Борисов с решение - военното НДК приютява част от районния съд

"И след изборите ще я открием, важното е да стане, както я искат колегите"
21 авг 2012 18:30,
158
Борисов с решение - военното НДК приютява част от районния съд
Борисов посети Софийския районен съд. Снимка: МС

В бизнес сградата с хотелски комплекс в центъра на София, т.нар. военно НДК, ще бъдат преместени наказателното отделение на районния съд и районната прокуратура в града.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като заедно с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министъра на правосъдието Диана Ковачева посети сградата на Софийския районен съд.

Това е една от най-изоставените сгради на съдебна институция в България, като съдиите там работят по думите на Борисов в отвратителни условия.

В началото на месеца председателят на Софийски градски съд Владимира Янева поиска среща с Борисов, за да го запознае с изключително лошото състояние на сградния фонд на Софийски районен съд. Тогава премиерът пое ангажимент да търси сграда за магистратите.

Утре на заседанието на МС се очаква да бъдат предоставени на 10 млн. лв. от бюджета на Министерството на отбраната по бюджета на Министерството на правосъдието, за да може в  т.нар. военно НДК да бъдат преместени наказателното отделение на районния съд и районната прокуратура.

„По този начин осигуряваме адекватни условия за работа на около 600 души, включително и на хората от администрацията – деловодство, архив. Въпреки преместването няма да отнемаме правото за ползване на сградата на Софийския районен съд“, категоричен е премиерът.

Той допълни, че държавата ще отпусне допълнително средства в размер на около 4 млн. лв. на Столична община, свързан с реализацията на проект, чрез който да бъде изграден подземен паркинг, удобен за служителите.

Утре правителството ще обсъди отнемането поради отпаднала нужда от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти” правото на управление върху част от имот – публична държавна собственост. Той се намира в гр. София, местност „Лагера”, бул. „Цар Борис III” N54 (сградата на ГУСВ).

„Ще  предоставим безвъзмездно терена за управление на Министерството на правосъдието за нуждите на около 500 души от Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура”, заяви Борисов. Той подчерта, че за целта от държавния бюджет ще бъдат осигурени 6.9 млн. лв. Имотът обхваща трети, четвърти и пети етаж на административната сграда и 10 паркоместа.

На въпрос защо чак сега се намира решение за сграда на СРС - проблем, който отлежава от години, премиерът в отговор попита: "Защо 22 години нищо не е направено?".

А за очакванията му дали новата сграда ще бъде готова до изборите, Борисов отсече:  „Аз се надявам да я открием и след изборите, като е готова. Иначе, това не ме притеснява – избори или не. Важното е да стане и да е така, както я искат колегите”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
18
 
! Отговори
И знаете ли къде е.. преди 11 години
ВИМ в момента - защото аз не знам... Преместиха някое и друго "желЕзо" в задния двор на Военна академия - и Готово! Колкото до "военното НДК" - мисля, че трябва да попитаме Соломончо Паси - щото така трЕбваше да стане - да построим достоен комплекс за съвещания на НАТО.. Без значение, че армията я сведохме до неговия Трабант... И за какви 10 "парко-места" става дума - безумие - подземните етажи на комплекса са повече от надземните...Тъга... Голяма...
89
4
 
29
 
! Отговори
долу крадците преди 11 години
боко чоко и котараците в затвора.къде е опозицията да обяви всенародни стачки да махаме диктатора.
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***!
87
1
 
14
 
! Отговори
Армеец преди 11 години
По добре да бяха взели района на ВА "ГСРаковски", БА няма нуждая от този сграден фонд. Тя е строена и развита когато имахме 120 000 армия, а сега при 20 000 не и е нужна.ВА да пратят във Велико Търново при НВУ "В.Левски" - страшни икономии ще настъпят за армията и държавата. Ще се спестят команден състав, преподаватели, администрация, хотелска част за слушателите, енергия, полигон ... Готов 5 звезден хотел ще погубват...Дянков прати ВА във В.Търново... както пращаш и митниците
86
1
 
3
 
! Отговори
Името до 108 преди 11 години
Много ми харесва как си написал грамотно. Почти като гръм от ясно небе, ама не съвсем...
85
4
 
29
 
! Отговори
ПРИБЕРИ ГО ГОСПОДИ преди 11 години
ГЕРБ ЩЕЛИ ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА. ТОВА ЛИ Е ПОСЛЕДНИЯТ ВИЦ,КОЙТО МУТРАТА РАЗКАЗА? ИЛИ,ЧЕ Е КОЛЕГА НА СЪДИИТЕ,ПРОКУРОРИТЕ И СЛЕДОВАТЕЛИТЕ. СМЕХ,СМЕХ,СМЕХ.
84
0
 
22
 
! Отговори
Рибар преди 11 години
10 млн за местене на съда в друг квартал на София.А за местенето на рибарската агенция ИАРА от София в Бургас: 60 000 лв.
83
3
 
5
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Правото на "Свобода на Словото" е над Всичко! Политическата партия ГЕРБ ще съществува и управлява - Докато Спазва, Защитава и Осигурява, Винаги това Основно Право - "Свобода на Словото" - това е Началото! Искаш ли да стигнеш до някъде, но няма път - Прокарай го.Докогато това е истина,това ще е Истината! Най-добрата Позиция - да не си в опозиция, най-добрата Поза - въпрос на поезия или проза.
82
1
 
12
 
! Отговори
Делово! преди 11 години
Рече, отсече и си го премести в другия крачол...
81
13
 
11
 
! Отговори
lainomet преди 11 години
Гръмотни Еродирани Разбиращи Богати Това е ГЕРБ и всички други трябва да ни се поклоняват доземи
80
1
 
17
 
! Отговори
Адвокат преди 11 години
Тоя откога ни стана колега?Да не е и заслужил юрист вече?
79
1
 
23
 
! Отговори
до 102 преди 11 години
ПАШАТА И некви сикаджииски *** престъпници са го вкарали в бизнес като са го оставили великият мачкател на ушета БОРИСОВ да им пази колите докато те хапват и пийват и тоя тиквун ще не дава акъл и разум как да живеем!!!ПРЕСТЪПНИКА ЩЕ НИ УПРАВЛЯВА!!! аман от комунистически ***---гоце и боце гейчо и доганчо абе *** ви мръсно
78
0
 
2
 
! Отговори
SITH MARAODER преди 11 години
Днеска си пиша с един пич, мой приятел, шеф на някаква фирма. И забелязвам как пиша "neshto" "nehsto", при това направих тази грешка поне 3 пъти в целия разговор.Аз следя хората непрекъснато, даже и себе си. Какво ви говори тази грешка , а ? Това е доста показателно за живота който водя, предизвиквам някой да ми я анилизира !!!!!!!!!!!!!!
77
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за едно преместване ще платят 10 милиона....
76
2
 
16
 
! Отговори
ДО 88 преди 11 години
ДА НАИСТИНА ЩЕ ВИ ТРЯБВА ГОЛЯМО БУНИЩЕ НЯКЪДЕ В МОНГОЛИЯ ЧЕ ОТ ТОЛКОЗ РАЗВАЛЕНИ ТИКВИ НА *** ЯКА СМРАД СЕ НОСИ....А ВЕЧЕ СЕ УСЕЩА
75
3
 
23
 
! Отговори
КУКАВИЦА ПЪРВА преди 11 години
ТА КОИ СА МУ "КОЛЕГИТЕ" НА ПОЖАРНИКАРЯ,ЧЕ НЕ МИ СТАНА ЯСНО ОТ ПОРЕДНОТО ПУБЛИЧНО ИЗЛИЯНИЕ НА БОРЧЕСКАТА КРАТУНА - ПРОКУРОРИТЕ ЛИ ИЛИ СЪДИИТЕ ИЛИ СЛЕДОВАТЕЛИТЕ. ЗА ПЪРВИ ПЪТ НАУЧАВАМ,ЧЕ ЗА ДА СИ СЪДИЯ,ПРОКУРОР ИЛИ СЛЕДОВАТЕЛ Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ЗАВЪРШИШ ПОЖАРНИКАРСКИЯ ОТДЕЛ НА ШКОЛАТА В СИМЕОНОВО.ТАЯ ЖАЛКА,НЕКАДЪРНА, ХЛЕВОУСТА МУТРА АКО НЕ Е СЛЪНЧАСАЛА ОТ ЖЕГИТЕ Е СЛЪНЧАСАЛА И ПОБЪРКАНА ПО РОЖДЕНИЕ.
74
2
 
21
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Бойко, стига си откривал, ами вземи направо закрий държавата. Дотолкова ти е компетентността!
73
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАД 200 ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ НАРОИ БКП,СЪС ЗАДАЧАТА ДА ЗАПАЗИ КОМУНИЗМАУСЛОЖЛИВ ЗА КРЕМЪЛ,А ТУК ХИЛЯДИ СЛЕПИТИЗАНТИ СЕ МЪЧАТ,КАТА ГРЪК НА СРАНЕДА ПРЕДСТАВЯТ,НЯКЯКВИ ВЪОБРАЖАЕМИ ПОЛИТИКИ,В ИНТЕРЕС НА НЯКАКВИ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИДЪРЖАВИ,В ПРЕДВИД,ЧЕ СМЕ В ЗАДУНАЙКАТА,ЗАВЛАДЯНА ОТ КРЕМЪЛ 1878Г.
72
2
 
4
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 11 години
Имах възможност да отрасна до човек, за който щтракането на пръсти беше команда. видях МНОГО неща, знам много неща за исус христос, но ...........на кого му пука за него.Искам да дойде 21.12.2012 !!!!!!!!!!! Това ще е добре за планетата ни, да останат САМО читавите хора..Дали аз съм читав, това ще решат други хора.Аз знам, просто го знам, знаете ли какво ще стане ??????????/ Аз ще оживея и ще се мъча, защотото "съм читав" Мамка му, няма никога да работя за бг и за земята !!!!!!!!!!!!!!!!!
71
0
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До Анонимен 94 - О-о-о, ще участва и още как! И последната риза от гърба на бедняка ще вземе, но ще продължава да самоуправства на база рекета и изнудването на цяла една нация! Не виждате ли, че три години след ограбването на милиардите резерв, без да натовари с нищо богатото си обкръжение, с пълна сила срина малкия и среден бизнес, срина обикновения човек! И това ще продължи, ако спечели властта, а той, повярвайте ми, ще направи всичко нужно за това! А пари ще се намерят от нашите гърбове!