Борисов с решение - военното НДК приютява част от районния съд

"И след изборите ще я открием, важното е да стане, както я искат колегите"
21 авг 2012 18:30,
158
Борисов с решение - военното НДК приютява част от районния съд
Борисов посети Софийския районен съд. Снимка: МС

В бизнес сградата с хотелски комплекс в центъра на София, т.нар. военно НДК, ще бъдат преместени наказателното отделение на районния съд и районната прокуратура в града.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като заедно с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министъра на правосъдието Диана Ковачева посети сградата на Софийския районен съд.

Това е една от най-изоставените сгради на съдебна институция в България, като съдиите там работят по думите на Борисов в отвратителни условия.

В началото на месеца председателят на Софийски градски съд Владимира Янева поиска среща с Борисов, за да го запознае с изключително лошото състояние на сградния фонд на Софийски районен съд. Тогава премиерът пое ангажимент да търси сграда за магистратите.

Утре на заседанието на МС се очаква да бъдат предоставени на 10 млн. лв. от бюджета на Министерството на отбраната по бюджета на Министерството на правосъдието, за да може в  т.нар. военно НДК да бъдат преместени наказателното отделение на районния съд и районната прокуратура.

„По този начин осигуряваме адекватни условия за работа на около 600 души, включително и на хората от администрацията – деловодство, архив. Въпреки преместването няма да отнемаме правото за ползване на сградата на Софийския районен съд“, категоричен е премиерът.

Той допълни, че държавата ще отпусне допълнително средства в размер на около 4 млн. лв. на Столична община, свързан с реализацията на проект, чрез който да бъде изграден подземен паркинг, удобен за служителите.

Утре правителството ще обсъди отнемането поради отпаднала нужда от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти” правото на управление върху част от имот – публична държавна собственост. Той се намира в гр. София, местност „Лагера”, бул. „Цар Борис III” N54 (сградата на ГУСВ).

„Ще  предоставим безвъзмездно терена за управление на Министерството на правосъдието за нуждите на около 500 души от Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура”, заяви Борисов. Той подчерта, че за целта от държавния бюджет ще бъдат осигурени 6.9 млн. лв. Имотът обхваща трети, четвърти и пети етаж на административната сграда и 10 паркоместа.

На въпрос защо чак сега се намира решение за сграда на СРС - проблем, който отлежава от години, премиерът в отговор попита: "Защо 22 години нищо не е направено?".

А за очакванията му дали новата сграда ще бъде готова до изборите, Борисов отсече:  „Аз се надявам да я открием и след изборите, като е готова. Иначе, това не ме притеснява – избори или не. Важното е да стане и да е така, както я искат колегите”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИЗКАРАИТЕ СИ ПРАЗНАТА ГЛАВА ОТВЪН,А СИ ВКАРАЙТЕ ВЪТРЕ ТРИГЛАВАТА......И ВЕЧНО ДА ВИ Е...ТРИГЛАВАТА,ЦЯЛАТА......МНОГО ДЪРЖИТЕ НЕЩО ДА ВИ Е ВЪН/ВЪТРЕ...
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ МИСЛЯ, ЧЕ БОЙКО САМ НЕ ИСКА ДА СПЕЧЕЛИ ВТОРИ МАНДАТ, ЗАЩОТО ТОЗИ, КОЙТО ЩЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ СЛЕД НЕГО ЩЕ ИМА МНОГО ТРУДНА ЗАДАЧА- ПРАЗЕН РЕЗЕРВ, ПРАЗНА ЗДРАВНА КАСА, НОВ ЗАЕМ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ- ЗА КАКВО МУ Е НА БОЙКО ВТОРИ МАНДАТ- НИЩО НЕ ОСТАНА ЗА КРАДЕНЕ ВЕЧЕ, ТАКА ЧЕ, ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА, БОЙКО ПОД НЯКАКЪВ ПРЕДЛОГ НЯМА ДА УЧАСТВА НА ИЗБОРИ ДОГОДИНА,ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ КОАЛИЦИЯ С МЕГЛЕНА, АКО ИСКА ДА ИМА ВЛАСТ,А ТОЙ Е МЕГАЛОМАН И ПАРВЕНЮ И НЕ БИ СЕ СЪГЛАСИЛ НЯКОЙ ДА ГО КОМАНДВА
68
0
 
19
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Този човек на снимката няма капка срам и достойнство! Лъже от сутрин до вечер, провали се във всяка една сфера на политическия живот, всички показатели на държавата са се сринали! И този човек, който парадираше, че е готов да подаде оставка, е един страхливец! Досега тази оставка трябваше да бъде подадена! Да, ама не! Хайде, бе, господин премиер, като сте толкова самовлюбени и уверени в себе си, извади я най-накрая тази оставка,бе! Провери народната любов към теб и твоята шайка! Не ти стиска!
67
0
 
0
 
! Отговори
SITH MARAUDER преди 11 години
Нищо, денят наближава ..............Аз също ще умра ,но ............така тгрябва.Още от дете съм мечтал да унищожа населението на земята :). Идва денят, и всички умираме, велико, тази планета трябва да се рестартира. Не ми пука дали вярвате , ще ви кажа само 2 думи "сиви" "рептили".Идват, и прошка няма да има за никой !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
66
3
 
4
 
! Отговори
ДО 87--ШОПЕ'Н преди 11 години
ИЗКАМЕ ОГРОМЕН ЗАВОД ЗА ПРЕРАБОТКА НА МОДЕРНИ ЛЕВИ ОТПАДЪЦИ--ЗАТРУПАХА НИ...
65
1
 
12
 
! Отговори
Пешо Шопа преди 11 години
03.04.2009-Дълогочакваната първа копка на Завода за преработване на битовите отпадъци на София беше направена днес край с. Горни Богров."Новият завод е прекрасно място за съкратените от Кремиковци работници да намерят нова работа", каза кметът Бойко Борисов!Борисов твърди, че заводът ще бъде завършен след около 1 - 1,5 год. и ще осигури поне 150 работни места. Дали не е завършен ЛЪЖЕЦ?
64
0
 
4
 
! Отговори
МРАЗЯ БГ преди 11 години
Бях се разбрал да играеме към 7 flashpointove на hard mode в the old republica, аз съм вече 50-то ниво SITH MARAUDER , и заради някакъв *** , на който съм му написал какво и е шевната машина ги изпуснах !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Изгоних ги от нас, с думите "радвайте се, че не ви бих". МАМА ИМ *** СЕЛЯНДУРСКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Аз ще умра не българин, просто го знам, нямам думи в какъв *** живееме, и хората са главния проблем !!!!!!!!!!!!
63
0
 
11
 
! Отговори
лелеееееее преди 11 години
"Той допълни, че държавата ще отпусне допълнително средства в размер на около 4 млн. лв. на Столична община, свързан с реализацията на проект, чрез който да бъде изграден подземен паркинг, удобен за служителите."Ами той паркинга е построен преди сградата бе бунаци !
62
0
 
4
 
! Отговори
ДО 69 преди 11 години
СЕГА НЕ НИ КАРА ДА РАБОТИМ, СЕГА ИМА 400 000 БЕЗРАБОТНИ И ВСЕКИ ДЕН СЕ УВЕЛИЧАВАТ- ПОНЕ ДА БЕШЕ ДАЛ МАГИСТРАЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИ ФИРМИ, А НЕ НА ТУРСКИ И ГРЪЦКИ. ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО НИ КАРА, Е ДА САДИМ КАРТОФИ И ДА ГЛЕДАМЕ ОФЦЕ- ВЪПРЕКИ ВИСШЕТО НИ ОБРАЗОВАНИЕ. СЪСИПА БИЗНЕСА, КАТО НЕ СЕ РАЗПЛАТИ 3 ГОДИНИ С НЕГО, СЪСИПА ИКОНОМИКАТА, ЗАЩОТО КОГАТО НЯМА РАБОТЕЩИ- НЯМА ПАЗАРУВАЩИ- НЯМА ТЪРГОВИЯ, КОЯТО ДА РАЗВИВА ПРОИЗВОДСТВОТО.
61
0
 
7
 
! Отговори
маг преди 11 години
уредиха и приятелката ще вземе комисионни от ремонти и пренасяния
60
1
 
15
 
! Отговори
огледало преди 11 години
По добре триглава ламя, отколкото празна тиква!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Carcass - Wake Up And Smell The Carcass !!!!!!!!!!!!!!!!!! ВЕЛИКО ПАРЧЕ !!!!!!!!!!!!! Скоро се надявам да го докараме до *** Death с бате Лий Дориан :)
58
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябваше първо да даде сградата на Позитано.Там разбойници и престъници - колкото искаш!
57
1
 
21
 
! Отговори
Народът преди 11 години
номер 52: "бОЙКО СЕ ГОТВИ ОЩЕ ЕДН МАНДАТ ДА Е НА ВЛАСТ- УЖАС, АКО СЕ СЛУЧИ!"Ние българският народ никога няма да допуснем ГЕРБ отново да дойде на власт. На следващите избори ГЕРБ няма и 1% да получат. При предишните правителства си живеехме по-добре - сиренето и хляба и бензина беха ефтини, не гонеха за данъци и осигуровки и никой не плащаше такива простотии. А сега бензина мина 3 лева. Ние народа пак ще си изберем догодина БСП, ДПС и Кунева и Костов да дойдат те да ни оправят и те ще въстановят милиардите държавен резерв ограбени от ГЕРБ и ще ни дават големи заплати да живеем добре, а не да ни карат да работим и да плащаме данъци и осигуровки както прави сега Борисов.
56
0
 
1
 
! Отговори
Carcass преди 11 години
Carcass - Corporeal Jigsore QuandaryСлед като на един пикльо, който ми мякаше, а жена му беше кой знае от какво село, след като съм написал в обявата какъв е проблема , след като ме накара да му го напиша и на скайп, идва, гледа, "ние ще решиме", Имам пари да ги купя и двамата , загубиха ми вечерта, изгоних ги, ако не беше майка ми, шях да ги ПРЕБИЯ ОТ БОЙ. Вече виждах как правя кайма :))))))))))Това са ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, МРАЗЯ ВИ, МРАЗЯ И БЪЛГАРИЯ !!!Carcass - Incarnated Solvent Abuse garras
55
0
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Прав е Станишев, че Борисов се държи като султан в държавата! Аз бих добавил, че се изживява на собственик на държавата, а ние сме неговите роби! Ай сиктир бе, стигнахме времето по-необразовани от нас да решават нашия живот и бъдеще! На всичкото отгоре, колкото и да се дуе на малкия пръст на Станишев не може да се мери, ни по интелект, ни по нищо! За разлика от ГЕРБ БСП изпълни всичко по социалната си програма, дадена за мандата си и колкото да ги оплювате това е истината! Борисов е срам за Б-я!
54
0
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Това е престъпление бе! Три години дуене на мускули и демонстриране на махленския си манталитет и никаквото възпитание! Милиардите от предишните крадци заминаха, а лев не бе даден на нито една прослойка на обществото!Тези хора трябва да бъдат съдени за престъпно нехайство,злоупотреба със служебно положение, безстопанственост и престъпления по служба в особено големи размери. Да не говорим за незаконното цапцаросване на здравния резерв в размер на милиард и шестотин...Долу ГЕРБ!Дайте си оставките
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
моля, четете 40 и 43 заедно и давайте смело предложения за нова Конституция
52
0
 
2
 
! Отговори
много ми е гот преди 11 години
Най-сетне ще се разкарат тълпите съдещи се *** от района около Римската стена и ще заприлича на нормалния Лозенец от едно време (почти).
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Борисов посети Софийския районен съд"-Ми айде съдете де или май излиза , че крадеца вика дръжте крадеца!!!!