Прокуратурата провери колко жалби има срещу Цар Киро

Рашкови също са се оплаквали за отправени заплахи
26 сеп 2011 19:14,
88
Прокуратурата провери колко жалби има срещу Цар Киро
Снимка: Булфото

Жалби и контражабли за отправени заплахи от и към близки на Цар Киро са подавани през последните шест години, става ясно от справка на Пловдивската окръжна прокуратура, направена след взривът на напрежение в Катуница. Преписките са на прокуратурата в Асеновград.

Срещу членове на фамилията има и присъди – с едно изключение са глоби.

През 2005 г. прокуратурата се самосезира заради публикации за незаконно придобити земи от Кирил Рашков и заплахи срещу собствениците на земите. Той е обвинен в самоуправство, за което е осъден от Районния съд в Асеновград на глоба от 1000 лева. Присъдата е потвърдена от Окръжния съд в Пловдив. 

През 2006 г. срещу Кирил Рашков и сина му Ангел е внесена жалба от Д.Б. Здравков за отпавени закани за убийство. В началото на март е образувана преписка по жалбата, а два месеца по-късно приключва с отказ за образуване на досъдебно производство. Рашкови от своя страна също внасят жалба срещу Здравков за отправяне на заплаха. Тяхната жалба също няма последствия.

През 2009 г. на Георги Рашков е повдигнато обвинение за хулиганство, пет месеца по-късно е внесено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност и е наказан с глоба от 700 лева.

През пролетта на 2010 г. е образувана преписка по жалба на четирима мъже срещу Кирил Рашков за закана за убийство, към която е приложена и протестна подписка на много жители на „посоченото населено място”, според съобщението от прокуратурата. През лятото е постановен отказ за образуване на досъдебно производства.

През август 2010 г. Е. С. Кацаров подава жалба срещу Георги Рашков - внук на Цар Киро, за отправяне на заплаха. Месец по-късно внукът е обвинен в хилиганство, по алинея, която третира повторно извършване на деянието. Срещу Рашков вече има присъда – една година условно с три години изпитателен срок и глоба от 3000 лева.

Асеновградската прокуратура е работила по 10 жабли от Цар Киро и негови роднини. През 2004 и 2005 г. Кирил Рашков подава жалби заради кражби. В първия случай досъдебното производство е спряно, във втория са наказани двама души.

В края на 2005 г. Рашков подава жалба заради незаконно ползване на общински места от жители на Катуница, но не е образувано досъдебно производство.

През 2006 г. прокуратурата образува преписка по молба на Рашков срещу А.В.Илиев по данни за престъпление, свързано с незаконен добив на дървесина, но досъдебно производство не е образувано.

Три жабли подава Рашков през 2010 г. заради отправени закани за убийство и двете са без досъдебно производство.

През август 2010 г. започва досъдебно производство по жабла на Ангел Рашков за унищожено негово имущество срещу неизвестен извършител, което към момента е спряно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
13
 
! Отговори
13 преди 12 години
Присъединявам се към АНОНИМЕН - спирам да наричам Кирил Рашков - цар!!!На кого е цар тоя ***?И къде се намира да се държи така?Доста се е изплашил и се е скрил на Боровец - в хотел Самоков,откъдето полицаите са го извели през служебния вход!!!Питам - това ли е работата на полицаите - да го пазят някой да не го нарани?А НИМА НЕ СИ ГО Е ЗАСЛУЖИЛ?
71
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Това са истинските виновници в действителност,както полицията и съда.Поне 10 години си затваряха очите за безобразията и престъпленията на този циганcки /а и не само/ клан.Очевидно е имало здраво намазване на корумпирани ръчички с "финикииски знаци".Цяла България знае,че т.н. цаp Киро е производител на менте алкохол ,само институциитена които това им е работата не били разбрали до "ония ден"! Кой е този ***,дето ще повярва на тази басня?!
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами след като сега се е сетила прокоратураата да си подаде оставката и на борсата мамка им наркоманска ама да се сетят ко ги чака на старини кадето и да са по света и тяхните *** както и *** им дето хрантутят, е д проверят Бойкото оня ден се е хвалил на пияна глава че ввече напраил парвия милярд .хораааааа смърт който кадето намери да не могат да живеят щом не се сещат че и ние живейм от пред тях мамка им предалтеска дядовците ви са преобрущат в гроба си от злоба ако изобщо и те са хор
69
0
 
15
 
! Отговори
краси преди 12 години
А проверихте ли проверяващите за лоялност? Колко неангажиращо звучи заглавието. Кажете вече какво призна убиецът за поръчителя и всички *** подстрекатели в буса. Колко пари внесе в Турция, за да се кефи, когато го освободите предсрочно.
68
4
 
1
 
! Отговори
MAFIATA преди 12 години
VIE PRODALJAVAITE DA SE ZANIMAVATE S *** A NIE MAFIATA GLEDAME SEIRA I TOVA E GOLIAM KEF ZA NAS KU4ETO LAE KERVANA VARVI.
67
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Властта сама насажда етническо напрежение с двойния стандарт в сегашния момент. Деца са арестувани, защото носели камъни. Добре, ама ***, които носят хладно оръжие/вили,ножове,брадви/ с много по-голяма опасност за обществения ред са разпитвани само от медиите. Полицията ги пазела, айде бе. Арестувани са най-агресивните протестиращи българи, но нито един агресивен *** не са открили за разпит. И ром да го нарека, все тая. Ром също вече е обидна дума. Значи престъпник.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако властта не покаже справедливост, ще има етнически конфликт и не само такъв. Как може да се арестуват деца в София, а *** не е арестуван, а го "пазели". Наглед и децата и *** не са прави, ама главния комисар пази Киро, а наште деца от малки ще ги учи на ред. Ама те виждат още от сега на чия страна е държавата. Защо не е арестуван Кирил Рашков за подбудителство към убийство? Нали съда беше виновен, ама май и МВР се ослушва .. с парите на данъкоплатците.С наште камъни по наште глави.
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВНИМАНИЕ! ВНИАМНИЕ! ВНИМАНИЕ!До всички истински българи: Разграничете се от расистките лозунги! Много е важно! В момента ни вкарват в капан! Това не са наши лозунги! Обяснете на заблудените до вас, да не издигат подобни лозунги. Утре всички българи ще бъдат обвинени в расизъм, нещо което ни е чуждо. Западните телевизии вече са тук. Всеки, който обича Майка България да престане да издига подобни нечовешки лозунги! МНОГО Е ВАЖНО! И оставете обикновените бедни ***, те само ядоха баницата...Хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Америка иска, конфликт на Балканите, за да направи война в Европа. Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Днес глашатаите на Джордж Сорос са: Бойко Борисов,Цвеатанов, Иван Костов, Дон Цеци-Цветелин Кънчев....отворено общество...??? Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя Симеончо, било Иван Костов, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността!!! Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест, срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ???Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!Иначе......Всеки народ си заслужава съдбата!Разпространявайте тази статия, защото тука платените драскачи, които имат задача да насаждат етническа омраза са безброй много.....много, много са, платените драскачи в форумите!!!
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви са тия ментарджийски работи с проверката. Нали видяхме, че къщите са празни. Цар киро щял да отговаря, ама го чуваме, че нито съжалява, нито е уплашен. Свил се е в луксозен хотел, плацика се в джакузито и си щрака с пръсти. А народът се вълнува напразно. Няма да го накажат . Няма да лежи в затвора нито за неплатени данъци, нито за подбудителство към убийство, нито че на 100 българи остави по един с едно око , както мрачно се шегуваше народа с менте-алкохола му. Не сме роби ние, а властите
63
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има само едно решение вярно - МЕШЕРЕТО си го е осъдило тоя..да им го дават! И Еднакви закони за всички ..зашитаващите *** да отидат вечер на разходка из махлата !!! Само бой и страх ги оправят *** !!!
62
3
 
32
 
! Отговори
fck преди 12 години
Рашков *** и цялата му рода разстреляни на центъра на село Катуница.. с глави набити на колове.. за назидание! Никой никога няма право да се *** с България защото незнае какво го чака! За да има мир трябва първо да се лее кръв!
61
2
 
17
 
! Отговори
воевода преди 12 години
смърт ***
60
2
 
24
 
! Отговори
офроудър преди 12 години
и аз имам жалба срещу ***.......ще я внеса скоро в пощенската му кутия.....при отварянето и ще му реша всички проблеми......на гнусния *** и на хората дето са страдали
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами трябва повече да ги пазите!!! Горкичките,как ли ги е страх!!!! МАМИЦАТА ИМ!!!
58
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И все пак тоя смръдлив *** Рашков нали ходи на два крака а не лети. И на него ще му се случи един между очите.
57
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам повече никой да не нарича "цар" онзи във форума и където и да е!
56
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАДЯВАМ СЕ МОМЧЕТАТА ОТ АГИТКИТЕ ПАК ДА ИДАТ В КАТУНИЦА...ДА ПОТРОШАТ ВСИЧКО ДО КРАЙ...ХОРАТА ТАМ С ГОДИНИ СИ МАЛТРЕТИРАНИ И ЗАПЛАШВАНИ,ЧУВАМ ЗА СЛУЧАИ ПРИ КОИТО ЗАПТИЕТАТА НА РАШКОВ СА ХОДЕЛИ СЪС САБИ ПО КЪЩИТЕ НА ХОРАТА...СМЪРТНАТА ПРИСЪДА МУ Е МАЛКО НА ТОЯ,ВИЖТЕ ГО КАК АРОГАНТНО СЕ ДЪРЖИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И ЗАПЛАШВА...
55
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери, махаѝте се! Вие развратихте тотално България!Срамувам се заради вас!
54
0
 
8
 
! Отговори
gord komunist !!! преди 12 години
toia *** parazitira cial jivot vurhu gurba na naroda kato e podkrepian ot biv6i komunisti i nastoia6ti politi4eski urodi ,a su6to taka i ot 4ervenata podkupna sudebna sistema !!!
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pak kolko xora gi e bilo strax da podadat sre6ty toq *** nikoi ne znae