Калинка не полетя към затвора

Ексшефката на фонд "Земеделие" се отърва с условна присъда за дипломата менте
4 юни 2012 16:45,
606
Калинка не полетя към затвора
Калина Илиева. Снимка: БТА

Софийският районен съд осъди бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок заради фалшивата й диплома.

Съдът одобри споразумението, което по-рано Илиева поиска с мотиви, че престъплението, което е извършила, не е довело до имуществени вреди.

Пред съда ексшефката на фонд "Земеделие" се призна за виновна и разкри, че има средно образование. Тя обясни също, че в момента е безработна.

Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие" на 7 октомври 2010 година, след като се разбра, че до последно е крила бременността си, като представяше фалшиви болнични листове.

Още по темата

След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Според обвинението Илиева сама е фалшифицирала дипломата си от университет в Германия. Тя е обвинена и за това, че пред Министерството на образованието е представила още четири фалшиви документа, за които обаче няма данни кой ги е съставил.

От съдебната поръчка, пристигнала от Германия, стана ясно, че Илиева се е записала да учи там, но никога не е посещавала лекции. 

Съдът взе предвид факта, че Илиева не е осъждана досега, майка е на малко дете и това, че когато е извършила престъпленията, е била на малка възраст.

Магистратите отмениха мярката за неотклонение – подписка. Илиева ще трябва да плати 1408 лева разноски по делото.

В началото на заседанието защитата на Илиева поиска делото да се гледа при закрити врата, тъй като изнесените данни по делото биха засегнали личната и интимна сфера. 

Решението на съда не подлежи на обжалване или протест. Калина Илиева отказа да коментира присъдата си пред журналисти. Прокурорът по делото определи присъдата като справедлива. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


606
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
424
3
 
30
 
! Отговори
антикомунист преди 11 години
Запомнете и лицето и където я видите я заплюйте. Жалко, че не дават и лицата на съдиите по делото.
423
1
 
32
 
! Отговори
Земеделец преди 11 години
Ми кака Калинка, като е фалшифицирала толкова умело собствените си документи, колко ли други е фалшифицирала на поста, дето го е заемала!А кой я пробута да управлява в държавата? Той колко години получи?Я една проверка колко още са във властта с фалшиви дипломи. Не - лоша идея, после отиваме пак на избори.
422
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И к'во? ББ е с основно, селяците си го избраха, нещо пречи ли му да се прави на велик?
421
0
 
30
 
! Отговори
Бай Трендо преди 11 години
Калина Илиева сама е фалшифицирала дипломата си от университет в чужбина, установи разследване на прокуратурата.", "...съзнателно е използва 4 фалшиви документа като доказателство, че е завършила висше образование..."Нали никой не вярва на подобна глупост! Илиева няма достатъчно знания, умения и практически опит, за да може сама да изфабрикува тези фалшификати, които са с отлично качество и са минали успешно пред НАЦИД.Това е дело на опитни фалшификатори от криминалния контигент и би трябвало органите на МВР и прокуратурата за притиснат баща й /бивш пожарникарски началник/, за да се установят авторите на тези подправени документи. Това не е станало по неизвестни и необясними причини, което предизвиква в обществото голяма изненада и искрено недоумение, вероятно защото баща й е близък приятел с министър - председателя Борисов...
420
0
 
3
 
! Отговори
urko преди 11 години
SHTE LEJI EFEKTIVNO 3 GOD. AKO V TOZI PERIOD NAPRAVI OSHTE EDNA FALSHIFIKACIA LI?--NE ZNAM , ZATOVA PITAM., ILI ZA VSIAKO DRUGO PRESTAPLENIE????
419
0
 
24
 
! Отговори
човек от народа преди 11 години
Най-циничното е, приятели, че присъдата е издадена "В ИМЕТО НА НАРОДА"!!!
418
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
порното е добро но не на наш ***.а в ес е само на наш.гърците ще излизат вече от този филм.
417
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
калинка е забременяла от шефа на европейската служба за борба с измамите -ОЛАФ.ето това е порното наречено ес.в това порно ни вкараха докато се усетим и разберем.трябва да се излиза от този порнофилм който ни спретнаха управляващите.
416
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де защо всички се ядосвате 22 години малко ли ви бяха да разберете че нищо неможете да направите за да промените нещата в България. Един съвет от мен, грабвайте си куфарите и бегом към някоя по нормална държава.
415
0
 
20
 
! Отговори
До глупака преди 11 години
До 503(комуненца):Ами ако беше ти с фалшивата диплома?Или аз или който и да било друг обикновен човек?При наличието на такава измама и такава мащабна фалшификация!Дали щяха да ни дадат условна,как мислиш?!Да *** майката и кирливец да ***...!
414
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошо, много лошо. Нямам думи за коментар. Не съм ядосан, само ми е мъчно за България, защото загива като държава а спасение не се вижда. Много жалко.
413
8
 
3
 
! Отговори
комуненца преди 11 години
айде да не ми сравнявате условната на Ставийски и на Калинка, ок? за фалшифицирана диплома условна си е съвсем ок, само дето трябваше да й тръснат огромна глоба
412
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прилича на лейди Гага.
411
6
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Хубаво момиче, пък взе, че се издъни...
410
4
 
7
 
! Отговори
фройд преди 11 години
привлича ме!
409
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къде е на тадаръков жена му, великата разследваща журналистка, да се разрови в тази афера, а?! :-))
408
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинкееее, четете ли с майка и ти и баща ти, гьон-сурати нещастни - успя да засенчиш и земетресение, и куки, такита, баги, руси и черни златки, софи маринова, атака, брояча на коментарите вече удря рекорд....и за първи път почти няма политическа окраска на коментарите - обединителка на българския народ си ти, който най-после видя в теб въплъщението на всичко грозно от жалкия ни преход и изригва от възмущение и омерзение!
407
6
 
19
 
! Отговори
антикомунист преди 11 години
Само бебето те спаси гадино. Към присъдата трябваше да има забрана за държавна работа, забрана за държавни помощи и забрана отлъчване от църквата!
406
0
 
5
 
! Отговори
БГто преди 11 години
БГто- Държавата на палячовщината и цирка. Които не вярва да се огледа хубаво, а и околните също
405
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
май тадаръков я беше назначил във фонд земеделие...