Ще издирим Братя Галеви, сигурен е Борис Велчев

Имало достатъчно механизми да ги върнем, ако са избягали
Обновена: 10 май 2012 11:30 | 10 май 2012 10:09,
98
Ще издирим Братя Галеви, сигурен е Борис Велчев
Борис Велчев. Снимка: архив Булфото

Братя Галеви са обявени за издирване, надявам се да бъдат издирени, сигурен съм, че ще бъдат издирени, заяви главният прокурор Борис Велчев.

Още по темата

По негови думи, дори обявените за общонационално издирване Пламен Галев и Ангел Христов да не са в страната, има механизми, с които да бъдат върнати.

Двамата дупнишки бизнесмени се укриват вече седми ден, след като ВКС потвърди присъдата им и двамата трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

Днес Велчев заяви, че е нямало как те да бъдат задържани веднага след окончателното потвърждаване на присъдата, тъй като решението на ВКС е било взето неприсъствено.

"Как точно да стане?", попита Велчев. Той призна, че в закона има дупка и с него може да се злоупотребява.

Главният прокурор обясни, че до потвърждаването на присъдата на последна инстанция те се водят невинни до доказване на противното.

Обвинител №1 обясни, че от вчера слушал коментари на журналисти по темата.

"Не сте длъжни да знаете закона, но все пак със здравия разум трябва да се съобразявате", обясни Велчев на събралите се журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Главният прокурор обясни още, че не било лошо да се знае закона, преди да се коментира публично темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Близки спомени преди 11 години
Така като се позамисли човек, май сюжета на тоя филм с Галевите не е нов. В предишни серии от страната се телепортираха в неизвестна за прокуратурата посока Мето Илиенски, Веска Меджедиева, Малкия Маргин, а може би и други по-малко известни герои на българския преход. Що за държава, що за съд и що за прокуратура имаме? Дето се казва в една скоропоговорка "То бива да не те бива, ама чак толкоз да не те бива, не бива.".
72
1
 
1
 
! Отговори
Туропертор преди 11 години
Под съзвездието Южен кръст има един град с прекрасни плажове, където се събират два океана и се произвежда руйно вино от една осъдена на всички инстанции българска хубавица. Сега хубавата Веска ще си има още две сродни души да не я мъчи носталгия по родината - едната огнено-пламенна осъдена душа, а другата - на грешен ангел небесен. Скъпи сънароднци, ако имате проблеми със съдебната система и достатъчно скътани пари, пътувайте до Кейптаун и Германос. Офертата си заслужава.
71
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Както казва другаря Велчев "... има механизми, с които да бъдат върнати ...". Направената справка за наличните в прокуратурата механизми установи, че към момента това са: въже за теглене, лебедка и макара.Толкова ли е сложно да се разбере, че когато всикчи ти се подиграват, ннай-вероятно има защо и не би било зле да се откажеш от пост за който очевадно не ставаш.
70
0
 
1
 
! Отговори
ицо преди 11 години
Пияница,та дрънка....
69
0
 
0
 
! Отговори
George1 преди 11 години
Две двойни водки от мен за тоя алкохолик.
68
0
 
1
 
! Отговори
dido ruse преди 11 години
6te gi xvanete za k...vete,tapanari
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП изгуби две златоносни квачки наведнъж :))))))))))))))))))))))))))
66
0
 
2
 
! Отговори
Леле леле преди 11 години
Тази мърда Велчев се раздвижи, зер трябва да покаже активност. Кого лъже този нещастно комунисическо изчадие дето е дупе и *** с Румен Петков, респ. с Галеви.Само затвор за този ***!
65
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Главния да си подготви ждапанки , лукс хавлия , бански " Валентино " , билет за Кейптаун и ще се срещне със летуващите българи на плажа .
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееее.Борисе .Борисе "ще издириш"!
63
0
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 11 години
Смърт чрез разстрел за нечестно забогателите и мутрите и тези, които ни държат за каишката !Смърт чрез бесило и за полицаите еничари, които измъчват народа и отдавна са загубили привързаност към дълга и обществото и се възползват от свободията и значката за личен интерес. Смърт за алчните политици лъжци.Смърт за медиите манипулатори, издигащи в култ богатството и промивайки народното съзнаниеСмърт за всички тези, които ни мъчат и експлоатират! РЕВОЛЮЦИЯ НА УМА! СЪБУДЕТЕ СЕ! 12 МАЙ РЕВОЛЮЦИЯ!
62
0
 
2
 
! Отговори
Бай ИБан преди 11 години
Бившият прокурор,лека му пръст,се заканваше че ще ги връща в чували.Но,това остана в историята.Сега г-н Прокурор времената са други,докажете че сте независим и не работите под диктатурата на някоя партия.Във вас е власта на цялата прокоратура.Вярваме,че ще си изпълните дадената дума и независимо къде се намират тези дерибеи.
61
2
 
1
 
! Отговори
иван преди 11 години
ех да беше жива баба Ванга ,че да им помогне на горките хора от правителството-сега ще почнат едни съмнени в в европата, ще се срине реитинго на герб! абе,мани,мани!
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие ще ги издиритено дали ще ги откриетеХихиии
59
0
 
17
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 11 години
Ще ги върнете, когато се изправи кривата ти от злоба физиономия на снимката, велчев. Кадърни сте много вие- децата на комунистите от висщата номенклатура. Колкото успяха да върнат някога Веска от ЮАР, толкова щв върнете и Галеви. Само ядете народни пари!
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами просто трябва да попита съпартиеца си Станишев къде са?
57
8
 
5
 
! Отговори
77 преди 11 години
кефя се на безпомошните фенове на бойко, не е лесно да подкрепяш и викаш за лузъри особенно ако са отявленни крадци трябва да си доста заблуден или с акъл на 7 годишен.
56
1
 
0
 
! Отговори
танкист преди 11 години
турбо гроб
55
3
 
2
 
! Отговори
до танкиста 71 преди 11 години
Ей *** марш в танка чугунена тиква червена,там между железни стени ти е местото,на тясно и студено,че да измирате по-бързо комуни ***.
54
1
 
4
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
Кратуно,....нещо бъркаш ,....Съд. система е още на 3-ната ламя и НАДЗИРАТЕЛЯ е още ----викат му Красьо Черния.....!