Минимални присъди по делото за трагедията в Симеоновград?

Защитниците поискаха отвод на съдията по делото
Обновена: 26 яну 2012 22:05 | 26 яну 2012 22:05,
87
Минимални присъди по делото за трагедията в Симеоновград?
Подсъдимите Данаил Георгиев (л) и Живко Желев Снимка: Булфото

Втори ден продължава делото за катастрофата в Симеоновград, при която навръх Великден загинаха 6 души.

След като вчера бяха разпитани 15 свидетели, през днешния ден нови 20 разказаха пред Хасковския окръжен съд за Черния Великден в Симеоновград. Показания пред съда за жестоката катастрофа дадоха хората, които са се озовали на мястото на произшествието.

Голяма част от свидетелите не успяха да си спомнят подробности, които са се случили в злополучната нощ. Това според адвокатите на шофьора Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев дава основание единият да бъде оневинен, а другият да получи минимална присъда.

Според прокуратурата и частните обвинители дребните подробности в показанията на свидетелите не би трябвало да повлияят на изхода от процеса и двамата подсъдими да се отърват без или с минимални присъди.

Още по темата

"Ако се стигне до там, за пореден път правосъдието в България ще бъде сринато, а хората ще си свалят доверието от това правосъдие", коментира Ваня Георгиева, която е леля за загиналия при катастрофата Крисимир.

Междувременно единият от защитниците на подсъдимите адвокат Бойчо Бойчев поиска да бъде назначена графологична експертиза.

Съдия Красимир Димитров не уважи искането. Това даде основание на защитниците на Данаил и Живко да поискат отвод на съда с мотива, че делото се води тенденциозно в полза на обвинението. И това искане обаче не беше уважено.

Така делото продължава и утре с разпит на вещите лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
28
 
! Отговори
с. преди 12 години
Редно е малкото *** да полежи!Не можело да се търси отговорност от пиян!Айде стига глупости!Аман от комплексирани ***,които карат като бесни!Вчера вали като за последно и пак беше пълно с ***,които се шпореха!
49
32
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Не е умишлено щото като си 12 водки да не мислиш че знаеш какво правиш. И на мен ми се случва така да се напия че после даже немога да намеря колата къде съм зарязал и я пускам в полицията да ми я намерят все едно е открадната Да търсиш отговорност от пиян е все едно да търсиш отговорност от психично болен. И двамата не осъзнават какво вършат
48
0
 
19
 
! Отговори
Наш преди 12 години
Пиеш като казак,мачкаш/но добре плащаш на разни адвокатчета/ и ето МИНИМАЛНИ ПРИСЪДИ.А в Северна Корея ако не си плакал добре за смърта на ръководителя си - хоп поправителен труд 6 м.В Китай-за подобно престъпление-публична екзекуция;в старата Англия-минимум 10г,но не в общежитие,а в кауш.Нашта БГ е рай за престъпници.Съдят ги бързо и за по малко.За кокошка - нема прошка; за КОН - ИМА ЗАКОН.
47
0
 
2
 
! Отговори
до № 50 преди 12 години
Действай й й,
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ako gi pusnat..da se organizira grajdanski sad..
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ТИ СИ *** НАЛИ ?!НЕ МИ ОТГОВАРЯЙ .. ВСИЧКИ ЗНАЕМ ОТГОВОРА...
44
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешен съд... Смешни закони ... СМЕШНА ДЪРЖАВА ... НЯМА ТАКЪВ АБСУРД ... ДА СЕ НАПИЕШ КАТО КАЗАК .. ДА УБИЕШ 6 ДУШИ И ТО МЛАДИ !!!! И ДА НЕ ТЕ СЪДЯТ...ЕВАЛАААААААААААААА *** ДОЛНИ
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 6 отнети млади живота ако не дадат присъда, всички останали ще почнат да пият и да мачкат хора по улиците без страх от присъди!п.с. *** скрий се някъде, садист гаден!Хейтър в робско тяло!
42
0
 
13
 
! Отговори
ani преди 12 години
Горките дечица. Та те са герои!- показват верния път на извратените! Я новият президент да ги награди- нали има един върнат орден? Това е държавна политика- крило над всички извратеняци и профани.
41
32
 
1
 
! Отговори
Алов преди 12 години
И не разбирам кво лошо е станало? Поиграл е шофьора малко на боулинг . Ха-ха-ха
40
0
 
37
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Така, значи трепат 6 човека, минимална присъда...аз ако изтрепа едни 240 наши познати...колко ще ми дадат - 30-40 годинки, еми ще го преживея...
39
30
 
5
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Онея 6 шапшала кьорави ли са били ,че към тях идва кола та не се пазят? А може и нарочно да са се наговорили шестимата да се хварлят пред нея та близките пари да вземат. Пуснете момчетата !
38
1
 
23
 
! Отговори
sss преди 12 години
И надвамата убийци доживотни лрисъди!Да се осъдят и другите,които са били в колата с пияния шофьор и са му позцволили да кара - по три години.Така се съди,за да има ред и законност!
37
1
 
28
 
! Отговори
Георги Първанов преди 12 години
Може пък и да ги оправдаят. Така, както оправдаха оня млад изверг, който закла в гръб две млади момчета. Да не забравяме, че става дума за прословутото българско КРИВОсъдие...
36
4
 
4
 
! Отговори
AVRAAM PRASKOFF преди 12 години
PO VREMETO NA KOMUNIZMA EDIN FUTBOLIST UBI NA PECHEHODNA PATEKA TSIALO SEMEISTVO!DELO VAOBSHTE NIAMASHE! BEZBROI SA SLUCHAITE! VLADIMIR ZHIVKOV IMA 2 UBIISTVA! NIAMADELO SREHTU NEGO! TAKA E OT 1944 DO DNES!! STAVA DUMA NE ZA OBIKNOVENNI HORA OBACHE! IMASH CHOVEK OT ELITA-SPASEN SI !
35
0
 
36
 
! Отговори
me преди 12 години
И за какво й е на защитата тази графологична експертиза? Какво ще докаже с нея? Че подсъдимите могат (или съответно не могат) да пишат или какво? Все пак не става въпрос за документна измама. Или това е просто още един начин да се мотае съда! На мястото на момчетата от снимката вероятно би могъл да бъде всеки, който кара пил и точно затова те заслужават сериозни присъди. За да се разбере веднъж и завинаги, че да караш пил убива и унищожава човешки животи - и на жертвите и на шофьора.
34
1
 
26
 
! Отговори
До Бойко преди 12 години
Нали "вие" щяхте да оправите и съдебната система...Срам за България!Няма старана от ЕС в която това дело да не завърши с пресъда виновен 10-15години лишен от свобода.Прави са хората не ни искат никъде подкупни продажни българи със слаба съдебна система.
33
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ако съдът осъди справедливо поне по 40г лишаване от свобода или 80г общо, тия *** ще тежът на гърба на данъкоплатеца, ще трябва да ги храним, да им осигурим топлото и охрана. Ето защо трябва смърт за такива ***, ***. Те са в тежест на обществото и държавата.
32
1
 
38
 
! Отговори
оо позор преди 12 години
Ууууууууууу!!! Плюя на съдебната ни система ПЛЮЯ!!
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вижте какво направиха със ставийски-ословно.какво чакате това е Б ЪЛГАРИЯ