Обвиниха шофьора, помел 6 деца в Симеоновград

Ако бъде признат за виновен, Данаил Георгиев ще лежи от 5 до 15 г.
Обновена: 30 сеп 2011 14:06 | 30 сеп 2011 14:03,
114
Обвиниха шофьора, помел 6 деца в Симеоновград
Данаил Георгиев се придвижва с патерици, придружен от майка си. Снимка: Булфото

Шофьорът, който навръх Великден в Симеоновград причини катастрофа, която отне живота на шестима младежи и рани други двама, от днес е с повдигнато обвинение.

23-годишният Данаил Георгиев ще отговаря пред съда за извършено от него пътно-транспортно произшествие след употреба на алкохол, при което по непредпазливост е причинил смъртта на шестима младежи и е ранил други двама.

Ако Данаил Георгиев бъде признат за виновен, го грозят между 5 и 15 години затвор.

В рамките на предварителното производство 23-годишният шофьор е казал, че няма спомен от деня на катастрофата.

Данаил е заявил, че не той е карал автомобила във въпросната нощ, а братовчед му Живко, който е обвинен в това, че е предоставил автомобила си на пияния Данаил.

"Експертизата и гласните доказателства сочат, че именно Данаил е управлявал колата", заяви наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

Той допълни, че обвинението се повдига 5 месеца след катастрофата, тъй като това време е било нужно да бъдат изготвени всичките 21 експертизи по случая.

Dnes.bg припомня, че жестоката катастрофа стана на 23 април в Симеоновград минути преди Великден.

Яница, Гошо, Красимир, Евгени, Мелин и Трифон бяха прегазени от "Опел Вектра", шофиран с несъобразена скорост от 23-годишния Данаил Георгиев.

Водачът загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял групата пешеходци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
19
 
! Отговори
kukoto преди 12 години
много е голяма разликата между 5 и 15 г. Как ще отсъди "справедливия" съд всички можем да си отговорим още сега. На последна инстанция ще му дадат най малкото наказание ,защото е с чисто съдебно минало и ще го пуснат на втората година за примерно поведение. Ето затова България трябва да се събуди и да покаже ,че такава съдебна система не ни е нужна повече. Държавата се разпада поради дефицит на справедливост .
12
2
 
17
 
! Отговори
? преди 12 години
Непредпазливост !?Да караш с 150, пиян по рабит път,където минават хора си е чист умисъл. Друг въпрос е ако не ти е дошло до акъла и си се мислил за безсмъртен.
11
2
 
15
 
! Отговори
asd преди 12 години
5-15 години? Тия луди ли са бе, много са му дайте му 5-15 месеца, все пак Велик ден пак идва
10
2
 
13
 
! Отговори
бг съдия преди 12 години
5 условно като за първа беля и да бега да играй ,и да не забрави да почерпи ...
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В такива случаи е добре да действа принципа "Око за око, зъб за зъб"...Ако този го сгази бус, съм сигурен, че ще има протести в защита на шофьора на буса.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Polowin godina be6e neobhodima, za da powdignat obwinenie. POLOWIN GODINA za takowa zwersko ubijstwo.
7
1
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Не знам какво да кажа! Най-вероятно ще му дадат минимума от 5 години, защото има чисто съдебно минало, т.е. след 3-3.5 години ще е на свобода!!! А е бил пиян и поне с два пъти над ограничението! Докато да караш пиян не стане да се счита за умишлено убийство, и да получи 6 по 15-20 години без право на замяна, така ще е! В САЩ, ако убиш човек пил зад волана, получаваш 15-20 години веднага, без право на зямана! Тук ще видим какво ще стане, ама едва ли ще е като там...жалко...много жалко...
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тези *** който карат пияни е редно те да бъдат в затвора нека му мине живота там, защото го заслужава погуби живота на 6 невинни деца. Утре пак може да се качи пиян нека изкупи сам грешките си.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
5-15 ?????????????????????????????????
4
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия загиналите деца, нямат ли родители, да отиде някой в тъмна доба и да му резне грацмула на тоя ***, дето лъже, че няма спомен и че не бил карал той колата. Явно е, че иска да се отърве на всяка цена и хич не му дреме за убитите тийнейджъри. Ти си гледал детето си суми ти години, имал си някакви надежди за него, а тоя пиян *** го е затрил и сега само 5 годинки ще лежи (защото съм сигурен, че досието му е чисто и няма рецидиви). След това ще излезе и живота за него продължава, но не и за теб
3
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да прекършиш шест млади живота, защото ти се е возело на пияна глава и само 5 години - е нема такава държава
2
4
 
38
 
! Отговори
поля преди 12 години
Сетиха се. Браво, на всички смели българи, които протестират тези дни!
1
1
 
43
 
! Отговори
Д! преди 12 години
какви 5-15? доживот и точка.