Калинка не полетя към затвора

Ексшефката на фонд "Земеделие" се отърва с условна присъда за дипломата менте
4 юни 2012 16:45,
606
Калинка не полетя към затвора
Калина Илиева. Снимка: БТА

Софийският районен съд осъди бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок заради фалшивата й диплома.

Съдът одобри споразумението, което по-рано Илиева поиска с мотиви, че престъплението, което е извършила, не е довело до имуществени вреди.

Пред съда ексшефката на фонд "Земеделие" се призна за виновна и разкри, че има средно образование. Тя обясни също, че в момента е безработна.

Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие" на 7 октомври 2010 година, след като се разбра, че до последно е крила бременността си, като представяше фалшиви болнични листове.

Още по темата

След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Според обвинението Илиева сама е фалшифицирала дипломата си от университет в Германия. Тя е обвинена и за това, че пред Министерството на образованието е представила още четири фалшиви документа, за които обаче няма данни кой ги е съставил.

От съдебната поръчка, пристигнала от Германия, стана ясно, че Илиева се е записала да учи там, но никога не е посещавала лекции. 

Съдът взе предвид факта, че Илиева не е осъждана досега, майка е на малко дете и това, че когато е извършила престъпленията, е била на малка възраст.

Магистратите отмениха мярката за неотклонение – подписка. Илиева ще трябва да плати 1408 лева разноски по делото.

В началото на заседанието защитата на Илиева поиска делото да се гледа при закрити врата, тъй като изнесените данни по делото биха засегнали личната и интимна сфера. 

Решението на съда не подлежи на обжалване или протест. Калина Илиева отказа да коментира присъдата си пред журналисти. Прокурорът по делото определи присъдата като справедлива. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


606
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
3
 
11
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Кой го назначи а пребоядисани герберски маймуни комунисти ***?Аз ли? А ?
403
2
 
19
 
! Отговори
давещ се в лайната преди 11 години
Тиквите, Калинките, Мутрите... честито бедни ми народе !!! ГАВРАТА С ТЕБ ПРОДЪЛЖАВА !!!
402
2
 
33
 
! Отговори
Нема такава държава преди 11 години
Нема такава държава!Стависки го осъдиха условно,сега и тая кифла...!То и друго не можеше и да се очаква!Галевите пък се покриха и никой не ги знае де са!Пфу,че отврат...!Спасението е само едно:Терминал 2!
401
0
 
16
 
! Отговори
ганю преди 11 години
това не са съдии а някакви долнопробни възпитатели
400
3
 
13
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Защо всички се заяждат, че баща й бил пожарникар, а за татето на детето й нищо не казват?
399
25
 
2
 
! Отговори
мисус преди 11 години
много злоба бе , ***.христиани ли сте или кумоняги?
398
0
 
14
 
! Отговори
olaf преди 11 години
Да я пратят малко да поработи като предзставител в Брюксел докато си вземе диплома и изтече изпитателният срок. След това може пак да я издигнат.
397
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 11 години
Да не повярваш! Пък аз си мислех, че тя ще ни осъди, задето я тормозим и отделяме от детенцето й. Но не е късно.
396
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Прокурорът по делото определи присъдата като справедлива",хаха да се смея ли да плача ли,що не я накарат да върне всички пари,които е взела като шефка на фонд "Земеделие",при положение че е лъгала толкова много хора,ама не се учудвам на присъдата,все пак сме в Абсурдистан.
395
0
 
16
 
! Отговори
справедлив преди 11 години
трябваше да я пратят на екскурзия в Бразилия
394
1
 
8
 
! Отговори
прост преди 11 години
а за коя да дават. най болната тема усвояване на еврофондове и сме на последно място. нагледен пример как се граби държавата, нагло и нищо. а тиквата не можел да осъди предищните, ама и тези не иска
393
0
 
17
 
! Отговори
БГто преди 11 години
Въпрос: Къде е раят за престъпниците??Отговор: В БГто
392
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквена мафия
391
1
 
21
 
! Отговори
истинската Темида преди 11 години
Добре подправила, подправила, ама тя трябва да се подведе под отговорност за всички документи за милиони, които е подписвала. Или който има малко дете - каквото и да направи да му се прости, че да си го гледа? Е толкова толерантен тоя съд беее....
390
1
 
15
 
! Отговори
p0pUp преди 11 години
аз не смятам,че за подобно престъпление трябва да и дават ефективна присъда...в тази си част мисля че я наказаха справедливо...все пак мисля,че трябваше да има и глоба - примерно в размер на заплатите и премиите,които е взела по време на престоя си на шефския пост...
389
1
 
17
 
! Отговори
сулю преди 11 години
абе сулъо има алинея специално за евро фондовете. може да добавиш и облагодетелстване пряко или на трети страни. тая *** е част от мафията и ми раздава фодове. всички знаят кой главата
388
1
 
5
 
! Отговори
турчин преди 11 години
главата на кол и на чаршията
387
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ДОКУМЕНТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯЧл. 308. (1) Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години" и "(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) В маловажни случаи наказанието е:1. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) по ал. 1 - лишаване от свобода до шест условно или пробация"
386
2
 
18
 
! Отговори
Бълг Народна песен преди 11 години
Де се е чуло и видело калинки да осъдят Калинка?
385
0
 
12
 
! Отговори
кой преди 11 години
че то да караш с фалшива книжка по далавера от без