Прокуратурата провери колко жалби има срещу Цар Киро

Рашкови също са се оплаквали за отправени заплахи
26 сеп 2011 19:14,
88
Прокуратурата провери колко жалби има срещу Цар Киро
Снимка: Булфото

Жалби и контражабли за отправени заплахи от и към близки на Цар Киро са подавани през последните шест години, става ясно от справка на Пловдивската окръжна прокуратура, направена след взривът на напрежение в Катуница. Преписките са на прокуратурата в Асеновград.

Срещу членове на фамилията има и присъди – с едно изключение са глоби.

През 2005 г. прокуратурата се самосезира заради публикации за незаконно придобити земи от Кирил Рашков и заплахи срещу собствениците на земите. Той е обвинен в самоуправство, за което е осъден от Районния съд в Асеновград на глоба от 1000 лева. Присъдата е потвърдена от Окръжния съд в Пловдив. 

През 2006 г. срещу Кирил Рашков и сина му Ангел е внесена жалба от Д.Б. Здравков за отпавени закани за убийство. В началото на март е образувана преписка по жалбата, а два месеца по-късно приключва с отказ за образуване на досъдебно производство. Рашкови от своя страна също внасят жалба срещу Здравков за отправяне на заплаха. Тяхната жалба също няма последствия.

През 2009 г. на Георги Рашков е повдигнато обвинение за хулиганство, пет месеца по-късно е внесено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност и е наказан с глоба от 700 лева.

През пролетта на 2010 г. е образувана преписка по жалба на четирима мъже срещу Кирил Рашков за закана за убийство, към която е приложена и протестна подписка на много жители на „посоченото населено място”, според съобщението от прокуратурата. През лятото е постановен отказ за образуване на досъдебно производства.

През август 2010 г. Е. С. Кацаров подава жалба срещу Георги Рашков - внук на Цар Киро, за отправяне на заплаха. Месец по-късно внукът е обвинен в хилиганство, по алинея, която третира повторно извършване на деянието. Срещу Рашков вече има присъда – една година условно с три години изпитателен срок и глоба от 3000 лева.

Асеновградската прокуратура е работила по 10 жабли от Цар Киро и негови роднини. През 2004 и 2005 г. Кирил Рашков подава жалби заради кражби. В първия случай досъдебното производство е спряно, във втория са наказани двама души.

В края на 2005 г. Рашков подава жалба заради незаконно ползване на общински места от жители на Катуница, но не е образувано досъдебно производство.

През 2006 г. прокуратурата образува преписка по молба на Рашков срещу А.В.Илиев по данни за престъпление, свързано с незаконен добив на дървесина, но досъдебно производство не е образувано.

Три жабли подава Рашков през 2010 г. заради отправени закани за убийство и двете са без досъдебно производство.

През август 2010 г. започва досъдебно производство по жабла на Ангел Рашков за унищожено негово имущество срещу неизвестен извършител, което към момента е спряно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой е Кирил Рашков? Роден на 24 май 1942 г. в пловдивския кв. Столипиново. През 1984 г. е арестуван за притежание на злато и валута, от дома му са иззети над 2 млн. лева. Преди 1989 г. има 7 присъди, за които е осъден общо на 30 г. затвор. След 10 ноември 1989 г. регистрира първата си фирма за алкохол. Вдига завод край с. Катуница. През 1993 г. е арестуван за производство на фалшив алкохол. Излиза от ареста с гаранция от 10 000 долара.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой е Кирил Рашков? Роден на 24 май 1942 г. в пловдивския кв. Столипиново. През 1984 г. е арестуван за притежание на злато и валута, от дома му са иззети над 2 млн. лева. Преди 1989 г. има 7 присъди, за които е осъден общо на 30 г. затвор. След 10 ноември 1989 г. регистрира първата си фирма за алкохол. Вдига завод край с. Катуница. През 1993 г. е арестуван за производство на фалшив алкохол. Излиза от ареста с гаранция от 10 000 долара.
30
12
 
14
 
! Отговори
до33 преди 12 години
Какво ти е виновен Герб !!!!
29
10
 
16
 
! Отговори
Волен преди 12 години
А защо ЦОко,БОко и Киро да не са в една килия?!?
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цоко и Боко час по скоро трябва да осигурят килия за *** киро.
27
7
 
20
 
! Отговори
Запален преди 12 години
Те май в каквото и да го обвинят след няколко месеца, когато хората позабравят за него той отново ще бъде освободен от отговорност. Дойде ми до гуша от корумпирани истории, на които всички знаем края... Искам честност и справедливост най-после !Махайте се ГЕРБ !!!
26
0
 
0
 
! Отговори
viji bogdanova преди 12 години
lele ot kakvo go pazite sar kiki da ne go ubiqt 4e nema koi da vi dade pari i glasove za izborite zavedete go v bankq ili v lulin mnogo 6e mu se izradvat v banki boiko a v lulin seliq grad
25
0
 
7
 
! Отговори
maroder преди 12 години
do 4;А ще се радваш ли ако се появи нов Тато и вече се казваш Ангел а не Али
24
15
 
1
 
! Отговори
Хашим Тачи преди 12 години
Нулева толерантност към славянофашистите!!!нашите момчета от АОК са готови да се включат в борбата за просперирането и разпростанението на Исляма!!!
23
5
 
0
 
! Отговори
43 преди 12 години
abe kakvo ste sednali da komentirate Kiro kato nishto nemoji da napravite choveka ima 4klas zavarshen no ima akel za 1000 balgari vsichkite shte gi kupi i shte gi prodade nesam za *** ama si e taka balgarite sme prosti hora ne na but da se digat ami kakvoto i da pravjkat nishto njama da stane Kiro shte si postroi po golemi palati na janat na vsichki i shtetiti shte mu platat dori akel ima ciganina
22
1
 
11
 
! Отговори
Дядя Коля преди 12 години
Хей Aллаху Акбар я млъкни ами отивай веднага при лидера си Доган (докато е време и си поискай парите за това което си писал досега, защото и той вече е готов да си припомни наровете в затвора. После ела да ти дам 50 лева за билета до Истанбул като за десетте си купи едно килимче и едно фалшиво камъче от Мека и почвай три пъти на ден да си биеш челото докато аллах не ти каже, че така или иначе ти отиваш в ада, защото си ял свинско. ***.
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във фамилия Рашкови има 6 души РЕЦИВИДИСТИ отявлени престъпници какво ще се чуди прокуратурата какво ще проверява. Управляващите се страхуват тоя *** да не си отвори устата защото на предните избори пазарува гласове за ГЕРБ и тогава става страшно за Борисов и продажното правителство
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пет месеца по-късно е внесено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорносттва ми звучи като на партийно събраниебаси "правораздавателната" система
19
0
 
18
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 12 години
А колко са потънали в чекмеджетата на спонсорираните от Рашков полицай и прокурори, някой може ли да провери?
18
0
 
0
 
! Отговори
безиме преди 12 години
e toz tashak si prai chesno ..*** Rashkoto
17
0
 
12
 
! Отговори
ДА АМА НЕ преди 12 години
Не става така , тези данни са фалшиви . Трябваше Главния Прокурор на Републиката да призове всички хора ПОДАВАЛИ НЯКОГА ЖАЛБИ срещу ЦАРЯ , защото много от тези жалби са на убити хора , на заплашени хора и на скрити от Прокуратурата и Полицията жалби . Сега пак ще се окопаят като всички знайни и незнайни дребни Мафиотчета , та всеки Българин знае и вижда система по - жестока от Социализма - системата Държава Мафия .
16
0
 
18
 
! Отговори
Изненадан преди 12 години
В интервю за ТВ 7 бащата на загиналото момче Ангел каза, че са подавали сигнал за тормоз от страна на хората на Кирил Рашков. Защо никой не е предприел мерки
15
0
 
24
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Много жаБЛи, много нещо. И какво излиза то - първо: прокуратурата никаква работа не върши. Всички знаем кои са престъпниците, ама никой не си мърда пръста.Второ: За да се сезира заспалата прокуратура, трябва да скочат няколко хиляди човека и да запалят няколко къщи, а други 20-30 хиляди да направят група във фейсбук, иначе никой не се мръдва за нищо.И трето: Бас хващам, че сега ще разследват УЖКИМ цар киро и накрая ще го обявяват за невинен, както направиха с Цветанов.
14
1
 
35
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Аз искам само да попитам ЦвЦв и господаря му - ЗАЩО МРЪСНИЯ *** КИРО Е ОХРАНЯВАН И ПАЗЕН 3 ДНИ В 4-ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ "САМОКОВ" В БОРОВЕЦ?!? Това ли е справедливост? Защо не е арестуван, в ареста и да чака разследване и овинение срещу него и фамилията му за поръчване на убийство?! ЗАЩО БЕ?! От днес категорично знам - нямаме правителство, нямаме държавни мъже! Имаме женски полови органи на власт, нарцистични и нагли, но пък много прости! Срам ме е от тях! Срам и позор! Но му се вижда края...
13
0
 
21
 
! Отговори
Джон Ленин преди 12 години
Цар Киро е толкова цар, колкото аз съм Феята на Зъбчетата.