Прокуратурата погна Флоров за подкуп

Обвинението образува досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП
Обновена: 19 апр 2013 16:05 | 19 апр 2013 11:19, Камелия Цветанова
368
 Прокуратурата погна Флоров за подкуп
Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Още по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давността за тези събития е ИЗТЕКЛА! Всичко е прах в очите!
165
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Медал за доблест ли е било назначаването на Флоров от Румен Петков за шеф на отдел "Наркотици".И изобщо този човек нито за миг не е излизал от системата - колко министри на ведомството са го покровителствали ?
164
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров трябва да върне разследването за Мишо Бирата !!!
163
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацата изигра Цвинокио !
162
2
 
14
 
! Отговори
ссс преди 11 години
Цацаров ПРЕЗИДЕНТ
161
5
 
35
 
! Отговори
ТЪЙ КАТО ГЕРБ преди 11 години
НЕ УСПЯХА ДА ЗАТРИЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, НАРОДА ЩЕ ИЗТРИЕ ГЕРБ
160
4
 
32
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Размислите на един айляк, по пътя за някъде: 3,5 години цапане = един ден чистене. 12.05.2013. Да изчистим България от плевела ГЕРБ.
159
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 181Ми, очевидно! Той Цветанов за това твърдеше, че е овладял тежката организирана престъпност, назначавал ги е на шефски постове, та да са под негов пряк контрол ... Кой, кой е - съдете сами по съвест и вътрешно убеждение.
158
0
 
12
 
! Отговори
Абсолют престъпника преди 11 години
Роман Василев изглежда се е юрнал да се доказва пред новата власт в прокуратурата и ще натика предишните си господари в миша дупка. Което всъщност е добре...
157
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този ли е част от тежката организирана престъпност?
156
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ сами издигнаха, при това със знанието и съгласието на Цветанов и Борисов всички, от които сега се опитват да се отърват и да ги припишат на БСП. *** то на Бойко манталитета му си е такъв, още от едно време, постоянно се чуди как да се отърве от тези, които са му помагали, но могат да му навредят на имиджа впоследствие. Примери безброй ... Просто "човека" няма никакви, ама никакви скрупули, когато иде реч за неговия собствен живот, благосъстояние или власт. Ще се отърве и от Цветанов, ако се
155
2
 
35
 
! Отговори
ГЕРБ=ТИМ преди 11 години
Браво Варна, повлече крак - да изритаме и софийските мутро-управници
154
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Започнаха да разплитат организираната престъпна група на Герб!Всички зад решетките1
153
10
 
6
 
! Отговори
Писаря преди 11 години
Ако имаше такъв прокурор по времето на триглавата ламя, Станишев можеше да е навъртял вече година-две трудов стаж във фабриката на затвора, ама де тоя късмет. Велчев хващаше, хващаше престъпници пред медиите и като си погледне часовника то пет станало, спираме да хващаме за днес, утре пак :-))))
152
1
 
19
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 11 години
сега е ред на ФЛАШКИТЕ, и чакаме оркестъра на СРЕТАН ЙОСИЧ, има специална песен за БУДА, и ЦЕЦО -НАГЛЕЦО
151
2
 
6
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
До Анонимен 163Иван Костов не е ***, той има ендокринно или бъбречно заболяване. Това не го оправдава, че е нагъл и гнусен крадец!
150
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ареста. Или като е полицай не може щото ще се напикае от страх и ще хване тежки болести.
149
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами да ти отговоря! ГЕРБ е МАФИЯ.
148
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И от този компромат нищо няма да излезе, *** гадни
147
3
 
15
 
! Отговори
Бойко Методиев преди 11 години
Борисов ще остане сам като куче в сараите в Банкя, до момента когато не го сложат в килията при Цецо