5 месеца след катастрофата в Симеоновград

Няма обвинение. 12 000 подкрепиха подписка на родителите
Обновена: 23 сеп 2011 16:26 | 23 сеп 2011 16:20,
100
5 месеца след катастрофата в Симеоновград
Мълчаливо бдение за загиналите шестима младежи. 2.06.2011 г. Снимка: Булфото

Над 12 000 души са подкрепили подписката на почернените родители от Симеоновград под надслов „Да предпазим децата от убийците на пътя!”, съобщават от Инициативния комитет.

Както Dnes.bg писа подписката стартира на 23 август. С нея родителите на шестимата младежи, които навръх Великден загинаха при катастрофа в Симеоновград, искат по-строги наказания за водачите, които застават зад волана без книжка, карат с превишена скорост, употребяват алкохол или дрога и причиняват смъртта на хора.

Почернените семейства искат промяна в Наказателния кодекс, която да гарантира, че причиняването на смърт при катастрофа ще бъде квалифицирано като умишлено престъпление. Националната подписка е подкрепена от над 1200 българи в Испания, а от няколко дни подписи се събират в Лондон и Чикаго.

От Инициативния комитет съобщават още, че близо пет месеца след катастрофата все още няма повдигнато обвинение срещу шофьорът Данаил Георгиев. Родителите на загиналите шестима младежи се надяват това да стане до края на септември. Вече са изготвени назначените в хода на досъдебното производство експертизи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жалко за децата......... яд мее че тоз *** вместо да каже съжелявам не исках така да стане да се извини или да покаже че съжелява сега казава че нищо не помнел че не бил карал той ...........да каже ще поеме вината и ще си изтъри наказанието той лъже. Дано да получи максималната присъда защото това заслужава !!!!!!!!
99
0
 
0
 
! Отговори
:( преди 12 години
Sramota e i tova, che obeshtaha da remontirat mejdunarodnia put, minavast prez grada, Ruse - Svilengrad..Do dnes - nisto, yavno triabvat oste jertvi, oste po4erneni semeistva, za da se razmurda tazi durjava, v liceto na Oblastna administracia - Haskovo i Oblastno patno upravlenie...
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убити шест български деца,а убиецът е на свобода!Коя ли е причината за това?Явно не е ***(ако беше,щеше да е задържан),значи има нещо друго да е причина.
97
0
 
0
 
! Отговори
артемида преди 12 години
До 92 - нахвърляш се срещу мен, сякаш това, което стана и става в Симеоновград за теб е напълно нормално и аз едва ли не се заяждам с вас без основание.Нима наистина приемаш стотиците подобни трагедии за нещо в реда на нещата за България? Виждайки как хората продължават да се избиват по пътищата и наказани няма-явно всички вас това не ви притеснява. И понеже сте твърди глави-хем виждате,че не можете да се оправите, хем се нахвърляте върху всеки,който реши да помогне, макар и само със съвет.
96
0
 
0
 
! Отговори
артемида преди 12 години
До 92- аз и не гласувам,най-малкото защото не познавам политиците, действията и програмата им и не мога да избирам между тях.Най-лошото обаче е когато се върна 1 път в годината за 2 седмици и виждам как е станало още по-лошо от миналата година.Не идвам от Испания, Италия или някоя друга посредствена еврпейска страна. Идвам от страна,която може да служи само за пример на всички други и повярвай ми, контрастът е убийствен.Виждам,че никой не смее нищо да промени-това е истината.Сякаш ви харесва.
95
0
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,В България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След заплахи със убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит, а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи.Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ - *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ??? )
94
0
 
1
 
! Отговори
orlin преди 12 години
kakvo novo postroiha horata tam za izminalite meseci, za da predotvratqt sledva6ti podobni ne6tastiq s ostanalite jivi hora tam?kakto neprekasnato rabotiha japoncite naprimer sled cunamito, koeto razru6i tehnite sgradi, ulici...za da si vazvarnat izgubenoto ... spravka kadri ot jivota im vednaga sled cunamito i dnes...uvajaemo dnes.bg , moje li da ni pokajete va6i razsledvaniq ot izvestni mesta na katastrofi v bg ot predi katastrofite i sega ...snimki...kakvo podobriha balgarite za jivite????
93
0
 
14
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Ако това бяха деца на тези, които раздават правосъдие,досега по бързата процедура виновника щеше вече да отлежава тлъста присъда от поне 20 годинки.Ама нали загиналите деца са на хора от простолюдието....какво да говорим.Чуждата мъка си е чужда!
92
0
 
8
 
! Отговори
Юлиян преди 12 години
До 91-вие сте си избрали да сте в чужбина,като не искате да се връщате и тука е лошо-стойте си там и не ни давайте акъл на нас кадърните,пък и кво ви вълнува дали тука е лошо или добро-гледайте си живота в другата държава-и аз съм твърдо за че българите,които са решили да останат в друга страна не би тряало да гласуват.
91
5
 
1
 
! Отговори
артемида преди 12 години
До 85 - много плоско и повърхностно мнение.Тези,които са напуснали страната,са го направили защото са видяли, че положението е недопустимо. Оставили са я на вас, кадърните, да оправите страната и понеже сега от чужбина имат по-трезв поглед върху това каква трябва да бъде една нормална държава, ви помагат, давайки ви акъл. който явно не ви стига, щом живеете в страна, променяща се само към лошо.
90
1
 
1
 
! Отговори
артемида преди 12 години
Мдаа, номер 89 - тази статия и този случай дават отговор на въпроса защо не искат България в Шенген. На всичкото отговре хората си правят мълчаливи шествия и събират подписи, защото за повече не им стиска. Как да разчиташ на такъв народ?Горките родители, и на най-големия си враг не го пожелавам.
89
1
 
3
 
! Отговори
Sia преди 12 години
E, shte prodaljavame li da se chudim zashto niama Shengen za Balgaria?Mir na praha na decata!
88
1
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
mafiata si ima darjava tva e polojenieto ,naroda predpochita da bade machkan stapkan ynijavan s robsko samochystvie i mantalitet .
87
1
 
0
 
! Отговори
da go duuuuu преди 12 години
stoi si bg vazmten i mnogo ne govori
86
0
 
17
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
Обвинението се повдига и поддържа от полицията и прокуратурата.Тука съда и адвокатите нямат нищо общо.Докато няма внесен обвинителн акт съда не може да направи нищо.Защо пишете глупости без да сте запознат със законите.Попитайте главния прокурор и вътрешния министър защо няма повдигнато обвинение.И още нещо- това дело може да бъде приключено за два месеца , още повече , че е от обществен интерес.
85
16
 
18
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Защо тия в Испания Лондон и Чикаго ще ми определят наказателния кодекс в България???Тези който са напуснали родината нямат право и на глас в изборите защото не плащат данъците тук и така е в повечето страни в светта
84
2
 
1
 
! Отговори
do78 преди 12 години
sprise be piyandur s tvoite zaplahi ti vse ochi vadish ti i v predishnite komentari pak pisheshe takiva gluposti date e....a smotaniaka
83
1
 
36
 
! Отговори
Чукундур преди 12 години
Бог да прости децата!Не може 6 месеца да няма повдигнато обвинение!Време е почернените родители да вземат правосъдието в свои ръце.В тая държава бандюгите имат повече права от обикновените хора.
82
1
 
30
 
! Отговори
м преди 12 години
Жалко за родителите и мъртвите деца. Няма справедливост в тази държава. Как може да няма обвинение при смърт на 6 деца? Не мога да разбера и как имат съвест адвокатите и съдиите, които допринасят за тази несправедливост.
81
1
 
1
 
! Отговори
пешо преди 12 години
до 66/68: ГОМНЬО!!