Цацаров се изрепчи на Борисов

Само съдът решава мерките за неотклонение, категоричен е обвинител №1
31 яну 2013 18:20,
159
Цацаров се изрепчи на Борисов
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров влезе в противоречие с премиера Бойко Борисов. Обвинител №1 категорично заяви, че не подкрепя позицията на премиера, че тези, които имат присъда на първа инстанция, трябва да стоят в ареста.

Според Борисов така е по-здравословно и за подсъдимите. Министър-председателят направи този коментар веднага след покушението срещу Златомир Иванов – Златко Баретата.

„Надявам се, че един ден ще имаме корекция и в тази част от законодателството“, заяви тогава премиерът.

Днес Цацаров беше категоричен, че единственият орган, който може да определя мерките за неотклонение на задържаните е българският съд.

Обвинител №1 не е първият, който попарва желанията на Бойко Борисов в тази посока. Премиерът не за първи път иска всички осъдени на първи инстанция да влизат в затвора.

Още по темата

Законови промени в НПК, които да позволяват, щом "съдията тропне с чука и каже: От днес, от този миг, ти вече си затворник", полицията веднага да арестува обвиняемия, поиска премиерът Бойко Борисов по време на правителствено заседание през май малко след изчезването на Пламен Галев и Ангел Христов.

Тогава зам.-министърът на правосъдието Деница Петкова обясни, че подобни законови промени няма да бъдат съобразени с европейското законодателство. Борисов тогава се съгласи с доводите на зам.-министъра, макар че тя му беше “охладила настроението от сутринта“.

Днес Цацаров отново остро осъди нападението срещу Златко Баретата. Той обясни, че е недопустимо в правова държава да се стреля пред Съдебната палата, докато отпред минават граждани.

Той определи покушението като опит “присъди да се изпълняват вън от правосъдието“.

Главният прокурор обясни, че най-важното в случая не е, че покушението става на метри от кабинета му, а че се извършва по толкова нагъл начин.

Прокуратурата няма пари за бронирани стъкла, заяви Цацаров на въпрос дали ще бронира стъклата си и допълни, че стъклата няма да решат проблема със случващото се на стълбите на сградата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
15
 
! Отговори
rod_man преди 11 години
Цацата и Бойко си играят на доброто и лошото ченге, *** забавачницата!
90
0
 
22
 
! Отговори
фен преди 11 години
Аз мислех Цацаров за толстолоб и се чудех как тои и Фидосиева се бършат след голяма нужда , но с това изребчване към Премиера , ми се промени коренно мнението за него . Сега остава и Фидосиева да пръдне срещу Борисов , и няма вече да ссе питам как бърше дирника си след голяма нужда . Браво господин Цацаров , браво ! Сега очаквам да вкара обвинителен акт на побоиниците над СТРЕЛЕЦА / както му казват медиите/ на Доган !
89
1
 
8
 
! Отговори
Ееееее преди 11 години
Ама Бойко искал. Това момче не разбра разликата между изпълнителна и съдебна власт. Той съвсем се взе за Еднолично Акционерно Дружество. Ами направо да направи един ден от седмицата приемен в кабинета си и той издава и присъди и разпореждания а Цецко да ги изпълнява и това е! Толкова ще се опрости системата!
88
1
 
0
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
Внимание Граждани! Помнете - Кучетата....Защото това е резултатЪТ от БезумниТЕ Действия на представителниТЕ политици! И Си спомнеТЕ за Бoклука, и за Дупките, но не в главите на представителните политици, а за дупките върху... е...Вие си знаеТЕ ! И на кое място се намираМЕ В Европа...и не Само в Европа! РезултатЪТ ВИ е Ясен, нали? Кой, Защо,Как,Къде, Резултат!...- Елементарни Въпроси? Граждани oтговореТЕ - чрез Действие - Защото Бездействието ще Ви върне в началото - КОЙ,ЗАЩО,КАК,КЪДЕ,РЕЗУЛТАТ?
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми как няма да се изрепчи. ББ и компания само за това се борят - как да сложат ръка на съдебната система.
86
0
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
В Ъ Х Х Х ... !
85
0
 
2
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
Няма значение дали Сте се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите като ***.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват акъла.И важните клечки са от дърво.Утре, утре, винаги утре и така минава Животът за Теб.Обещават ли Ви да превърнат мечтите Ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в мечта.Търговците продават това което не са направили, крадците и Политиците - това което не е Тяхно,проститутките - това което не би трябвало да продават.Кой още твърди,че светът не се крепи на Търговията?
84
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този зад колата си трябва да сложи табелка.Извън габаритен товар. МОЛЯ СПАЗВАЙТЕ ДИСТАНЦИЯ.Представяте ли си такъв да вие патниора в семейния живот или съсед отгоре.
83
1
 
2
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
У Нас има ли Демокрация? Какво Означава Демокрация? Каква е разликата между Демокрация, Манипулация и Мутрокрация? Защо у Нас няма Резултат, вече 23г. за Гражданите, а се твърди от представителниТЕ политици, че у Нас има Демокрация? ПредставителниТЕ политици, кого представляват, Гражданите или някой друг? Защо? Какво Означава Гражданско Общество и защо го Няма у Нас? Каква е връзката между Демокрация и Гражданско Общество? Възможно ли е да Има Демокрация без Гражданско Общество? Какво Означава Пряка Демокрация? Какво Означава представителна Демокрация?
82
0
 
6
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
Обществото е Изобретило три способа да се държат хората в робство: Насилие, Пари и Свобода.ПолитициТЕ умеят да говорят дълго без да кажат Нищо, служейки си с много Лъжи, които представят за Истина.В парламента половината от депутатиТЕ Говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се Говори.Обещават ли Ви да превърнат Мечтите Ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в Мечта.По-добре е да Паднеш на лешоядите, отколкото на политици.Първите ядат мъртвите, а вторите Живите.
81
2
 
1
 
! Отговори
slav преди 11 години
значи ако аз бъда осъден на първа инстанция на 10 години няма да съм в ареста до разглеждането на делото на 2 ра инстанция така ли хахахахаха БГ законодателна система е в разрез със световната значи.
80
0
 
2
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
Времето настъпи...За политициТЕ у нас, от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС, и още по-лошо в Цяла Европа, и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП!
79
0
 
4
 
! Отговори
gala02 преди 11 години
Няма какво да му се репчи,да му повдига обвинение и да се свършва тая криза :)))
78
0
 
4
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
Правото се съдържа в Силата.Навикът и Обичаят имат Силата на Закон.Най-висшето право често е най-висше Зло.Провинило се кучето, а Наказват свинята.Съдебното решение се Приема за Истина.Конституцията ни казва, че имаме Много права, а Наказателния кодекс - че не можем да ги Използваме.Обикновения човек когато открадне и го хванат, се Срамува, че е откраднал, а политикЪТ, че са го Хванали.Затворите и наказанията Не Могат да Превъзпитават,но Страхът от тях държи в подчинение тия които не попадат в категорията Недосегаеми.В Индия никой Не Знае броя на свещените крави, а У НаС броят на свещените гов
77
1
 
6
 
! Отговори
градинар преди 11 години
По принцип с тиква не се спори.
76
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 години
до 95Ами какво да кажа, с повечето се познаваме от едно време, правехме добри пари, пращахме разни хора в отвъд... а чакай, ти питаш БСП.
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Със сигурност Соти Цацката няма от какво да се страхува.Назначен е "законно" от едни "добри" и "свестни" хора милионери....
74
2
 
7
 
! Отговори
Много хитър ! преди 11 години
До пост 101 - Хитър !Цацата не е хитър, той е много хитър. Видя, че тиквите си отиват и реши още от сега да ги хлузи... хлузи...
73
0
 
0
 
! Отговори
пешко преди 11 години
СЪДЪТ ЛЕКАРИТЕ БЕЗ МЕДИЦИНСКО НЕ СТАВА.
72
2
 
2
 
! Отговори
Хитър преди 11 години
Тарикат е Цацата; не се слага веднага като Расимчо Чехльото....