Октай пред съда: Вярвам в бъдещето на България!

Нападателят на Доган остава окончателно зад решетките
Обновена: 29 яну 2013 14:24 | 29 яну 2013 14:06,
211
Октай пред съда: Вярвам в бъдещето на България!
Октай Енимехмедов остава зад решетките. Снимка: БТА

Октай Енимехмедов остава окончателно в ареста, реши Софийският градски съд.

25-годишният бургазлия насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство. 

Според магистратите обвиненията срещу него са правилни, а с действията си Енимехмедов грубо е нарушил обществения ред.

Защитата на Октай поиска по-лека мярка – "домашен арест". Според нея няма как да се повдигне обвинение за заплаха за убийство, тъй като оръжието не е било смъртоносно. Съдът обаче отказа да измени мярката му за неотклонение.

Още по темата

„Ако мярката ми бъде изменена в "домашен арест", това ще бъде добре за моето развитие, защото ще мога да се подготвям и да завърша образованието си. Относно деянието ми, различните култури налагат различни ценности. Вярвам в бъдещето на България, нищо, че сме малка държава, това не ни пречи да бъдем най-добри", заяви в съдебната зала Октай Енимехмедов.

Той отново се обърна към магистратите с „ уважаеми народни представители“, за него били такива, тъй като в края на решенията си казвали „в името на народа“.

„Живеем в демократична страна, в която всеки има правото да изказва своето мнение. Не смятам, че съм заплаха за обществото и нямам намерение да извършвам друго престъпление“, заяви още Октай в съдебната зала.

На 22 януари 2013 г. Софийският районен съд остави в ареста Енимехмедов, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радвам се, че има турци милеещи за България!
176
0
 
4
 
! Отговори
Все светии преди 11 години
За тези Аллах няма ли,за Догановите питам?Тези нямат ни Господ Ни Аллах! Нямат и други Богове! Кой ще им помогне накрая? Той Дявола вече има рак-ще умре в новото време след края на злото!
175
0
 
5
 
! Отговори
прокурор преди 11 години
Доживотни присъди за шъшкънина Доган и неговите верни мекерета,кражби,продажби...алъш вериш на високо ниво,само тогава ще е демокрация! Ако има смъртни присъди и това ще им е добре-те надминаха Чаушеско!
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23 god.jiveem v komynisto mytrenska socialisticheska demokraticheska balgaria ,ne se zablyjdavai za po dobro badeshte blizkite 50 godini dokato ne izpykat .
173
0
 
22
 
! Отговори
чичо преди 11 години
Браво,чичовото,не се знае,може да си по българин от мен,а аз по турчин от теб,в България никой не може да каже какъв е,толкова народ е минал през тази територия,но ти ЕДИНСТВЕН от цяла България постави на мястото му най-големия политически въжеиграч.Абсолютно сигурно е,че е напълнил гащите агента на ДС.Аллах и Господ да ти помогнат срещу съдиите-мафиоти и техните началници,политиците.
172
1
 
20
 
! Отговори
българин преди 11 години
Октай, с теб сме!Ще те разменим с Доган - той в затвора, а ти - в Парламента!
171
0
 
3
 
! Отговори
batmario преди 11 години
Ако на мястото на Доган беше примерно Каракачанов дали на Октай нямаше да му правят 9 дни...
170
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров:възможно е по тежко обвинение: по тежко от стокилограмовите депесари които го пребиха,за които цацаров да се произнесе и да ги подведе под отговорност,или чакат народа да се произнесе...................
169
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за доган и неговите биячи няма съд няма закони.ЗАЩО? до кога народа ще ги търпи тези престъпници;а.петров;гоце;доган.серГЕЙЧО;р.овч.;р.петков пръв приятел на ь.петров и Братя галеви,янаки стоилов -родоотстъпник;и брадатия козел водач на овцете -вълци в дпс......те са на свобода, а Октай в затвора.защото го пребиха...................
168
3
 
5
 
! Отговори
турчин фен на Октай преди 11 години
youtube/watch?v=zWxOYZAXjVw--поздрав от турските металисти,турски метал е,тоз клип да слуша Ахмед Доган незнам дали ще разбере )))) какво искам да казвам песента се казва-не ви ли стига. ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ ОКТАЙ
167
0
 
29
 
! Отговори
Мимоза преди 11 години
Браво! Достойно, мъжко държание на млад и умен човек! Никога не съм делила хората, живеещи в Бг на българи, турци, арменци и т.н. Това деление винаги ни е било насаждано от политическата върхушка, за да настройват и разединяват народа, защото ако народа е единен те няма да могат да прокарват своите интереси. "Разделяй и владей", това е страшната истина и е време ние да я разберем. Спорен ден на всички!
166
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OKTAI NI SABIJDA A NAS NI E STRAH DA SE SABUDIM
165
2
 
11
 
! Отговори
gogio преди 11 години
evala oktai ti si na6ia geroi
164
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bravo na Oktai!
163
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mnogo hubavo i umno momche
162
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ние живем в една държава пием си заедно кафето и ракията проблема в политиците не в обикновените хора .Не одобрявам никакво насилие и омраза искам да кажа претиснявам се че няма свястни политици .И аз вярвам в бъдещето на България и мисля че Бог обича всички в България .
161
3
 
38
 
! Отговори
abvlado преди 11 години
Този Турчин излезе най-ербап от 7 милионната ни България.
160
0
 
0
 
! Отговори
balgarka преди 11 години
До Анон. moge i da e taka dai potvargdenia obace,podkrepi go s materiali
159
0
 
22
 
! Отговори
balgarka преди 11 години
До турчин фен на Октай samo taka-stiga sa ni nastoivali edni sre6tu drugi-da se obedinim na6ata rodina e BALGARIA i e po vagno 4e ya obi4ame-da rastat dezata ni 6tastlivi-da ne pozvoliavame da ni uni6togat kato ni razdeliat-neka badem kato snopa na han KUBRAT i 6te badem nepobedimi.stiga rasizam
158
1
 
18
 
! Отговори
balgarka преди 11 години
До KOKO ako vseki ot nas e kato tova mom4e BALGARIA nai -posle 6te stane nai-prekrasnoto kat4e na sveta .do6lo e vremeto da si izberem voda4 ida postavim narodni pravila BRAVO