Борисов с решение - военното НДК приютява част от районния съд

"И след изборите ще я открием, важното е да стане, както я искат колегите"
21 авг 2012 18:30,
158
Борисов с решение - военното НДК приютява част от районния съд
Борисов посети Софийския районен съд. Снимка: МС

В бизнес сградата с хотелски комплекс в центъра на София, т.нар. военно НДК, ще бъдат преместени наказателното отделение на районния съд и районната прокуратура в града.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като заедно с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министъра на правосъдието Диана Ковачева посети сградата на Софийския районен съд.

Това е една от най-изоставените сгради на съдебна институция в България, като съдиите там работят по думите на Борисов в отвратителни условия.

В началото на месеца председателят на Софийски градски съд Владимира Янева поиска среща с Борисов, за да го запознае с изключително лошото състояние на сградния фонд на Софийски районен съд. Тогава премиерът пое ангажимент да търси сграда за магистратите.

Утре на заседанието на МС се очаква да бъдат предоставени на 10 млн. лв. от бюджета на Министерството на отбраната по бюджета на Министерството на правосъдието, за да може в  т.нар. военно НДК да бъдат преместени наказателното отделение на районния съд и районната прокуратура.

„По този начин осигуряваме адекватни условия за работа на около 600 души, включително и на хората от администрацията – деловодство, архив. Въпреки преместването няма да отнемаме правото за ползване на сградата на Софийския районен съд“, категоричен е премиерът.

Той допълни, че държавата ще отпусне допълнително средства в размер на около 4 млн. лв. на Столична община, свързан с реализацията на проект, чрез който да бъде изграден подземен паркинг, удобен за служителите.

Утре правителството ще обсъди отнемането поради отпаднала нужда от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти” правото на управление върху част от имот – публична държавна собственост. Той се намира в гр. София, местност „Лагера”, бул. „Цар Борис III” N54 (сградата на ГУСВ).

„Ще  предоставим безвъзмездно терена за управление на Министерството на правосъдието за нуждите на около 500 души от Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура”, заяви Борисов. Той подчерта, че за целта от държавния бюджет ще бъдат осигурени 6.9 млн. лв. Имотът обхваща трети, четвърти и пети етаж на административната сграда и 10 паркоместа.

На въпрос защо чак сега се намира решение за сграда на СРС - проблем, който отлежава от години, премиерът в отговор попита: "Защо 22 години нищо не е направено?".

А за очакванията му дали новата сграда ще бъде готова до изборите, Борисов отсече:  „Аз се надявам да я открием и след изборите, като е готова. Иначе, това не ме притеснява – избори или не. Важното е да стане и да е така, както я искат колегите”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Бай ви Тоз преди 11 години
Унищожиха армията сега е ред на сградният и фонд.Така и баба знае.Къде е лентата за рязане това е въпросът? Аню е като артист от междузвездни войни.... мълчи като комунист на разпит.
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната простотия наГЕРБЕРАСТИТЕ
108
0
 
2
 
! Отговори
дуки преди 11 години
Подмазва се на съда,че скоро може да им стане клиент.
107
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
И защо им давате на тези с черните тоги 21 млн. лв ? Не видяхте и не разбрахте ли за тези 3 години, през които сте премиер, че съдилища има, и съдии - с кофа да ги ринеш, ама правосъдие НЯМА! Чета: в районния софийски съд СРС работят над 1100 съдии ако това е вярно, около 1/3 от съдиите в БГ са на работа в СРС! Само че мин.Ковачева и кадровикът на Темида проф. Груев Груйо не намаляват щата на съдиите в РС , а им осигуряват нова сграда. Аман бре, омръзнаха ни тези съдии, чийто ефект от работата им я го има, я го няма, ама разхождат черните пижами и протестират пред сградата на ВСС в полза на колежката им Тодорова! Ама и тя е шеф на ССБ и затова чернодрешковците стоят зад нея! Само че железничари, полицаи, съдии протестират, а ние им плащаме заплатите! Ами вече наближава времето и ние да излезем на протест, та белким като напълним улиците и площадите, изпълнителната, законодателната и съдебната власт се стреснат! То бива простотия и наглост , ама тяхната отдавна премина всякакви граници!
106
1
 
2
 
! Отговори
Художник преди 11 години
Ако великия Златю Бояджиев бе жив,то несъмнено тази снимка щеше да я увековечи в портрет на един негодник.
105
2
 
2
 
! Отговори
Дончо до 126 преди 11 години
Ало..о 126пост.То тоя който е с ръцете в джобовете съвсем не е *** както го наричаш.Той е най-умния европейски лидер,най-красивия и най-некорумпирания политик.
104
0
 
1
 
! Отговори
Генерал ЪЬ преди 11 години
От 2008, до този момент всяка година четем, че правителството отпуска 10 милиона за довършване на военното НДК. Как Стоян Стоянов направи 55 000 квадрата застрона площ за 24 милиона и то без никакъв разход на бюджетни средства - виж тук - 24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1513206, а за довършване на нещо готово вече 40 милиона не достигат.
103
1
 
3
 
! Отговори
фен преди 11 години
Тоя (ББ) е*ати наглеца. Как не го е срам да се показва пред хората? Ако го видя на улицата, ще му хакна едно яйце в точката.
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това нагло *** ще си извади ли ръцете от джобовете, за да свърши някаква елементарна РАБОТА или ще плеще глупости и лъжи? Последното ползване на ръчичките му по предназначение май е било по времето на държането на филията с мас?! И не е станал нищо повече от нагла, дебела и самодоволна ***! Хората са в пълна безизходица, а този си вика придворните ритнитопковци на мачле във Варна. Вън от властта наглите и недоучили *** от измислената партия!
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какви колеги сме му ния, какво общо има пожарникар със професията съдя . Тоя се е самозабравил ***. и е убида за нас. Бай *** Банкянски
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
131--ТЪПО И ДРЪНКА...
99
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимката печели конкурса " Тъпо та дрънка".
98
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ААААБЕ ДОКТОРИТЕ,ЕДИН УМОРАТ,ДРУГ ИЗЦЕРАТ...ФИФТИ,ФИФТИ--ДАЙТЕ ГО НА ТЯХ,ТОВА ГОЦЕВО КРИВОСЪДИЕ УМОРИ ЦЕЛИЯ НАРОД...
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А подземния паркинг на военото НДК, който седи празен кого ще ти г-н Борисов?
96
3
 
14
 
! Отговори
Тъпойко Подрисов преди 11 години
Може да съм тиква ама съм първа цигугка и съм *** като гадулар!
95
1
 
16
 
! Отговори
до 123 преди 11 години
тъй като лъже непрекъснато така проверява дали още е мъж и дали и малкото останало там не еизчезнало от срам
94
1
 
9
 
! Отговори
до 123 преди 11 години
за да ни покаже на всички,че му епрез оная работа за целокупния български народ
93
2
 
13
 
! Отговори
бб преди 11 години
някой ще ми каже ли защо боко си държи ръцете в джобовете
92
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
боко е шут а народа му се радва вместо пред народното събрание да изрита крадците
91
1
 
7
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
и народа му се радва/ е няма такъв/ на земното кълбо /