8 месеца зад решетките за Царчето

Той бе признат за виновен за закана за убийство
Обновена: 22 ное 2011 16:04 | 22 ное 2011 15:54,
165
8 месеца зад решетките за Царчето
Кирил Рашков-младши слуша присъдата си. Снимка: БТА

Асеновградският съд осъди Кирил Рашков-младши на 8 месеца лишаване от свобода.

Внукът на Цар Киро ще изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от открит тип, постановиха магистратите.

Младши ще трябва да плати и 2000 лв обезщетение на Веселин Христев, обвинител по делото, както и 1080 лв разноски по процеса.

Той е обвинен в заплаха за убийство към Веселин Христев – чичото на 19-годишния Ангел Петров от Катуница, отправена малко преди момчето да бъде прегазено.

Още по темата

Пред съда днес Рашков каза, че съжалява за стореното и поиска да му бъде наложена условна присъда.

Прокуратурата поиска от съда от 4 г. "лишаване от свобода", които след редактирането им поради съкратеното съдебно следствие и самопризнанията на подсъдимия, бяха намалени с една трета.

Преди пет дни внукът на т. нар. Цар Киро поиска делото срещу него да се води по съкратената процедура.

"Категорично няма вариант да сключваме споразумение с Кирил Рашков-младши, ще настояваме за ефективна присъда и налагане на максимално наказание", обяви тогава пред Dnes.bg шефът на прокуратурата в Асеновград Калоян Димитров.

По думите му има безспорни доказателства, че именно внукът на Цар Киро е отправил смъртните заплахи по адрес на Веселин Христев.

Веднага след решението на магистратите стотина граждани на Катуница, дошли пред съда, настояха за максимална присъда.

Издигнаха и лозунги: "Ангел и Павел ще останат завинаги в сърцата ни" и "Катуница благодари на цяла България за подкрепата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
полицайчетата дето застреляха гъбаря - само глоба. *** - 8 месеца... После защо държавата ни я пукат от дела в Страсбург! Не симпатизирам на *** ни най малко, но присъдите трябва да са едни и същи и за *** и за ченгетата! Иначе превенция - дедовия! *** ще може да се кани да убива и ще го пратят за 8 месеца при братовчедите му, Чичко Пуицай ще гърми нафиркан - и ще го глобят 1/2 заплата......
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
така ... 4г. са 48м. - намалени с 1/3 става 32м.ВЪПРОС: 32м. =? 8м. и как става тази бг-съдиебна аритметика???
54
6
 
4
 
! Отговори
new koz преди 12 години
До 52 абе ти да не си адвокат бойко мангалов борисов картофа???????????
53
6
 
4
 
! Отговори
Alex преди 12 години
Абе вие тия години зад решетките за нищо ги нямате.Айде някой от вас да се навие да лежи 8 месеца в затвор и да дойде да ми викне "ще те убия бе ***"....(примерно)...колко от вас се навиха?И нали искате да става всичко според правилата (законите)...защо пак сте недоволни?Това сигурно е първата присъда за заплаха за убийство в България в последните 21 години.
52
1
 
3
 
! Отговори
new koz преди 12 години
До 49 не забравяй че това което си лежал в предварителния арест ти се води двойно. Тоест сметни и този фактор.
51
15
 
3
 
! Отговори
@38 преди 12 години
"Само не можах да разбера какво общо има това с ГЕРБ? А тези наши скапани съдии как не ги е срам,продажници! Две невинни деца гният в гробищата а те само 8 месеца му дават. Безобразие!"Само не можах да разбера какво общо има смъртта на тези две деца с този ***. Едното момче е починало от болно сърце а другото само е скочило пред спрелият бус с *** и е почнал да им се кара когато те са потеглили и са го сгазили. Единстваната връзка с Рашкови е, че шофьора който е сгазил момчето е карал хора на Рашкови в буса. Този "принц" е заплашвал друт за убийсто и сега си го получава. Колко да му дадат за заплаха за убийство 10 години ли?
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съдиите на съд ...*** продажниците
49
0
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
В *** държава живеем, не се чудете, че правосъдието е ***.
48
0
 
6
 
! Отговори
ТПУ преди 12 години
8 месеца в ТПУ, означава, че след 4 месеца максимум е на свобода. В ТПУ-тата имаш право на всеки месец по 2 дена отпуска. Дядо му ще го уреди да работи, което означава, че от 8 сунтринта до 5 и половина вечерта той е на вън от ТПУ-то. При положение, че работи всеки месец му дават още два дена да е отпуск, което означава, че 4 дена в месеца той ще е на вън.Като работиш и си в ТПУ , от два дена работено ти свалят един ден от присъдата. В ТПУ да лежиш, означава, че си на почивка.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО ?!
46
0
 
11
 
! Отговори
мим4ето преди 12 години
Как може таково безобразие ? А на другия *** колко ще дадете ? 3-4 месеца или може и веднага да го пуснете, та като си идат в Катуница да разберат за какво иде реч. Там никой не е забравил какво се е случвало преди години и преди два месеца. Там ще си намерят майсторите!
45
1
 
15
 
! Отговори
Българин Патриот преди 12 години
А кога ще го съдят за планираното убийство на българското момче. Кога ще съдят цар Киро и царица Костадинка за планирането и за убийството на български патриот убит курбан за смърта на сина на Рашкови. Ето какво разказва бащата на убитото момче: "А онзи, като ни видя, се засили чак от другия край на пътя, мина през затревения остров и закова пред нас. Синът ми се изправи пред него и вика: Спри се, бе, къде отиваш? А оня запали буса и го бутна, а после бавничко, бавничко мина върху него." В планирането на убийстовот тук е очевидна ролята на жената на Цар Киро Костандинка - стара джебчийка и вещица магьосница която е направила черна магия на българския патриот за да може той сам да изскочи пред спрелия бус и да почне да се кара с ***, а та да запалят буса и да го сгазят. Тази вещица трябва да буде уловена и наказана за убийството на момчето.
44
2
 
11
 
! Отговори
new koz преди 12 години
До 38 еми киро *** е с бйко *** какво не можеш да разбереш. За протестиращите и за един младеж в социалната мрежа имаше по големи присъди.
43
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
хе тия са му променили титлата на киро - от цар на т. нар. цар.
42
1
 
14
 
! Отговори
Кольо преди 12 години
Пичове, не се палете. В затвора шансовете да го "свитнат" са доста малки. Ако лежи дълго, случаят ще се забрави. След 8 месеца обаче, съм сигурен, че ще го чакат отмъстители.
41
3
 
3
 
! Отговори
язе преди 12 години
8 месеца са малко за този, но все пак е нещо. Лежането в панделата не знам как ще го компенсира , ако бях "биг бос" къвто тоя се пише щях да бъда бесен - "аз голямата работа , да лежа в затвора?"
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Децата на протестите след това, които арестуваха, ако бяха пълнолетни сигурно повече щяха да им дадат.
39
1
 
10
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Много хора обвиниха за разни престъпления(убийства, наркотици и др.) по някакви неясни схеми (в повечето случаи не уточняват, или по свидетелски показания). А тук е ясно кои е поръчителя, какъв е мотива и кои е извършителя. Ай де всички бйкопоклонници да ми цъкнете миносчета.
38
2
 
16
 
! Отговори
джейн преди 12 години
Само не можах да разбера какво общо има това с ГЕРБ? А тези наши скапани съдии как не ги е срам,продажници! Две невинни деца гният в гробищата а те само 8 месеца му дават. Безобразие!
37
0
 
20
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Колко струва един детски живот в България?...Отговор: 2 месеца. Решение на задачата: За две убийства на българчета, справедливият български съд дава 8 месеца, т.е. 8/2=4 месеца за дете.За добро поведение, този симпатичен *** ще получи намаление наполовина.Следователно 4/2=2 месеца. Е,няма такава ДЪРЖАВА!Но нищо,Бог всичко чува и вижда, кармата си върви и ще ви удари точно там, където най-ще ви боли, ще виете от болка г-да съдии, един ден,Бог забавя, но не прощава.Лек ден Ви желая!!!