Прокуратурата пак ще мъдри обвинението срещу Станишев

Според съда предложението за глоба не е достатъчно мотивирано
Обновена: 5 окт 2011 13:13 | 5 окт 2011 13:13,
33
Прокуратурата пак ще мъдри обвинението срещу Станишев
Сергей Станишев. Снимка: Булфото

Софийският градски съд върна на прокуратурата предложението бившият премиер Сергей Станишев да бъде глобен по делото за загубените секретни документи.

Мотивът е, че предложението на държавното обвинение не е достатъчно обосновано.

Станишев бе обвинен за разгласяване на държавна тайна преди повече от година.

Според прокуратурата, докато е бил министър-председател, той е загубил седем доклада, съдържащи информация, която представлява държавна тайна – три, изготвени от ДАНС, два – от МВР, един – от министъра на отбраната, и един от НАТО. Докладите са му връчени срещу подпис.

Още по темата

Тогава Станишев категорично заяви, че не е губил документи и никога не е бил уведомяван за изчезването на такива. „Мисля, че е много нелепо един министър-председател да бъде съден като деловодител, макар и секретно деловодство“, коментира той.

В средата на август държавното обвинение приключи разследването по случая и предложи на съда експремиерът да бъде наказан с глоба.

Това бе очаквано, тъй като законът предвижда наказание под 2 г. за подобно престъпление, а Станишев има чисто съдебно минало. Освен това прокуратурата не установи да са настъпили някакви вреди от загубването на докладите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: глобаСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Тези каки и лелки от Наказателното отделение на СГС имат ли намерение да вършат работа или отчитат такава чрез забавяне на много леки от юридическа гледна точка дела? Ако смятат да вършат нещо като съдии, а не само да разхождат тогите по коридорите, да вършат; ако ги мързи и най-елементарни дела да водят, да си вземат чукалата и да се махат! Ега ти мързела и наглостта! СерГей загубил секретни документи, ама прокурорите да доказват защо и как ги е загубил! Кой ми *** в гащите?!
31
0
 
1
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
И за какво е виновна прокуратурата: Че експремиерът е загубил 7 бр. секретни документи, а впоследствие Трактора връща един от загубените доклади?! Че ако Серьожката по същия начин забрави *** си в ... на жена си,прокуратурата ли трябва да установи защо я е забравил и къде е останала тя! Та *** е на Серьожата, а не на прокурора, той да си има грижата за нея! Тази съдийка с безсмисленото си решение е за някое по-специализирано болнично заведение! С.С. да се оправя къде са му документите и защо не ги е опазил! Чистото съдебно минало не го оневинява: ако това беше направил чиновник от някое министерство, досега същата тази елитна съдийка Вълева като нищо щеше да му залепи 6 месеца условно! Защо тази жена се прави на разсеяна! Вижте какво изтъква като причина за неприемането ни в Шенген министърът на вътрешните работи на Холандия Геерд Леер: "За нас най-важното е съдържанието, членството в Шенген не е технически, а политически въпрос. Признаваме усилията на двете правителства, но резултатите не са достатъчни. Все още има значителни недостатъци в спазването на върховенството на закона, случаи на корупция по върховете на властта и организирана престъпност в практиката на съдебната система." Мисля, че съдия Вълева разбира какво означава организирана престъпност в практиката на съдебната с-*** и честите практически откази от правосъдие. Може да си направи изводът нейното решение дали не е отказ от правосъдие.
30
0
 
1
 
! Отговори
Габи преди 12 години
"Обвинителната теза се гради върху липсата на инкриминираните документи, без да са изложени конкретните действия или бездействия на обвиняемия довели до тази липса", аргументира решението си за връщане на делото съдия Вълева от СГС. Какво има да се посочва? Секретни документи са предадени в канцеларията на експремиера, той е трябвало да ги прегледа и да изкаже мнението си по тях. Тези документи са изчезнали, а впоследствие част от тях са върнати от помака Асан - Ал.Петров. Ами Станишев да се оправя. Няма следствието и прокуратурата да се занимават с проблемите на С.С. - кой ги е взел, защо ги е взел и т.н.! Опазването на документите си е негова грижа. Ега ти съдийските доводи! Тя по този начин със същия успех може да обвини когото си иска за каквото си иска! Такова чудо не съм виждала, ама добре съдийките от СГС и САС направиха членовете на ВСС разногледи, та друг път последните да знаят, че жена на отговорна работа не се назначава, защото не се знае в кой момент какво ще й щукне в главата! Изходът е изборност на магистратите на всички нива и такива като тази съдийка да станат адвокати, а не да разхождат черните раса и да постановяват явни глупости. Видя се, от НО на СГС свястна съдебна институция не става!
29
0
 
3
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Aбе днес.бг просто ви замолвам бе, на този чуждоземски престъпник не му помествайте снимката ,като го видя и ми се повдига,повръща ми се и получавам погнуса за всичко,да го тикат в затворът или да го осъждат на смърт за държавна измяна,той го заслужава даже да му дадат 5 смъртни присъди (да го гръмнат 3 пъти и два пъти да го обесят).
28
0
 
7
 
! Отговори
до 28-голямата тоале преди 12 години
Добре си сложил много нули,***!За това,което този човек с двойно гражданство е направил се стои по 99 години в затвора,а за двойното гражданство -до 20!Защото двойното гражданство заедно с липсата на секретните доклади се нарича предателство от особената част на НК!А изпълзелия като тебе от тоалетната може само да вони....
27
6
 
0
 
! Отговори
ООООООО преди 12 години
СЛЕДВАЩИЯ ПРЕМИЕР, КАТО ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ МОЖЕ ДА РЕШАТ ДА ГО СЪДЯТ ЗА ТОВА , ЧЕ Е ИЗЧЕЗНАЛО 1 РУЛО ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ОТ ТОАЛЕТНАТА НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.
26
1
 
10
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Нито е безсмислено,нито е реклама,а онагледяване на най-корумпираната и некомпетентна част от съдебната система-прокуратурата!Цели се изтичане на давността,която мисля е три години,и невиновен Станишев!Нали са от един отбор Станишев-Велчев още от Политбюрото!Дядо Тодоре,не трябваше да ги снемаш,а да ги гърмиш!Заради България!!!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно уж ще търсят по-тежко наказание ще моткат делото до изтичане на давността, която не е никак голяма. Прах в очите на хората. А лоялният гражданин явно тук е основен свидетел. Не е ли редно прокуратурата да си зададе логичния въпрос и да получи логичен отговор - лоялния има ли право да държи такива документи и да ги ползва в определен момент?
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безсмислено обвинение , безсмислено дело , безсмислено харчене на държавни пари и време , безсмислена PR акция!
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм фен на Станишев, но мразя дезинформацията и манипулирането от средствата за масова информация, така независими у нас, особено последните две и половина близни години.Тук пише черно на бяло, че ОБВИНЕНИЕТО НЕ Е МОТИВИРАНО с доказателства за елементите на престъплението.Не, прокуреатурата ще мъдри ново обвинение, а прокуратурата Е ВЪРНАТА поради липса на ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Дребна разлика...
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не им ли писна на Герб все друг да им е виновен.За тези две години нищо не правите оснвен тиквата да открива някоя друга детска градина и то в София защото другата България хич не го е еня.
21
0
 
10
 
! Отговори
защо преди 12 години
Защо ни губят времето и парите с нещо, за което явно е виновен, но чак новина от това да се прави и сега се сетиха, че глобата не е достатъчна. Вие вземете пъхнете в затвора фамилия Рашкови и тогава се занимавайте с изгубени доклади...
20
4
 
8
 
! Отговори
Да преди 12 години
Като няма за какво друго да се хванат, хващат се за глупости.
19
9
 
7
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Червена агония! Гарантирано от ГЕРБ!
18
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
"Съд, прокуратура докато се наумуват, *** няма да се налудуват..."
17
1
 
6
 
! Отговори
anasinin amci преди 12 години
Дреме ми за някакви бумаги! За системния геноцид през 22 годишната пишман-демокрация трябва да има наказателно преследване и затвор.
16
10
 
9
 
! Отговори
Мунчо Гунчев преди 12 години
На кое ли разузнаване ги подари ???!Ей така за едното СПАСИБА ТОВАРИЩЬ ?
15
4
 
7
 
! Отговори
Мунчо Гунчев преди 12 години
Колко осъдени политици има в България от 89-та година до сега !??? Няма,няма ,а повечето плачат за каторга доживот в Диарбекир или Сибир .Та и сега Дургаря Станисевич нема да *** Усъдят
14
7
 
6
 
! Отговори
ббб преди 12 години
АЗ САМ БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА МВР,,,,,,,,,НЕКА МВР ДА ДАДЕ СПРАВКА КОЛКО СЛУЖИТЕЛИ БЯХА УВОЛНЕНИ ЗА ИЗГУБЕНИ СЛУЖЕБНИ А КОЛКО ТАКИВА ИМАЩИ ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГОРНОСТ И КАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ ИМАХА А КАК СТАНИШЕВ ОБИКНОВЕН МЙНЙСТАР ЛИ Е И НЕВМЕНЯЕМ ЛИ Е ЧЕ НЕЗНАЕ КАДЕ СА ??????,,,,ТОВА Е СМЕШНО И,, НЕПОДСѝДНО../?????
13
3
 
17
 
! Отговори
Съд преди 12 години
Те Рашков немогат да го пипнат, тръгнали Серго да го занимават. Стига сте харчили парите на хората за безсмислени дела. Че е виновен СърГея е ясно на всички. Че няма да го осъдите също. По-добре дайте пари за онова детенце дето го даваха по телевизията дето не му достигат 20000 лв за трансплантация, вместо на съдии и адвокати.