Прокуратурата погна Флоров за подкуп

Обвинението образува досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП
Обновена: 19 апр 2013 16:05 | 19 апр 2013 11:19, Камелия Цветанова
368
 Прокуратурата погна Флоров за подкуп
Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Още по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали Флоров го дават вече на вълците, за да се спасят босовете му или чрез ударите по него се заканват тъкмо на тях? Или всичко е един театър за отчитане на активност преди изборите?
145
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 165Глупости, ако всички, закоито Цветанов и Борисов твърдяха, че са важни и се ползват с доверието им са инфилтрирани, то следва и че самите Борисов и Цветанов са инфилтрирани от същите кръгове, то какво е ГЕРБ тогава?!
144
1
 
9
 
! Отговори
Една добра новина преди 11 години
е достатъчно да подобри настроението на човек. Явно не всичко е загубено и има надежда за България. Нека всеки ден да има такива новини та да се оправим и ние като хората
143
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАРДАКА НА ЦВЕТАНОВ СЕ РАЗПАДА
142
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупости... Флоров е инфилтриран от Балканския кръг олигарси, за да компрометира управлението на Борисов. Така както бяха инфилтрирани Дянков, Найденов, Калина Илиева, Румяна Желева, 4-мата здравни министри, шефът на ДКВЕР и шефката на ДКВЕР...
141
23
 
6
 
! Отговори
йордан преди 11 години
Допуснаха грешки,но са единствените ,на които може дасе гласува доверие.Само ГЕРБ.
140
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 150 Иван Костов е *** , той продаде всичко на безценица и затова сме на това дередже,освен това даде коз в ръцете на турците,че насилствено сме ги изселвали,което не е вярно разбира се и сега десетки хиляди ни съдят да им плащаме обезщетение,този човек е предател,трябва да га съди народен трибунал и да бъде разстрелян публично!!!
139
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
150 е много прав- остана едно единствено спасение за страната Иван Кастов. Немога да разбера толкова ли е къса паметта на хората. Той е единствения политик спасявал държавата от още по тежка криза. А какво е направил тогава , така е преценил, такива са били обстоятелствата и благодарение на него досега съществуваме
138
3
 
24
 
! Отговори
да-да,ама не преди 11 години
Гласувахте за мутромилиционерите от ГЕРБ а сега ревете.Хак да ви е ! Гласувайте пак за тях та да ни цъфнат най-сетне и налъмите...След ГЕРБ и потоп.Гарантирано от ГЕРБ.Бог да пази България и никога повече комунизъм-ГЕРБеризъм.Мутрите в затвора а не във властта.
137
4
 
26
 
! Отговори
ЯВНО Е СЕЗОНА преди 11 години
НА ЦВЕТЕТЯТА....НА ЦВЕТНИЦА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ДА ПОЧЕРПИ СЪКИЛИЙНИЦИТЕ
136
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 151* ДОЛУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** ОТ ГЕРБ...,БОРИСОВ-БКП,ЦВЕТАНОВ-БКП,ФИДОСОВА-БКП,ЦАЧЕВА-БКП,ЛЪЧО МОЗЪКА-БКП ,МЕНДА-БКП ГЕРБ-КОМУНИСТИЧЕСКА *** ,ЗАТОВА ГЛАСУВАМЕ ЗА АТАКА c N.14
135
3
 
10
 
! Отговори
До эээ преди 11 години
Мда, така е, Миков, ама след препоръка от Бойко като Главен секретар на МВР??? Нали е бил и управител на едната от фирмите му?
134
0
 
16
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 11 години
Сивите ВА-НОВЕ.... ,си имат и СИВА ИКОНОМИКА !
133
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тези избори ще се изправи НАРОДА срещу мутрите и купените от тях *** гласове!!! Според вас кой ще победи??? Който е за НАРОДА да гласува с /+/,който е за мутрите и *** да гласува с /-/!!!
132
24
 
7
 
! Отговори
Никола преди 11 години
Долу на комунистическата ***,гласуваме за ГЕРБ.
131
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Става все по-очевидно,че Иван Костов е единствения нормален политик в държавата.Желая успех на ДСБ аз ще гласувам с 27.
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОХ Коьооо !!!
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заминава си *** .....,идва---СИК и ВИС !ОГЛЕДАЛ СЕ ИЛИЯ ,....ПАК В ТИЯ !
128
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквам Буда да се почви и публично да се отрече от Флоров, както и да каже, че Станишев го е назначил:)
127
4
 
25
 
! Отговори
герб-мафия! преди 11 години
Мога да кажа като човек който се занимава с право ,че за първи път от 23 години имаме главен прокурор ,който си върши работата,а не послушко ,герб го назначиха като си мислеха ,че ще им е послушен ,а Цацаров се оказа мъж с топки .Браво на новия ни главен прокурор . Цяла България знае ,че Борисов и Цветанов,заедно с други вишестоящи ченгета са гръбнака на организираната престъпност,затова Цветанов не успя да го пречупи ,защото трябваше да почне от шефа си Буда и себе си.