Съдът образува дело срещу Сергей Станишев

Бившият премиер ще отговаря за разгласяване на държавна тайна
Обновена: 16 ное 2011 15:23 | 16 ное 2011 15:23,
115
Съдът образува дело срещу Сергей Станишев
Срегей Станишев. Снимка: Булфото

Софийският градски съд образува дело срещу бившия премиер Сергей Станишев, съобщиха от съда.

Станишев е обвинен, че докато е бил министър-председател е загубил 7 документа, представляващи държавна тайна.

Става дума за три доклада, изготвени от ДАНС, два – от МВР, един – от министъра на отбраната, и един от НАТО, които са му връчени срещу подпис.

Преди месец съдът върна делото на прокуратурата, с мотива, че не е достатъчно обосновано.

Още по темата

Оказа се, че и част от документите, за които се твърди, че са изгубени, са били върнати.

Вчера СГС е разпределил делото на 13-и състав от Наказателното отделение с председател съдия Александра Йорданова.

Държавното обвинение предлага бившият министър-председател да бъде наказан с глоба.

Законът предвижда наказание до 2 г. затвор за разгласяване на държавна тайна, но ако подсъдимият е неосъждан, какъвто е случаят със Станишев, той може да бъде освободен от наказателна отговорност.

Така, ако експремиерът бъде признат за виновен, той ще получи санкция в размер между 1000 и 5000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По моята "скала" Станишев трябва да получи 678 години затвор-без право на замяна(поради липса на смъртно наказание в "демократична" България.), а всички корумпирани магистрати, които упорито прикриват престъпления и национално предателство-5999 години, с право на замяна 9 месеца, за добро държание.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко, че няма да изпратят Хамстера в панделата!Там щеше да му хареса!...
102
1
 
11
 
! Отговори
БРАВОО! преди 12 години
Софийският апелатиеин съд САС вече вдигна запора върху имуществото на вестниците Труд и 24 часа! Че какво друго сте очаквали от съд, оглавяван от Пенгезов?! Нали затова го възстановиха на работа съдиите от ВАС начело със снахата на бившия министър на МВР преди 10-и ноември ген.Солаков! САС отмени особеното представителство" на съсобственика на Медийна група България и ″БГ Принтмедия Грозев само ден след като въпросното решение бе предсказано от самия Донев пред всички на събранието на Съюза на издателите. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Отговорът на Грозев обаче ще отекне още утре в Еврокомисията, която ще бъде уведомена за случая и за съдебната практика у нас в момент, когато родната Темида все още се намира под мониторинг от Брю ксел, съобщи Хр.Грозев. Той ще поиска от Висшия съдебен съвет и от Върховния касационен съд спешно разследване на сигнала му за намеса в съдебната система, който е внесъл миналата седмица и който сега ще допълни с още информация и доказателства.Не разбрахте ли,че корумпираната съдебната власт вече задуши България под равнодушните погледи на правителството и Народното събрание! Нали и гл.прокурор ,внукът на червеният велможа , Б.Велчев каза,че съдебни решения не се коментират, а се изпълняват!
101
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
maznika pak sada go wika ,,ha ha ha ,,,komentar
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне една добра новина!!!!
99
0
 
9
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Софийският апелатиеин съд САС вече вдигна запора върху имуществото на вестниците Труд и 24 часа! Че какво друго сте очаквали от съд, оглавяван от Пенгезов?! Нали затова го възстановиха на работа съдиите от ВАС начело със снахата на бившия министър на МВР преди 10-и ноември ген.Солаков! САС отмени особеното представителство" на съсобственика на Медийна група България и ″БГ Принтмедия Грозев само ден след като въпросното решение бе предсказано от самия Донев пред всички на събранието на Съюза на издателите. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Отговорът на Грозев обаче ще отекне още утре в Еврокомисията, която ще бъде уведомена за случая и за съдебната практика у нас в момент, когато родната Темида все още се намира под мониторинг от Брю ксел, съобщи Хр.Грозев. Той ще поиска от Висшия съдебен съвет и от Върховния касационен съд спешно разследване на сигнала му за намеса в съдебната система, който е внесъл миналата седмица и който сега ще допълни с още информация и доказателства. Не разбрахте ли,че корумпираната съдебната власт вече задуши България под равнодушните погледи на правителството и Народното събрание! Нали и гл.прокурор ,внукът на червеният велможа , Б.Велчев каза,че съдебни решения не се коментират, а се изпълняват!
98
2
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
ZA6TO LI E NEBETO NA KVADRATI-------IDE NOV DEN
97
2
 
4
 
! Отговори
Лилов/ На БСП contin преди 12 години
да се КРАДЕ!
96
4
 
2
 
! Отговори
Лилов/На БСП continu преди 12 години
нашта свободаКогато вече няма да живее масата под гнетА други да се пъчат в мезонетКогато на земята ще настане рай и наекплоататорите-капиталисти ще се сложи край?Кога най-сетне ще дойде тъй дълго жажданата справедливост и ще настане мир и редкога ще свършат вече злоупотребите безчет?Кога за всеки ще има условия за развитие, за честен трудИ работещия няма да се гледа като луд.Кога на власт ще дойде в бспКомунистът който ще прозреЧе за да е добре БългарияВъв БСП ведна трябва да спре
95
3
 
3
 
! Отговори
Лилов/На БСП преди 12 години
Къде сте вий приятели, другарикъде сте, нима по семинари се скитате немили и недрагизаклещени зад някои бумаги?Къде сте вий, червени патриоти,нима обърнахте се всички на ***,защо забравихте за вашите другариизмъчените социалисти-бесепарикоито страдаха за да сте вий добреда благоденсва българский народа не да се краде?Защо забравихте за многомилионните борци за свобода,проливали през вековете кръвта си с идеята една:да дойде някога във нашата изстрадала земяДенят тържествен на
94
3
 
5
 
! Отговори
Лилов преди 12 години
Наблюдавам действията на нашия мъдър и далновиден ръководител, Серьожа, и сърцето ми се къса, защото мнозина от неговите съпартийци-друга не могат да оценят докрай неговите уникални заложби като ръководител на движението за възраждане на идеите на чистия комунизъм! С каква вяра в ценностите на завещаното ни Ленин и Маркс учение упавлява и ръководи червената партия, въпреки зложелателните нападки и долни инсинуации от враговете с партиен билет - едри капиталисти-продали душите и идеите си за пари
93
3
 
5
 
! Отговори
Лилов преди 12 години
Трябва да се направи преврат! Едрите капиталисти-екплоататори които грабят труда на пролетариата трябва да бъдат озаптени и наказани! Те предадоха ценностите на чистия комунизъм - свобода, равенство, братство и управлението на трудовия народ - пролетариата!Трябва да си върнем властта в бкп/бсп и да вземем нещата в наши ръце иначе нещата отиват на бозук. Само се краде и се обслужват интересите на едрите капиталисти-олигарси-монополисти. Трябва да се разкрият и накажат враговете с партиен билет!
92
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В партията стожер на комунистическите идеи е извършен таен преврат от предателите капиталисти, които са узурпирали властта! Сега по-голямата част от управлението е концентрирана в ръцете на едрите капиталисти-приватизатори, които по този начин целят да унишожат идеите на комунизЪма в неговия чист ортодоксален вид и чрез демагогия и изопачаване да омаломощят идейния потенциал на завещаното от предците наследство. Слава на труда! ДОЛУ мазните крадливи екслоататори едри капиталисти-приватизатори!
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големият брат те наблюдава така че внимавай докато е ЗАД теб! Не върши неща, които противоречат на кодекса, принципите и кредото на ортодоксалния комунизъм, за да не пострадаш от дългата ръка на възмездието!Предателите на ортодоксалния фундаментален капитализъм са предатели на народа защото са против труда и разчитат на заработването по нечестен капиталистически, експлоататорски способ на благата, които са за благото на НАРОДА! СЛАВА НА ТРУДА! НЕ НА ЗАГНИВАЩИЯ КАПИТАЛИЗЪМ който безчинства навед
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Серж ако искаш и твоя образ да остане в паметта на нацията с добро трябва да дадеш мощен отпор на ретроградните сили, които пречат за възраждането на комунизЪма в неговия чист и автентичен марксистко-ленинистки вид! На всеки му според потребностите! Долу на предателите капиталисти-приватизатори които си служат с измама и грабят труда, оскверняват ценностите на които се крепи комунизЪма - право на труд за всеки гражданин!Серж вярното крило на вярващите в ценностите на комунизЪма сме ЗАД теб! :)
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИОТ
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Койе е този мазник на снимката?
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Старите автентични и запазили своето комунистическо, традиционно червено мислене комунисти са за Серж и за възраждане на идеалите на комунизЪма! Слава на труда! Не на разпасания, гнусен, продажен и ретрограден загниващ капитализъм! Свобода, равенство, братство! Не на мафията и крадливите олигарси които грабят труда на пролетариата!Да на възраждането на комунизЪма в неговия чист ленински вид!Диктатура на пролетариата в името на благоденствието и добриването на нацията (разбирай НАРОДА)!!!
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vreme e za vuzmezdie Serioga.
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички честни български комунисти са зад Серж и това няма как да бъде другояче. Гоце не е комунист и другар, той не вярва в идеите на комунизма-социализма защото се продава за пари и власт и слугува на най-омразните врагове на бкп/бсп - разпасаните и ненаситни капиталисти -приватизатори, които ограбиха през прехода труда на поколенията българи, работили честно и изграждали родината!Серж е против октопода който е опасал политическия живот на партията и прокарва идеите на омразните капиталисти