Прокуратурата провери колко жалби има срещу Цар Киро

Рашкови също са се оплаквали за отправени заплахи
26 сеп 2011 19:14,
88
Прокуратурата провери колко жалби има срещу Цар Киро
Снимка: Булфото

Жалби и контражабли за отправени заплахи от и към близки на Цар Киро са подавани през последните шест години, става ясно от справка на Пловдивската окръжна прокуратура, направена след взривът на напрежение в Катуница. Преписките са на прокуратурата в Асеновград.

Срещу членове на фамилията има и присъди – с едно изключение са глоби.

През 2005 г. прокуратурата се самосезира заради публикации за незаконно придобити земи от Кирил Рашков и заплахи срещу собствениците на земите. Той е обвинен в самоуправство, за което е осъден от Районния съд в Асеновград на глоба от 1000 лева. Присъдата е потвърдена от Окръжния съд в Пловдив. 

През 2006 г. срещу Кирил Рашков и сина му Ангел е внесена жалба от Д.Б. Здравков за отпавени закани за убийство. В началото на март е образувана преписка по жалбата, а два месеца по-късно приключва с отказ за образуване на досъдебно производство. Рашкови от своя страна също внасят жалба срещу Здравков за отправяне на заплаха. Тяхната жалба също няма последствия.

През 2009 г. на Георги Рашков е повдигнато обвинение за хулиганство, пет месеца по-късно е внесено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност и е наказан с глоба от 700 лева.

През пролетта на 2010 г. е образувана преписка по жалба на четирима мъже срещу Кирил Рашков за закана за убийство, към която е приложена и протестна подписка на много жители на „посоченото населено място”, според съобщението от прокуратурата. През лятото е постановен отказ за образуване на досъдебно производства.

През август 2010 г. Е. С. Кацаров подава жалба срещу Георги Рашков - внук на Цар Киро, за отправяне на заплаха. Месец по-късно внукът е обвинен в хилиганство, по алинея, която третира повторно извършване на деянието. Срещу Рашков вече има присъда – една година условно с три години изпитателен срок и глоба от 3000 лева.

Асеновградската прокуратура е работила по 10 жабли от Цар Киро и негови роднини. През 2004 и 2005 г. Кирил Рашков подава жалби заради кражби. В първия случай досъдебното производство е спряно, във втория са наказани двама души.

В края на 2005 г. Рашков подава жалба заради незаконно ползване на общински места от жители на Катуница, но не е образувано досъдебно производство.

През 2006 г. прокуратурата образува преписка по молба на Рашков срещу А.В.Илиев по данни за престъпление, свързано с незаконен добив на дървесина, но досъдебно производство не е образувано.

Три жабли подава Рашков през 2010 г. заради отправени закани за убийство и двете са без досъдебно производство.

През август 2010 г. започва досъдебно производство по жабла на Ангел Рашков за унищожено негово имущество срещу неизвестен извършител, което към момента е спряно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
18
 
! Отговори
Да преди 12 години
Дайте имената на съдиите, които са издавали присъдите. Те са съучастници в убийството и също заслужават линч.
51
1
 
39
 
! Отговори
БГ преди 12 години
И забележете всички присъди са условни и със смешните за манагала глоби
50
2
 
55
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
КЪСНО Е ВЕЧЕ *** КОРУМПИРАНИ СЕГА ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ВИ ОМЕТЕМ ВСИЧКИТЕ И ПРОКУРАТУРА И СЪД И МИНИСТРИ ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ***
49
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИЯ
48
1
 
18
 
! Отговори
Миро преди 12 години
Аз пък искам да ги пуснат сичките и един по един да ме заплашат лично с убийство, и още повече - да се пробват. Пък тогава при самозащита каквото сабя покаже...
47
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тандемът е ГЕРБ + ***!Тежко ти Българийо.
46
0
 
9
 
! Отговори
Д0 51 преди 12 години
Ей *** ти деца нямаш ли?
45
0
 
27
 
! Отговори
ДО ЖУРНАЛЯТА преди 12 години
Престанете да наричате този въшлив и неграмотен престъпник " цар"!!! Все трябва на някого да лижете ***, прислужници жалки!
44
0
 
42
 
! Отговори
eve1 преди 12 години
Да влиза веднага да си лежи 30-годишната присъда,това като за начало!
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пикайте другари! Всичко опикайте! Кръв пикайте!
42
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя красавец рашков от 1989 до 2005 в кома ли е бил или на социални помощи ???????
41
1
 
46
 
! Отговори
мразещ мафията преди 12 години
Рашков е на хотелче в Самоков и полицията го пази вместо да го арестува ???ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА !!!!И ЗНЕТЕ ЛИ ЗАЩО НЯМА ДА ГО АРЕСТУВАТ И РАЗСЛЕДВАТ, ЗАЩОТО А ГО НАПРАВИХА А ЦАР КИРО СИ ОТВОРИ ОСТАТА И РАЗКАЗА КОГА И НА КОИ ПАРТИИ И ПРОКУРОРИ ПАРИ РАЗДАДЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ТОВА ВРЕМЕ !!!ЗАТОВА ГИ Е СТРАХ ДА ГО ПИПНАТ, ЗА ДА НЕ ПРОГОВОРИ АКО СЕ ПОЧУВСТВА ПРИТИСНАТ !!!
40
0
 
14
 
! Отговори
vodka flirt преди 12 години
Neka sprem da piem alkohola na Peshterska,spirta idva ot tozi na kiril rashkov..
39
2
 
15
 
! Отговори
Дядя Коля преди 12 години
До Аллаху Акбар и Хашим Тачи Какви турци и мисюлмани сте вие като всеки ден ядете СВИНСКО и ще ми се правите на света вода ненапита. Пътя и да ви няма в моята БЪЛГАРИЯ. ОТИВАЙТЕ ДА БЛЪСКАТЕ ЧЕЛОТО ВСЕКИ ДЕН НАЙ МАЛКО ТРИ ПЪТИ. ВЪПРЕКИ ТОВА ОТИВАТЕ ДИРЕКТНО В АДА. САМО ТАМ ВИ Е МЯСТОТО ***. п.п. А бе простаци, къде в корана пише че трябва да убивате
38
0
 
7
 
! Отговори
проверки преди 12 години
Май често пъти си оставаме само с подобни проверки. Искаме резултати и сме много разгневени че от всичко сторено до сега и това убийство и какво още трябва да става че този *** да го задържът и да го вкарат в затвора. Недоволството ще расте...
37
1
 
16
 
! Отговори
23 преди 12 години
Популярният телевизионен водещ Мартин Карбовски лапал кинти от Кирил Рашков, Цар Киро, който "подпали" държавата в последните няколко дниПокрай етническата война, която пламна в пловдивското село Катуница, лъснаха някои тайни на устатия журналист. Той бе обвинен, че е медиен лобист на *** партия на Цар Киро.Обвинението дойде от близки на загиналите младежи от Катуница Ангел Петров и Павел Толев.В събота в "Директно Карбовски" Рашков даде интервю, в което заяви, че прегазеният Ангел бил член на група екстремисти. Същите от години смущавали съня на ромския клан.Според жители не село Катуница, Карбовски многократно е получавал пари от Кирил Рашков. Двамата са се срещали в Пловдив, а срещу подкупите водещият е трябвало да прокарва интересите и идеите на *** партия.Българите от Катуница се свързали с Карбовски в началото на май и поискали да разкажат истината за Рашков, за измами, за убийства и други негови далавери.Първоначално той проявил интерес, но впоследствие се покрил
36
3
 
27
 
! Отговори
Цар Киро преди 12 години
ИМАМ МИЛИОНИ МИ-ЛИ-О-НИ В ДОЛАРИ $ ЩЕ СИ ПРАВЯ КАКВОТО ИСКАМ АКО ИСКАТЕ ЩЕ ВИ ДАМ И ЦЕНОРАЗПИС НА УСЛУГИТЕ В ПРОКУРАТУРАТА
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво прокоратурата ще проверява ще проверява 5-6 и повече години и ще установи че всичко му е напълно законно.Или пък ако намери нещо нередно този "тато ди тути капи" ще бъде глобен дребна сума сравнена с богатствата му.Тоя сигурно има няколко тона злато.Отделно сигурно към милиард ако не и повече суха пара.Отделно сгради ,лимузини,фирми и какво ли още не.Тия ще го глобят 1000-2000 лева.Колко пъти сме гледали този филм чак го знаем наизуст.
34
14
 
13
 
! Отговори
до39 преди 12 години
Погледни от кога е започнал с далаверите и тогава приказвай срещу Герб!!!!Другите правителства какво направиха за да го спрат,или и на тях им е бил полезен с *** гласоподаватели!!!!!
33
9
 
3
 
! Отговори
Волен преди 12 години
*** си пада по голямите керестета ,дано Цар Киро да е по надарен ,та да има мир и любов във килията....