Цацаров се изрепчи на Борисов

Само съдът решава мерките за неотклонение, категоричен е обвинител №1
31 яну 2013 18:20,
159
Цацаров се изрепчи на Борисов
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров влезе в противоречие с премиера Бойко Борисов. Обвинител №1 категорично заяви, че не подкрепя позицията на премиера, че тези, които имат присъда на първа инстанция, трябва да стоят в ареста.

Според Борисов така е по-здравословно и за подсъдимите. Министър-председателят направи този коментар веднага след покушението срещу Златомир Иванов – Златко Баретата.

„Надявам се, че един ден ще имаме корекция и в тази част от законодателството“, заяви тогава премиерът.

Днес Цацаров беше категоричен, че единственият орган, който може да определя мерките за неотклонение на задържаните е българският съд.

Обвинител №1 не е първият, който попарва желанията на Бойко Борисов в тази посока. Премиерът не за първи път иска всички осъдени на първи инстанция да влизат в затвора.

Още по темата

Законови промени в НПК, които да позволяват, щом "съдията тропне с чука и каже: От днес, от този миг, ти вече си затворник", полицията веднага да арестува обвиняемия, поиска премиерът Бойко Борисов по време на правителствено заседание през май малко след изчезването на Пламен Галев и Ангел Христов.

Тогава зам.-министърът на правосъдието Деница Петкова обясни, че подобни законови промени няма да бъдат съобразени с европейското законодателство. Борисов тогава се съгласи с доводите на зам.-министъра, макар че тя му беше “охладила настроението от сутринта“.

Днес Цацаров отново остро осъди нападението срещу Златко Баретата. Той обясни, че е недопустимо в правова държава да се стреля пред Съдебната палата, докато отпред минават граждани.

Той определи покушението като опит “присъди да се изпълняват вън от правосъдието“.

Главният прокурор обясни, че най-важното в случая не е, че покушението става на метри от кабинета му, а че се извършва по толкова нагъл начин.

Прокуратурата няма пари за бронирани стъкла, заяви Цацаров на въпрос дали ще бронира стъклата си и допълни, че стъклата няма да решат проблема със случващото се на стълбите на сградата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
pa4o преди 11 години
GOSPODIN PROKYROR, NEKOI RAKOVODITELI NEOBI4AT DA IM SE PRAVAT ZABELEJKI.TE VINAGI JELAIAT TEXNOTO MNENIE DA E MIRODAVNO.ZA TOVA TAKIVA IZKAZVANIAIM RAZVALIAT NASTROENIATA O6TE OT SYTRINTA.
70
0
 
2
 
! Отговори
х преди 11 години
той искаше да каже че съдът ги пуща
69
2
 
7
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
Нека и Бойко да си каже откъде познава изброените хора и с колко от тях е имал бизнес в общи фирми през мутренските си години.
68
1
 
5
 
! Отговори
до 93 преди 11 години
Той и сега си продължава да служи на БКП, но на крилото съставено от прислужващия персонал- шофьори, телохранители и така нататък.
67
6
 
4
 
! Отговори
Има надежда ! преди 11 години
До днес нямах никакво доверие в Цацаров, тъй като името му беше свързано с Цветанов и една овощна градина. До днес обаче, ние не сме имали главен прокурор, който за по малко от месец след избирането му да е натирил премиера. Това, че премиера ни е *** като налъм няма значение, той си е премиер. Прав е Цацаров. Не може една мутра да казва какво да се прави с мутрите минали на първа съдебна инстанция. Цацаров да се освободи от прокурорите, които следват всяка власт. Да започне от Кокинов !
66
1
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Главният прокурор не се е...изрепчил.Не се мъчете,да го вкарвате в...схема,зависима от премиера.Добре почва Цацаров,важното е да дава пример на тези под него,за достойно професионално и гражданско поведение.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това ли е изрепване? Или ви плащат да създаватe интриги? Я тогава марш при Учиндолския клеветник - милионер!
64
3
 
3
 
! Отговори
до 87 преди 11 години
Когато падне от власт и когато управлението бъде поето от български гражданин.
63
2
 
0
 
! Отговори
vg преди 11 години
Smotani raya izlezte ot tie paneli i da tarsime pravata kakto v normalnite darjavi s komp tie neshta ne stava be ganiovsi izlezte na ulisata samo tvae spasenieto
62
2
 
7
 
! Отговори
demos преди 11 години
Проблема на съда в България е ,че няма практика да се съдят мафиоти,които събират пари за БСП.Гарга на гарга око не вади.
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще дойде времето и на Главната Мутра, сега прикрита във власт, да влезе в затвора! Тогава ще циври, че му се нарушават правата, че е репресиран (като дядо Му, закачал селските булки), та и чак Европа и Америка ще ореве! Ама сега е курназ - охраняван е, обгрижван, наглее си безнаказано, а "високоинтелЕгентни" негови ценители Му се радват и плюят "мръсните" комунисти, забравяйки (или искайки да забравят), какви бетонни комунистически кратуни са техните вождове. За щастие, ние все още помним!
60
2
 
2
 
! Отговори
681 преди 11 години
aaa znachi izvun sgradata moje tui li??Prav e Boiko!Bulgarskia sud....toi edin sud s kamuni da go celish malko mu e...
59
0
 
8
 
! Отговори
Право куме в очи преди 11 години
Нека да решава съда,обаче когато той е зависим и деградирал какво ще решава? Егати и съда-цяла Европа ни се смее!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
xaxaxa prokoratyrata reshava kato gi pysne da xodiat v gryga darjava na plaj ,tova govori za shiriashta se korypcia sred sadebnia sastav drygo niama.prestapnika pod garancia razberaxme te dr,.glaven prikyror .plashtash si i dim da te niama xitro,posle goni mixalia .
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е, съгласен съм с теб, *** само това си могат!Да се публикува над коментар 75, настроението да бъде "уклончиво".
56
1
 
0
 
! Отговори
vg преди 11 години
Balgarino do koga shte iztarpime tie praseta koga shtese sabudite i nie shtevi podkepim turskoto malsinstvo stiga sani smu4eli dau dase vdigneme zaedno kakto v normanite darjavi
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е ярмата гъци, гъци??????
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми то хубаво се изрепчил, ама де ги Галевите и малкия маргин?
53
3
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 11 години
Бойко е най- добрият премиер, който България е имала!Да се публикува под коментар номер 15, настроението да бъде "разстроено".
52
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Дано някой чете мненията за промени в закона и да докладва където трябва, за да се случат по-скоро.