Цацаров се изрепчи на Борисов

Само съдът решава мерките за неотклонение, категоричен е обвинител №1
31 яну 2013 18:20,
159
Цацаров се изрепчи на Борисов
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров влезе в противоречие с премиера Бойко Борисов. Обвинител №1 категорично заяви, че не подкрепя позицията на премиера, че тези, които имат присъда на първа инстанция, трябва да стоят в ареста.

Според Борисов така е по-здравословно и за подсъдимите. Министър-председателят направи този коментар веднага след покушението срещу Златомир Иванов – Златко Баретата.

„Надявам се, че един ден ще имаме корекция и в тази част от законодателството“, заяви тогава премиерът.

Днес Цацаров беше категоричен, че единственият орган, който може да определя мерките за неотклонение на задържаните е българският съд.

Обвинител №1 не е първият, който попарва желанията на Бойко Борисов в тази посока. Премиерът не за първи път иска всички осъдени на първи инстанция да влизат в затвора.

Още по темата

Законови промени в НПК, които да позволяват, щом "съдията тропне с чука и каже: От днес, от този миг, ти вече си затворник", полицията веднага да арестува обвиняемия, поиска премиерът Бойко Борисов по време на правителствено заседание през май малко след изчезването на Пламен Галев и Ангел Христов.

Тогава зам.-министърът на правосъдието Деница Петкова обясни, че подобни законови промени няма да бъдат съобразени с европейското законодателство. Борисов тогава се съгласи с доводите на зам.-министъра, макар че тя му беше “охладила настроението от сутринта“.

Днес Цацаров отново остро осъди нападението срещу Златко Баретата. Той обясни, че е недопустимо в правова държава да се стреля пред Съдебната палата, докато отпред минават граждани.

Той определи покушението като опит “присъди да се изпълняват вън от правосъдието“.

Главният прокурор обясни, че най-важното в случая не е, че покушението става на метри от кабинета му, а че се извършва по толкова нагъл начин.

Прокуратурата няма пари за бронирани стъкла, заяви Цацаров на въпрос дали ще бронира стъклата си и допълни, че стъклата няма да решат проблема със случващото се на стълбите на сградата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
2
 
! Отговори
:)) преди 11 години
Иначе коментарът гласи: България по-добър премиер не е имала и няма да има никога. Само при господин Бойко Борисов администрацията от дъното до тавана бива принуждавана да работи и то да работи качествено. Всички хванати в крачка хванаха пътя. Но, понеже сме много хитри, умни и демократични, ще върнем тройната коалиция (този път БСП, Доган и Кунева). И ще съответно ще се върнем поне 5 години назад.
50
1
 
1
 
! Отговори
:)) преди 11 години
Сладка издънка, доказваща, че партиите ползват платени писачи по форумите и им пращат указания какво и къде да пишат, се разнася из Фейсбук. Сгафилият коментатор е с никнейм Wrornoxmaniak във форумите на Капитал и Дневник. В коментара си под статията Борисов освобождава шефа на енергийния регулатор Ангел Семерджиев той е забравил да изтрие партийните указания, в които пише, че текстът трябва да се публикува под коментар номер 15 и настроението да бъде разстроено.
49
2
 
4
 
! Отговори
СС преди 11 години
Изрепчил се - статията все едно е писана от някой шестокласник...
48
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Веднага да се предложат промени в закона : Осъден да си стои в затвора и оттам да пледира на по-висока инстанция. ГЕРБ да вкарат веднага промените! Не е ли така в другите държави? Тоя Цацаров какви ги плещи !
47
1
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Бойко е прав.Ако с меки кунки пипаме мутрите,нема да се оправим.Трябва да се противопоставим калашник срещу арест,до изясняване.Кражба на милионче,задържане до произнасяне на съда по бърза процедура.Когато осъдят наш мафиот,тогава нашият съд евентоално ще влезе в кондиция.Темида и са слаби ангелите.
46
1
 
7
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
Предвид, че в момента ГЕРБ приема повечето закони с мнозинството си, защо държат вече 4 години тези "лоши" закони да им пречат?
45
0
 
0
 
! Отговори
ХХ12 преди 11 години
НА ПОЗИТАНО НИКОГА НЯМА ДА НАПРАВЯТ ТОВА = ТАКА МОГАТ ДА МИСЛЯТ САМО ГЛУПАЦИТЕ КОИТО СА С МАЛКО МАТЕРИАЛ В ГЛАВАТА
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боливуд пасти да яде
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАКОНИТЕ ГИ ГЛАСУВАХА БКП-БСП.СЪДИИТЕ ГИ НАЗНАЧИХА БКП-БСП.МУТРИТЕ ГИ СЪЗДАДОХА БКП-БСП.СЕГА КАТО НЯМА ПРИСЪДИ, ИМА СТРЕЛБИ - БКП-БСП.
42
2
 
1
 
! Отговори
Батман преди 11 години
ИЗРЕПЧИЛ СЕ.. сиреч изказал мнение ? Да очакваме уволнения.. баси пародията
41
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Абе Цацаров - може ли осъден вече да е на свобода ? И ние гледаме филми - осъдените са си в затвора и оттам се жалват. Какъв е този *** закон ? Защо не го променят пък да видим какво ще говориш. Има време до изборите ! Айде бе Бойко, предлагай промените !
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странджа, а какво е твоето мнение по въпроса, дали играят лошата мутра и добрият обвинител или Цацата играе сечено на Тиквата?
39
4
 
17
 
! Отговори
Сбогом!!! преди 11 години
Емигрирам в Танзания.Тук не се търпи с тези *** от парламента....след като вие народа неискате да ги избесим за назидание на следващите поколения-ЧЕ ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ КАТО ТЯХ 23 ГОДИНИ....аз си отивам от вас.Чао!
38
1
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Леле тъпчо, ама наистина ли така мислиш?
37
1
 
1
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До до пишещите тук;Другите са шарани а ти си ЦАЦА.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей разбиха го мухобойко,утре го очаквайте по всички телевизии едновременно да говори....
35
4
 
8
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Цацаров, като нищо Цецо може открие няколко кила амфети (за чийто произход нищо не знам) в дома на някой... да речем обвинител. Ако бяхме 20 години по- рано, щях а ти пратя момчетата "бейзболисти", ама сега се правя на активен борец с престъпността.
34
1
 
4
 
! Отговори
Социопат преди 11 години
До 44: Може, когато ушевите които трябва да съберат годни доказателства, нарочно са ги окепазили!!!
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Днес Цацаров отново остро осъди нападението срещу Златко Баретата. Той обясни, че е недопустимо в правова държава да се стреля пред Съдебната палата, докато отпред минават граждани".Тоя откри топлата вода. *** смотан.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Цацаров, не се поддавай на популистки изказвания - те са за политиците.