8 месеца зад решетките за Царчето

Той бе признат за виновен за закана за убийство
Обновена: 22 ное 2011 16:04 | 22 ное 2011 15:54,
165
8 месеца зад решетките за Царчето
Кирил Рашков-младши слуша присъдата си. Снимка: БТА

Асеновградският съд осъди Кирил Рашков-младши на 8 месеца лишаване от свобода.

Внукът на Цар Киро ще изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от открит тип, постановиха магистратите.

Младши ще трябва да плати и 2000 лв обезщетение на Веселин Христев, обвинител по делото, както и 1080 лв разноски по процеса.

Той е обвинен в заплаха за убийство към Веселин Христев – чичото на 19-годишния Ангел Петров от Катуница, отправена малко преди момчето да бъде прегазено.

Още по темата

Пред съда днес Рашков каза, че съжалява за стореното и поиска да му бъде наложена условна присъда.

Прокуратурата поиска от съда от 4 г. "лишаване от свобода", които след редактирането им поради съкратеното съдебно следствие и самопризнанията на подсъдимия, бяха намалени с една трета.

Преди пет дни внукът на т. нар. Цар Киро поиска делото срещу него да се води по съкратената процедура.

"Категорично няма вариант да сключваме споразумение с Кирил Рашков-младши, ще настояваме за ефективна присъда и налагане на максимално наказание", обяви тогава пред Dnes.bg шефът на прокуратурата в Асеновград Калоян Димитров.

По думите му има безспорни доказателства, че именно внукът на Цар Киро е отправил смъртните заплахи по адрес на Веселин Христев.

Веднага след решението на магистратите стотина граждани на Катуница, дошли пред съда, настояха за максимална присъда.

Издигнаха и лозунги: "Ангел и Павел ще останат завинаги в сърцата ни" и "Катуница благодари на цяла България за подкрепата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8 *** МЕСЕЦА ???? 8 *** МЕСЕЦА !!!!! 8 ЖАЛКИ СМЕШНИ МЕСЕЦА !Тоя ако не лежи поне 15 години в зандана ще бъде издирен и линчуван !Господа магистрати , свършете си работата да не ви я вършат хората. Щото когато безправието вземе връх , правото на народа е кърваво и безкомпромисно!
35
1
 
3
 
! Отговори
Жул преди 12 години
до:25 Каква чистка, ТРЕЗВЕН? Ти си пиян...
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миролюба припка от радост по Витошка.
33
0
 
8
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Напълно си прав, че мешерето е много по строго при такива престъпления, жалкото е обаче,че то се занимава със спорове само при, които и двете страни са *** ...
32
0
 
12
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
това добре, а за поръчителство кога ще го осъдят?
31
0
 
16
 
! Отговори
Крал К*Р преди 12 години
Искам Царчето в панделата да стане принцеса.....
30
0
 
6
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
До 27-ми хахаха ще му отидат младините там
29
0
 
16
 
! Отговори
Математика преди 12 години
8м = 1/3 от 4г. явно годината е само от 6 месеца
28
0
 
49
 
! Отговори
Шебеков преди 12 години
Какъв е този съд, български или ***? Че то мешерето щеше да осъди това *** много по- строго и по- справедливо. Пак са подавани мангизи под масата, пак някоя мазна и лепкава съдийска ръчичка е прибрала пачка с мръсни пари.
27
0
 
35
 
! Отговори
сеирджия преди 12 години
8 месеца. Много бе!
26
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ отново са ни подготвили за зима... 12% увеличение на безработицата, БДЖ се срива, магистрали от пепел, социално слабите на улицата, инфлация, вдигане на пенсионната възраст ... но важното е че пари има за имотитe на Физкултурника. A най-важното: убиеца Рашков на свобода преди Коледа ! Cъщо като пияният убиец Йоско.
25
12
 
19
 
! Отговори
TPE3BEH преди 12 години
До 4: Гарантирано от вашите червени съдии, назначени от БСП, ДПС и Гоце.Скоро Плевнелиев ще стъпи в длъжност и ще настане чистка....
24
0
 
19
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Значи ако се боядисам няколко тона по-тъмен и за заплаха за убийство получавам 8 месеца, кажете ми от какво ще ме е страх?
23
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GERB ne izdavat prisadi.Tova pravi nezavisimiyat BG sad.
22
0
 
31
 
! Отговори
докога преди 12 години
Поредната гавра на правосъдната ни система.После защо имало погроми и саморазправа, естествено ще има когато държавата ни е пунта мара?Полиция и политици ги пазят, а те си газят, съда ги пуска. Защита на обикновенният човек от никъде, когато му прилее и се дигне, той е расист, ксенофоб, пиян *** и прочие.И то е ясно, най-голяма вина за междуетническото напрежение си носи държавата със своето безхаберие и липса на справедливост. Комунизма си отиде, спете спокойно деца.....
21
0
 
28
 
! Отговори
НАДЗИРАТЕЛ преди 12 години
Трансперънси интърнешънъл да му осигурят по една тенекия с маз за пандиза - пичовете са се натопорчили вече и лъскат ебонитовите пръчки по снимките му от вестниците. Вече във втори отряд играят на търг с цигари кой да му стане жених.
20
13
 
11
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
А бе, на вас след изборите не ви ли спряха хонорарите, бре??? Какво само плюете по ГЕРБ, тези съдии вие сте ги назначили и сте ги научили как "справедливо" да съдят!!! Омръзна ми под всяка статия да се изхрачвате и да смърдите, егати червените недоносчета!!!
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, бе, съд, браво, бе, магистрати, два детски живота равни на осем месеца. Адски злобно ми се драйфа ми се от вас и вашите измислени присъди! Това ако се беше случило навън, тоя щяха да го обесят публично. Даже най-вероятно изобщо нямаше да се стигне до бесилката щот щяха преди това вбесените му съселяни да са го разстреляли като куче още след първата заплаха.Честита ви демокрация в ***...Господ да се смили над душите на двете деца!
18
2
 
6
 
! Отговори
А преди 12 години
нека силата бъде В теб :-)
17
0
 
37
 
! Отговори
ннн преди 12 години
как ли ще се отблагодари сега дядо му на съдиите, дали ще им даде по килограм злато или повече!!!смешна държава,смешен съд,смешна присъда,но за обикновнните хора нещата вече отиват на плач...