15 години зад решетките за похитителя от Сливен

160 000 лева трябва да плати на охранителя на банката
Обновена: 18 апр 2013 15:11 | 18 апр 2013 13:55, Камелия Цветанова
90
 15 години зад решетките за похитителя от Сливен
Похитителят Стефан Стефанов влиза в съда. Снимка: Булфото

15 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим от закрит тип, и 160 000 лева обезщетение за опит за убийство на охранителя Станчо Станев постанови Окръжен съд - Сливен на Стефан Стефанов. През март 2011 г. той се опита да ограби банка в центъра на града, простреля един от гардовете и държа като заложници служителки от банковия офис.

Той е осъден за опита за въоръжен грабеж на 12 години лишаване от свобода, за всеки от петте случая за държане на заложници -  на по 3 години затвор, за притежание на боеприпаси без разрешение - на 1 година и 4 месеца, и за повреждане на имущество на банката в размер на 1100 лв. и на автомобил, който е бил в близост до банката по време на обира - на 8 месеца лишаване от свобода.

Освен това съдът постанови Стефанов да плати 6400 лева държавни такси и други 250 лева разноски по гражданския иск на Станчо Станев за нанесени нематериални щети и морално-психично разстройство.
Присъдата подлежи на обжалване пред Бургаски апелативен съд в 15-дневен срок.

Още по темата
Ищецът Станчо Станев заяви, че не е доволен от присъдата, защото за него не е важно материалното обезщетение. Според него съдът трябва да наложи 20 години затвор на Стефан Стефанов. От думите му стана ясно, че най-вероятно ще обжалва наложеното наказание.

Припомняме, че на 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на „Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители в банката за заложници. Похитителят не поиска откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.

Стефан Стефанов беше осъден на 16 г. и 8 месеца затвор от бургаски съд.

На 19 ноември 2012 година Върховният касационен съд върна делото в Бургаския апелативен съд с мотива, че са допуснати процесуални пропуски. От своя страна Апелативният съд в Бургас го препрати отново в Сливенската прокуратура. В края на февруари Окръжната прокуратура внесе в Окръжния съд-Сливен с нов обвинителен акт делото срещу Стефан Стефанов. Срещу Стефанов бяха повдигнати девет обвинения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Сливенбанкапохитител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не го оправдавам.Напротив!Всеки трябва да си получи заслужено наказание, НО...НО...не мога да не се дразня, когато съдебната система стоварва цялата тежест на закона върху едни, а за други...си премълчава и ги погалва с перо и порицава.Всички виждаме, че когато иска, съда дава наказания, а когато не иска не..Ковачки, Йоско, Баретата и много други герои на прехода.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ МЛАД МЪЖ НЯМА ПАРИ ,ЗА ТОВА Е УСЪДЕН ТОЛКОВА ,А ТЕЗИ ДЕТО РАСФАСОВАТ И СЛАТ В ФРИЗЕРА 5 ГОД , ТЕСА С ПАРИТЕ , ГАДНЯРИ МРЪСНИ
9
2
 
18
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
Стефан го съдят,бил виновен добре!Колко е виновен в сравнение със крадливите политици питам аз?Те не влизат със взлом,те са добри,и хрисими,много харизматични!У тях е и ножа и сиренето!Защо не видях осъден политик,имунитети и прочие!За кокошка няма прошка!Ше дойде Видовден,сигурен съм!Всичко ше си платят!Казвам,съвсем отговорно,че ни докараха до положение да възстанем и да убиваме Мръсни,Гадни политици!Въпрос на време е!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лакомо ду-*** и два *** яде!
7
3
 
3
 
! Отговори
poslanie преди 11 години
moje da se izbivate, samo ne pipaite parite ni
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво бе! На убиеца който уби, разфасова и прибра във фризера Кристин, дадохте 13 год., а на този който не е убил никой 15.... Баси правосъдието!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА ХОРАТА КОИТО ОГРАБИХА С МИЛИОНИ ДЪРЖАВАТА НЯМА НАКАЗАНИ ,АМА ЗА ТОЗИ МЛАД МЪЖ КОЙТО СЕ РАСКА Е , ИМА 15 ГОД, ЗАТВОР ,ДАВИ ИМАМ УПРАВИЯТА
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ейййййййййййййййй, как 15 години бе ? Оня уродлив *** дето утрепа 6 деца на Великден 5 години, а този човек който нищо не е направил, 15 години? Мамка ви мафиотска, в л*на да гниете всички ейййййй ... оня дето уби децата, бял ден да не види *** му с ***. А съдебната ни система .. само свещи и лекарства да купувате с парите с.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕДИН СЪСИПАН ЖИВОТ
2
3
 
17
 
! Отговори
темида преди 11 години
мда - за кокошкарите...
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Справедливо наказание!