Потвърдено: Доживот без замяна за Лазар Колев

Категорично ще обжалваме, обяви адвокат Марковски
Обновена: 23 ное 2011 14:44 | 23 ное 2011 14:42,
102
Потвърдено: Доживот без замяна за Лазар Колев
Лазар Колев в съда. Снимка: Булфото

Апелативният съд в Пловдив потвърди най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна за Лазар Колев, признат за виновен в жестокото двойно убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски.

Според магистратите всички доказателства са безспорни, че именно Колев е извършителят на деянията.

Още по темата
Той е признат за виновен в изнасилванията и убийствата на двете сестри и за блудство с по-малката – Христина. Осъден е да плати и 400 000 лева кръвнина на родителите на сестрите, както и 80 000 лева разноски по делото.

"Апелативният съд прие, че повдигнатите обвинения срещу Колев са доказани по категоричен начин, а защитната му теза, макар професионално поднесена, е изцяло опровергана", каза пред Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

В съдебното решение е записано, че всички експертизи по процеса са достоверни.

Магистратите считат за напълно неоснователно твърдението, че председателката на съда в Пазарджик Ивета Парпулова е била предубедена при разглеждането на делото, тъй като в минал период съпругът й бил адвокат на Колев.

Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г., а телата им бяха открити три дни по-късно в местността "Грамадите" между Брацигово и Пещера.

Основното доказателство срещу Колев са негов ДНК материал, открит по телата на Росица и Христина, и показанията на негов съкилийник.

Осъденият обаче не се признава за виновен.

"Категорично ще обжалваме решението пред Върховния касационен съд, ако се наложи ще идем и в Страсбург", съобщи пред Dnes.bg адвокат Марин Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
15
 
! Отговори
.... преди 12 години
Ставийски също уби две деца, Кирил Рашков също уби 2-***....хайде замислете се малко българи !!!
41
3
 
17
 
! Отговори
аз преди 12 години
Със Страх се живее в България...и всички вие,които пюете това момче си помислете,че и вие може да сте натопен от корумнитаните магистрати утре!Пази Боже сляпо да прогледа....
40
7
 
16
 
! Отговори
аз преди 12 години
много прецизно и подло го натопиха това момче...такава ни е държавата.Хора като цар Киро, Максим Ставийски се вихрят и получават условни присъди....халки хора сме станали...:(
39
4
 
7
 
! Отговори
дан преди 12 години
този марковски не е ли онзи добрия адвокат....май не съм чул за спечелено дело, всички ги губи
38
3
 
6
 
! Отговори
КЕЛЕМЕ преди 12 години
400 000лева се изплащат само,ако продава оръжие и наркотици,иначе родителите ще видят пари през онова лето как му се викаше....
37
18
 
7
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Урааааа *** да гние в затвора !!!!!
36
2
 
26
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Ахахахахахха фарс и само фарс...играчите не ги пипат...разни *** като Цар Киро и внуците му се вихрят с години...а те с тоя *** ни занимават вече колко време????
35
2
 
22
 
! Отговори
vivian преди 12 години
До 28 : Защото пропее ли - умира, независимо че е в затвора. Нали знаете колко случаи на "самоубити" имаше? А спомняте ли си съдебния лекар по делото, проф.Раданов, който беше самоубит показно на детска площадка?
34
3
 
1
 
! Отговори
do 18 преди 12 години
В случая "доживот" и" вкъщи" са използвани като нарицателни/прилагателни/!!!!!
33
1
 
16
 
! Отговори
нема такава държава преди 12 години
тва дело смърди от километри... тоя доживот, а наглите и т.н. с условни присъди
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само така Марковски! Това дело плаче за Страсбург! И да не стане така, че тогава българската държава да плаща на Колев! Наскоро един осъден на доживот осъди държавата:)))
31
5
 
9
 
! Отговори
аси преди 12 години
тоя ***,как ще плати на родителите 400 000 ,много ми е чудно.някои ще ми обясни ли?
30
1
 
10
 
! Отговори
ДО 12 добавен от: преди 12 години
ами като се има в предвид,колко виновни са навън,що един невинен да е вътре?????????????????
29
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това дело толкова мирише! то нямаше ДНК, пък после се появи, пък нямаше технологии за ДНК, че го пращаха по чужбините, а онези казаха, че е негодно за анализ, ако се не лъжа! Жалко за децата! А този просто е една жертва за успокояване на общественото мнение, според мен и да се демонстрира, че полиция, прокуратура и съд работят!
28
2
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Ами този Колев *** ли е , като има други защо не ги съобщи,така или иначе е вече с доживотна,да ги издекламирва и това е,но явно е бил сам не може да поема вината и на други,не може да е толкова глупав.А ако има замесени влиятелни нали ще търси с техните имена по-лека присъда ?
27
3
 
8
 
! Отговори
ИСИ преди 12 години
До анонимен 18А Вас къде са Ви учили на български език и правопис? Освен предлози, както "мъдро" отбелязвате, има представки и наставки. И с тях се образуват най-различни думи. Прочетете в правописния речник за наречията вкъщи и доживот. И преди да се правите на образован, питайте на телефона за езикови справки на Иститута по български език към БАН 090012230. ТОЛКОЗ!
26
2
 
2
 
! Отговори
До 18 и 22 преди 12 години
Не съм убеден,че има дума "доживот",но "вкъщи" определено има
25
4
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
"Вкъщи" се пише слято.
24
1
 
5
 
! Отговори
аси преди 12 години
някои ще ми обясни ли ,тоя как ще плати на родителите тия пари.
23
1
 
8
 
! Отговори
адв.Марковски преди 12 години
Чудя се ,защо всички разбойници искат все ние със сънът ми ДА ГИ ЗАЩИТАВАМЕ ...?А СЪЩО МИ ЗНАЯТ И ТЕЛЕФОННИЯТ НОМЕР ,ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА----НЕ ГО ЗНАЯТ...?