Алексей Петров отива на съд за изнудване

Прокуратурата внесе обвинителния акт две години след шумните арести
Обновена: 7 ное 2011 18:36 | 7 ное 2011 18:35,
205
Алексей Петров отива на съд за изнудване
Алексей Петров. Снимка: Булфото

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Алексей Петров. Той бе задържан преди близо две години при спецоперацията „Октопод“, когато МВР обяви, че е ударило престъпна група за изнудвания, рекет, склоняване към проституция, разпространение на наркотици, източване на средства от "Кремиковци", укриване на ДДС и търговия с влияние.

Засега обаче обвинението срещу бившия съветник на шефа на ДАНС е за рекет и изнудване. Заедно с него обвиняеми са и Антон Петров–Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов, както и бившият прокурор Цеко Йорданов и Кирил Топалов.

Алексей Петров е обвинен като организатор и ръководител на престъпната група. Освен за рекет и изнудвания той е привлечен към наказателна отговорност и за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна, съобщават от държавното обвинение.

Още по темата

Марчело Джотолов е привлечен към наказателна отговорност и за изнудвания, принуди, присвояване, както и за укриване на данъци.

С обвинителният акт е повдигнато обвинение и на Кирил Топалов за принуда, а Цеко Йорданов ще отговаря за осуетяване на наказателно преследване.

Внасянето на обвинителния акт влиза в съда осем месеца, след като започна предявяването на материалите по делото.

Адвокатът на Алексей Петров – Васил Василев, коментира пред Dnes.bg, че ако специализираният наказателен съд започне работа на 1 януари, както е предвидено, делото ще се гледа там.

„При положение, че чак сега се внася обвинителният акт, като се имат предвид техническите срокове за насрочване на съдебно заседание, вече минаваме календарната 2012 година и делото ще иде в Специализирания съд“, заяви Василев.

Това дело е отделено от общото разследване срещу Алексей Петров. Материалите бяха разделени преди година от наблюдаващия прокурор Светлозар Костов, който вече оглави Специализираната прокуратура.

Алексей Петров и още 14 души бяха задържани на 10 февруари 2010 г. при шумната спецоперация „Октопод“. Тогава вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че пипалата на октопода проникват във всички нива на управлението на държавата.

В крайна сметка задържани останаха Алексей Петров, Антон Петров–Хамстера, Марчело Джотолов, Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков, но един по един напускаха ареста. Алексей Петров дори се включи в кандидатпрезидентската кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
drygari ne mojete da razdelite banicata .
80
0
 
0
 
! Отговори
До ЛОВДЖИЯ преди 12 години
Много здраве на ***.
79
1
 
9
 
! Отговори
ЛОВДЖИЯ преди 12 години
Аре бе, до кога шъ му глеам мутрата на тоя разбойник и убиец ? Много добре се знае какви мърсотии и убийства и отвличания и кражби е направил, ама нема кой да му свети маслото ...
78
1
 
2
 
! Отговори
warsmen преди 12 години
Страшен цирк :). От колко обвинения при задържането останаха само две :), Не е виновен човека, виновни са пионките на Цецко и Бойко. за 22 г. това е страхотната постановка. 10 и давам.
77
1
 
5
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
pak 6e pravqt cirk,s parite na naroda!!!! rezultata e qsen. ku4eto si lai, kervana si varvi.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аре,стига с тия"локуми"!Не ви ли омръзна да занимавате хората с житието и битието на престъпниците в България!В цивилизованите страни народът чете присъди!Тук след време ще им вдигнат паметници!До като при избори, хората не си останат по къщите,до като не се пръкне някой като Пиночет,положението ще е по,и по,и по-лошо от сега!
75
0
 
4
 
! Отговори
до 80-ти преди 12 години
И като ги накажете какво?Умът ви стига ли за по-нататък или само дотам виждате.А земята не е спряла да се върти нито поколенията.Истинската смъртоносна и геноцидна прегръдка е другаде.Но трябва разум за да го осъзнаеш. Когато хвърлиш вината за твоите престъпления на някой друг можеш да продължиш да си безчинстваш. Това се нарича димна завеса и е много предпочитано оръжие от КГБ/ФСБ на Русия. А съвсем не е трудно да видиш кой държи кранчето и кой определя цените.
74
1
 
3
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Доста си глупавичък и не схващаш. Луцифер не говори за създателите, а за изпълнителите на плана Ран Ът. В случая, не може да се накажат създателите от нашето правосъдие, но изпълнителите МОГАТ.
73
3
 
6
 
! Отговори
kasapina преди 12 години
TOVAE NAI GOLEMIA PRESTPNIK NA BG TOI TOI TRABVA DA LEJI TO JIVOT VAV ZATVORA TOI E VINOVEN ZA MNOGO OBISTVA TOI SI IGRAE6E SAS 4OVE6KI SADBI DORI DAGO RASTRELIAT MOE MALKO NA TAIA GAT MRSNA SMRT ZA ALEKSEI PETROV TOI RASPLAKA MNOGO MAIKI.
72
4
 
4
 
! Отговори
zapoznat преди 12 години
kak razbrahte 4e toi e organizator na ubiistvata i na otvlichaniqta .....ako ima6e sledi BOIKO BORISOV s garanciq 6eshe da gi izvadi na bql svqt vsi4ko e naglaseno ot pravitelstvoto
71
5
 
5
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 12 години
ОЩЕ СЕ ЧУДЯИМА ЛИ ОКТОПОД?
70
3
 
4
 
! Отговори
до самозванец луци преди 12 години
В тези географски ширини не се прави нито може да се направи каквото и да било без руско одобрение и без руско участие.Планът Ран ът е конспирация на КГБ за да прикрие собствените си гадости срещу българския народ, особено тези дето са свързани с източването на българите през енергетиката. Това е истинския геноцид и първопричината за трайната бедност в България. Защото ако не сме в крайна бедност никой няма да мисли за социализъм, Русия и славянската дружба като "гранитена планина".
69
1
 
14
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Докато не се изправят пред съда националните предатели от 7-то Велико народно събрание, които са приели планът Ран Ът за унищожението на България и провеждания през целия преход геноцид над българския народ, не ми говорете за съд и справедливост.
68
6
 
14
 
! Отговори
симо2 преди 12 години
Убииствата на Илия Павлов, Луканов, Кюлев и няколко други изглежда са по негова заповед. И всички отвличания на групата наречена "наглите" са негово дело. Този човек не заслужава никаква милост, прошка или демократично отношение защото с делата и поведението си е доказал какъв е. Да питат хората в града дето е най-голяма вероятноста да те бият с винкели ако настъпиш интересите на мафията.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vsichki goreizbroeni imena -boje ne moje da sa balgari !!Mai shte sa *** !
66
3
 
10
 
! Отговори
симо2 преди 12 години
Присъдата на съда за този арогантен убиец, рекетьор и отвратителен човек ще бъде белег дали в съда и прокуратурата са започнали да се подобряват нещата или все още ченгетата на ДС са на всякъде и продължават да генерират престъпност, корупция, безчинства и всякакви престъпления.Алексей Петров е най-арогантният престъпник и убиец в България. Може след години да се окаже и като глава на цялата българска мафия по времето на прехода. Може и да се окаже че лично е решавал кой да бъде убит.
65
0
 
6
 
! Отговори
до Убитурента преди 12 години
да му завеждат дело, задето ти е отнел правото на кирилица, като част от БАЛГАРСКИО НАРОДДДД, и освен това така ти е зацапал клавиатурата, че въпросителната ти е потънала.Мислех, че поне след изборите провокаторчетата ще се поусмирят малко, ама нейсе
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като си го харесвате толкова, вземете си го алексей в къщи, и не ни занимавайте с колко коментара в негова защита ви били изтрили
63
10
 
4
 
! Отговори
abiturenta преди 12 години
a boko tikvata koga shte mu zavedat delo za genocida sreshtu BALGARSKIQ NARODDDD??????????
62
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАЙДЕ НАЙ-СЕТНЕ ДА ПРОЧЕТЕМ ЧЕ ТОЯ ***-АХМАК-ЧЕНГЕ И ТАРИКАТ Е НАТИКАН В ПАНДИЗА ПОНЕ ЗА 10 ГОДИНКИ И ДА НЕ МУ ПУБЛИКУВАТ ТЪПАТА МУТРА ПОВЕЧЕ В МЕДИИТЕ!