Прокурорът по "САПАРД" стана обвиняем

Ненков е обвинен за осуетяване на наказателно преследване
28 яну 2013 18:11,
27
Прокурорът по "САПАРД" стана обвиняем
Снимка: архив Булфото

Прокурор Стойчо Ненков, който оттегли протеста на оправдателните присъди по делото “САПАРД“, е привлечен като обвиняем за осуетяване на наказателно преследване  срещу Марио Николов и Людмил Стойков, съобщиха от прокуратурата. Ненков е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лв.

Разследването, провеждано от следователи от НСлС, продължава.

Още по темата

През септември Софийският апелативен съд оправда на втора инстанция Марио Николов, съпругата му Мариана Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов и потвърди оправдателната присъда на бизнесмена Людмил Стойков по делото за пране на пари по програма САПАРД, което беше образувано по сигнал на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Генералният директор на ОЛАФ Джовани Кеслер обясни, че следи внимателно случая и трябва да се потърси отговор на въпроса защо има разминаване на решенията по едно и също дело на нашия и на немския съд.

По-късно стана ясно, че прокурор Стойчо Ненков е оттеглил протеста по оправдателните присъди. Дни след това Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу Ненков за осуетяване на наказателно преследване с цел да бъде избегнато правосъдие.

Преди повече от седмица от думите на главния прокурор Сотир Цацаров стана ясно, че той има подозрения за начина, по който делото “САПАРД“ е било разпределено при въпросния прокурор. Обвинител №1 заяви, че му трябва още време за служебна проверка и до дни ще даде повече информация

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Прокурор по знаково дело-корумпиран, задължително в затвора!
22
0
 
4
 
! Отговори
AZENKENA преди 11 години
Разцепете го - заради такива като него имиджът на България е отвратителен
21
1
 
10
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
Марио Николов и Людмил Стойков спонсори на другаря Първанов, дано получат по заслуга!Колко пари откраднаха турците и комунистите от Сапард? Ако може да се краде някъде в първите редици са другарите,те затова плачат за властта,огладняха горките,малко им са милионите,алчни и безпощадни!
20
2
 
6
 
! Отговори
Терминатор преди 11 години
Цацаров почвай ги наред! Давам ти жокери-Груев,Пенгезов,Калпакчиев,Ченалова,Баева,Траницов,и созополските герои също!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ненкооов 18 .... НЕНКОВ , ЛАЗАР ГРУЕВ МНООООГО ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИ ДАЛИ ДА ПРИКРИВА ДАЛАВЕРИТЕ НА СПОНСОРА НА БКП / БСП ...ЩОТО МОЖЕ И НЕГО ДА ГО ЗАСТИГНЕ ПРАВОСЪДИЕТО ...
18
1
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
АЙДЕ , НА ГОЦЕ ХОРАТА ПО4НАХА ДА НАПУСКАТ КОРАБА ...СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ ИМА И ОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ ..... БРАВО ЦАЦАРОВ.....
17
1
 
4
 
! Отговори
ганю преди 11 години
е такива прокурорчета щото не е само тоз провалиха държавата,той пък ще е оправдан от по горна инст........
16
0
 
17
 
! Отговори
ЛУЦИФЕР преди 11 години
" Ненков е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лв." А ве другари магистрати, че той колегата ви Стойчо за тази малка услуга на Гоце е взел най-малко 50 000 ЕВРО(!!!) . С тези 5000 лв. гаранция вие сте го съсипали! Еййй гиди гарвани с гарваните! Продължавайте да се гаврите с народа и ще си намерите майстора! Помнете ми думата...ЛУЦИФЕР
15
2
 
23
 
! Отговори
Жора Депардиев преди 11 години
Най скапаната съдебна система в Европа е българската !!! Всички в нея са обвързани и зависими и затова сме най-мизерната държавица! БСП и осигури поне още 10 години конфорт с огромен финансов ресурс,така че не очаквайте скоро осъдителни присъди!
14
2
 
15
 
! Отговори
ненкооов преди 11 години
Споко, другаря Лазар Груев ще ме оправдае и глупавия и беден български народ ще ми плати обезщетение. Да живее БКП=ДС=БСП.
13
1
 
3
 
! Отговори
DUBLIN преди 11 години
Kakvo i kolko o6te trqbva da SATVORI tazi sadebna sistema v Korumpestan,ot kolko mesta v Europe trqbva o6te da se dokazva,4e sadebna sistema v tazi darjava NQMA,NQMA I NQMA.I ne vinete Boiko za tova -ne e lesno da upravlqva6 samo s *** i mafiq okolo teb....A kogato gi pogne vsiki revete s palen glas i nai mnogo samite te.Zatova 6te ste tam kadeto ste.....
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен По-спокойно, рано е да се правят изводи за Цацаров. Аз лично не очаквам нищо съществено да се промени.
11
1
 
8
 
! Отговори
sk преди 11 години
когато осъдят някои ефективно може пак да поговорим. това сме го гледа ли и друг път.само че напомня че по същото дело в германия вече лежат в затвора от доста време.
10
0
 
9
 
! Отговори
тангента19 преди 11 години
Много са като него във всички поделения на прокуратурата . Има хиляди прекратени преписки след " почерпка " и хиляди платени поръчки срещу неудобни критично настроени граждани и фирми , които не си плащат . Дано е начало без бърз край като със бавещите делата съдии !
9
0
 
16
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
*** го избираха за президент, не ние:)ОЛАФ да се заеме по-сериозно с цялата БГ прокуратура и съд може и да видим бял ден тогава:))
8
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Дебелите глави да се замислят как в най-централизираната с-*** - прокуратурата се рзреши разделянето на делото? Прокурорът разделил го ,беше повишен в Специализираната прокуратура. Едва ли някой повярва на театър на Б.Велчев че не е знаел за разделянето му. Като Главен той можеше да отмени разпореждането на всеки подчинен прокурор,но не го стори. За награда отиде в Конституционния съд без да се отчете за 7 години послушание.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее ОЛАФ!!!!!
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гоце неможе да не е ударил едно рамо и той. Още не мога да проумея как го избирахте тоя за Президент!
5
13
 
18
 
! Отговори
1 преди 11 години
много ще търсим като Бойко но няма да намерим.Само ГЕРБ.ТОВАЕ ЕДИН ЕДИНСТВЕН ШАНС БОЙКО ДАНИ СПАСИ ОТ ТРОЙНАТА ЛАМЯ САМО ЧАКАТ ПАК НАРОДЪТ ДА ЗГРЕШИ,И ЕЛА WIsh ПАК КАКВО СТАВА РЕКЕТО КРАЖБИ ТРЕПАНИЦИ УЖАСЪТ НА МЕЧТИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕ,НЕДАЙ БОЖЕ ,ЖИВ И ПО ЗДРАВ ДАЕ бойко Борисов дани пази амин.само ГЕРБ.
4
1
 
23
 
! Отговори
Мунчо комуниста преди 11 години
Мислех да ставам магистрат за да стана милионер,но...вече се размислих. До сега" било каквото било",както казваха другарите в началото на прехода.Е после продължиха,защото пак техни другари оглавяваха полиция,прокуратура и съд.Кучетата си лаеха,а червения керван си вървеше.