA-SAMO TAKA STE USPEEM...TOVA E IASNO...
125
0
 
0
 
! Отговори
ИЗВИНЕНИЯ към 115 преди 14 години
Моля зя извинение, погрешно намалих плюсовете с един, а исках да прибавя. ТОЕСТ плюсовете фактически са ШЕСТ, а не 4.
124
1
 
0
 
! Отговори
казино "ЕС" преди 14 години
залагам на картата че станишков ще го вкарат в пандиза макар и само за идеята.
123
0
 
0
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Това е което ме крепи да бъда все още в БГ. Интересния живот. Да бъда част от мръсните политически простотии очевидно е начин на живот в БГ. Това да си гледаш семейството, децата, бизнеса е толкова маловажно сравнено с меренето на сини и червени ***, уважаеми сънародници, че .... ако се наложи да преживеем седмица без политически скандал в БГ, трябва да емигрираме на .. Марс.
122
0
 
0
 
! Отговори
ако не друго, поне в преди 14 години
и да влезе, и да не влезе върхушката в панделата, пак същите си лапкат, и като излезат от панделата (ако изобщо влезат), пак си имат какво да си лапкат. Това е едно на ръка. Другото са икзотични банки, космични сметки, комични сценарии, кълчища и калища по пътя към търсене на Истината. Някой някога някъде ще я открие ли изобщо?
121
1
 
0
 
! Отговори
joro преди 14 години
Всичко товае без мисленно,докато е там Борис Велчев,всички тези истории ще завършат със не омишлени показания и това означава че това всичкото сие бош лаф,мафията си продължава и товае.Теса недосегаеми тосе вижда.
120
0
 
0
 
! Отговори
milena преди 14 години
"до: миленаЕла и поживей в БГ пък после пиши коментари.И преди ,и сега всичко е ала-бала."няма да влизам в глупави спорове... "предстъпник " в една дъпжава винаги е имало и ще има! аз макар и далеч знам как се пише все още правилно !!! елате вие там, където сме се принудили да отидем ние младите и после може и да разберете какво искам да кажа !
119
0
 
0
 
! Отговори
117 преди 14 години
Наричай ги както си искаш ,а те ще си го местят от единия крачол в другия.Какъвто и да е съда,ако няма присъда няма затвор и Другарите ще ти се усмихват по тв-то и след някоя годинка отново ще спечелят изборите ,а ти ще продължиш да си лаеш
118
0
 
1
 
! Отговори
boby преди 14 години
Нали никой не си мисли, че някой като Станишев може да влезе в затвора...
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За какъв съд ми говорите тука, съда казвал кой е бандит и кой не, егати и смехорията. Казва той ама в белите държави, нашия съд е назначен от Красьо Черното, плевенчанчето. А сега си чакайте да съди аверите на Красьо. Така, че аз спокойномога да си ги наричам бандити ...
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ела и поживей в БГ пък после пиши коментари.И преди ,и сега всичко е ала-бала.
115
0
 
0
 
! Отговори
телец преди 14 години
Докладът е от 30 стр.,а показаха само 26,пак ни подхвърлиха каквото си искат на нас балъците......
114
0
 
1
 
! Отговори
До Милена преди 14 години
Произнасянето дали някой е предстъпник става от съда ,а не от Бойко Борисов.Преди съда да се произнесе всичко е бабини девитини.Там където си ти кой определя дали някой е престъпник или не.Освен ако не си в Куба ама и там отдавна не е така
113
1
 
1
 
! Отговори
милена преди 14 години
да гният всичките-поне да знам че някой е заплатил за изминаващие ми в чужбина младини далеч от всички любими хора! вие в Бг страдате от едно ние, далеч от вас - за още едно... това е политиката но всичко трябва да има една граница. радвам се за това което прави новото правителство. вече съм на 29г от 2001г не съм си в Бг, но откакто се помня това го чувам за пръв път поименно да се назовават нарушители ,да им се търси сметка и най важното за всичко това се уведомява народа! и пак сте недоволни!
112
0
 
0
 
! Отговори
Илияна преди 14 години
Охх Мишо, Мишо.... кризата вече ни е ударила ако ме питаш мене. Аз съм съкратена от януари тази година (по времето на Станишев). Тъй че стига с тази криза. Репортажа не е за кризата. Дано доживеем да видим някои от тези в затвора.