3 г. условно за съдийка, хваната с подкуп

Софийски градски съд наложи на Анелия Цветкова и 10 хил. лв. глоба
Обновена: 16 юли 2012 15:05 | 16 юли 2012 11:35,
185
3 г. условно за съдийка, хваната с подкуп
Анелия Цветкова видимо е доволна от решението на съда. Снимка: Булфото

Софийският градски съд осъди бившия председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова на три години условно с пет години изпитателен срок.

Цветкова беше призната за виновна, че е взела 10 000 лв. подкуп, за да реши дело по определен начин. Съдът обаче я оправда по другото обвинение за вземане на подкуп от 60 000 лева, но пък й наложи глоба oт 10 000 лева. 

Анелия Цветкова беше задържана на 17 юли 2008 г. във Варна в момент на получаване на 10 000 белязани лева.

Според прокуратурата те били част от поискани 90 хиляди лева за решаването на четири фирмени дела в полза на строителния предприемач Стефан Стефанов и на сина му Георги Стефанов.

Тогава при обиск в апартамента й на различни места бяха намерени огромни суми – 88 500 лева, 28 900 евро, 3270 долара и 400 грама злато. Решението на СГС може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Според версията на Цветкова цялата акция и последвалото дело е инициирано от Стефан Стефанов – неин бивш любовник, който така и не приел раздялата им.

Още по темата

На едно от заседанията на съда шефката на Окръжния съд във Варна Ванухи Аракелян заяви, че разривът между Цветкова и Стефанов започнал, когато Цветкова отказала да назначи за съдебен администратор сина на Стефанов.

След като двамата окончателно се разделили в средата на юни 2008 г., подсъдимата била много разстроена и се притеснявала бизнесменът да не посегне на нея и детето й.

Месец по-късно последвал и арестът й. След като бе освободена под гаранция, Цветкова се видяла с него и го попитала защо й е причинил това, а той й отговорил, че искал да й отмъсти. Първо искал да убие нея, после сина й, но накрая се сетил, че много държи на кариерата, и затова й спретнал постановката с подкупа, стана ясно по време на съдебните заседания по процеса, който продължи 3 г.

В крайна сметка синът Георги Стефанов се отказа от показанията си, които уличават Цветкова. Той заяви, че е бил принуден да напише лъжлив сигнал срещу Цветкова. Иначе баща му - бизнесменът Стефан Стефанов, щял да бъде задържан.

На 13 май 2009 г. пък Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно съдийката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
2
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Бренеке.
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам кой крив, кой прав, обаче по всичко личи, че този Стефанов е истински мъж, щом й е бил любовник. Само истинските мъжкари могат да даянят земноводни чудовища.
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DOBRE DOSHLI V ABSURDISTAN TAQ E ZA KONFISKACIQ NA IMUSHTESTVO
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласна съм, Закона за корупция при магистрати, депутати, данъчни, администратори и други чиновници трябва да е много по-строг, да отговарят с имуществото си и задължително да бъдат осъждани на затвор от 20 години и повече.
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В древен Китай, ако съдия отсъди неправилно е трябвало да понесе наказанието, което е наложил. А в България при доказан подкуп на съдия му дават условна присъда???? Това е наглост, тези които са създали този закон явно са от мафията целят да пазят корумпираните съдии, прокурори и т.н....Трябва за корупция на съдии, прокурори и т.н. трябва да се дава доживотна присъда и конфискация на цялото имущество, защото те трябва да пазят хората от престъпниците, а не да стават престъпници....
148
0
 
4
 
! Отговори
ганю преди 11 години
все съдии са корум.......
147
0
 
6
 
! Отговори
рачко преди 11 години
За подкупи на съдии законът трябва да е още по-строг. Ефективна присъда и трябва на тази самодоволна дебелана.Как при тази присъда ще се върне доверието на хората в съда. Ако обикновен гражданин получи 10000лв ще му отрежат главата. Това е съдия, знаеш и прилагащ закона към другите. Нечувана простотия.
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навсякъде по света се вземат подкупи в съдебната система но тук и русия сме начело. Годишно от мутрите скубят милиарди евро за да спасят кожите.
145
0
 
9
 
! Отговори
......? преди 11 години
Тази шия ,...май не е от туршия?
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kak glada taia swinia xorata w 04ite nesnam
143
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da ia naradat s medal stara planina
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
triabwa da se rasgledat wsi4ki neini dela koito gi e wodela, ama poliziata ,prokoratrurata ne si warshat rabota, spam i resil sa tai strana. e satowa ne sam gord da sam balgarin, saradi takiwi nestasnizi, gadowe, sasipaxte balgaria i istinskite balgari
141
0
 
14
 
! Отговори
безсрамие преди 11 години
Гози *** на снимката щял за обжалва.По новините го дадоха с вид на обидена невинност и с нахалството и безсрамие на самозабравило се *** как заявява ,че е невинна.Боже,пази ни от такива !!
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
w germania , osadina toia sadiata deto swwireshe sa mafiata, na 4 godini satwaor, i sawinagi go maxnaha ot sporta. w bg stawa wapros sa sadia, i samo uslowna prisada , i 5 godini da ne ispalniawa profesiata si, e*di darjawata.
139
0
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Доказателства явни. присъда -"ЯЛОВА". Ха .ха. ха.Ако беше в Китай или Япония щяха да я обесат.
138
0
 
5
 
! Отговори
rokambol преди 11 години
ДО 157 именно де и аз това имам предвид че ние *** сме нищо сравнение с вашите български кражби
137
0
 
6
 
! Отговори
фифи преди 11 години
Ам че то нали тия който са издали присъдата са и колеги!Кво друго да очакваме,нали може да дойде момент когато същият съдия може да стане подсъдим при тая ***,е разбира се че тя ще му върне жеста.
136
0
 
11
 
! Отговори
yyy преди 11 години
даааа и намерените пари в апартамента и ,над 100 000 лв били взети на заем от ГРИША ГАНЧЕВ,даааа и докладът ще бъде положителен за БЪЛГАРИЯ-ДАААААА
135
10
 
4
 
! Отговори
до154 преди 11 години
ВИЕ СТЕ *** И НЕГРАМОТНИ ЗАТОВА НЕМОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ КАТО ТАЗИ СЪДИЙКА,НА ВАС ВИ ДАЙ ЖЕЛЕЗО.......
134
0
 
17
 
! Отговори
koko преди 11 години
KAK .. УСЛОВНО.. -- даите и 10г. редовно бе .Те намерили пещерата на Али Баба у тях -и ............нищо.Е ... АТИ правосъдието.