Спряха делото за клевета срещу Цветанов

Причината за решението е депутатският му имунитет
3 юни 2013 21:44,
33
Спряха делото за клевета срещу Цветанов
Снимка: БТА

Софийският окръжен съд спря делото за клевета срещу депутата и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, заведено от бившия съдия Мирослава Тодорова. Тодорова съди ексвътрешния министър за клевета.
Причината за спирането на делото е депутатският имунитет на Цветанов.

Бившата съдийка от Софийски градски съд започна дело срещу депутата, след като в свои интервюта той заяви, че Мирослава Тодорова защитавала интересите на организираната престъпност. Скандалът между бившата съдийка и Цветанов стана повод за високо напрежение между ексминистъра и представители на съдебната система, които го обвиниха в намеса във властите.

На първа инстанция делото, което се гледаше в Пловдивски районен съд. Магистратите оправдаха Цветанов с мотив, че той изразявал личното си мнение в интервютата.

Мирослава Тодорова обжалва решението пред Пловдивския окръжен съд, но всички съдии от Наказателното и от Гражданското отделение си направиха отвод, въпреки че Тодорова не е искала отводи. В мотивите на самоотвеждащите се съдии се повтаряше аргументът, че вече имало създадено в медиите съмнение в безпристрастността на пловдивските съдии и това налагало да се отведат от делото, което беше върнато на Върховния касационен съд (ВКС) за ново разпределяне. Така делото попадна в Софийския окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Феята преди 10 години
Защо само една група хора, на Лютви и на Станишев, пишат тук ?Рботим и нямаме време да драскаме и отговаряме на фесове и сбъркани червени знамена!С простотиите как да ви повярваме? Вие от улицата, с уличния език и си останахте там на улицата! Изборите го показаха ! Но защо превзехте и това пространство ? Политиката не се идентифицира с футболни агитки !ГЕРБ= Граждани За Европейско Развитие на България ! И смеа 30 % от българите!Защо не си обърнете плювалниците срещу новите вечни оратори ДПС
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой съд?Забрави ли кой назначи гл.прокурор,а съдиите са второ и трето поколение партийна номенклатура и за тях законът са парите.Аз имам един отговор как се оправя тази *** от дебелаци.С 9 грама.Пред тях всички са равни.Както е казал още великия Ботев,,лошия с ножа по глава.''Протестите не трябва да спират,защото справедливостта в това прогнило общество е дефицит.Докато не стане норма,тази демокрация да върви на майната си,а ***-на топло!
27
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съд до ДУПКА за този мерзавец Цветанов,унищожил хиляди бедни и изпаднали в отчаяние човешки души !!!!!И нека този път СЪДА прояви смелост над НЕКАДЪРНИЦИТЕ и ги вкара в затвора за винаги !!!!!!
26
9
 
16
 
! Отговори
demeo преди 10 години
Тоя *** милиционерски,лъжец и шушумига още ли е с имунитет ?
25
4
 
22
 
! Отговори
До инженер преди 10 години
Абсолютно не съм съгласен с теб. Цветанов се опита единствено и само да кадрува в Съдебната система. Атакуваше всички които бях против това един министър и то на МВР да осъжда определени хора още преди да им е повдигнато обвинение дори. Нека незабравяме и приятелските назначения Владимира Янева например която се издиган благодарение на Цветанов независимо от доста грешки в делата си.Нека не забравяме и Кокинов и "Пидала" хванати на калъп
24
6
 
8
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
Tая "професионалиска"едно дело не може да заведе като хората, а е начело на Съюза на съдиите в България.Дефакто все още е.Нищо,че формално не е.Заради такива"съсловни"организации хората се настроиват срещу всички съдии,лекари и т.н.
23
1
 
20
 
! Отговори
феникс преди 10 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА СА СЪДИИТЕ, ПРОКУРОРИТЕ И СЛЕДСТВЕНИТЕ ОРГАНИ! ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ КУПИ БЕЗНАКАЗАНОСТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА И ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ! ОТ 20 ГОДИНИ СЕ КРАДЕ И УНИЩОЖАВА, А ОСЪДЕНИ НЯМА! ИМА САМО НЕВИННИ И ОПРАВДАНИ! КОРУПЦИЯТА В ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА СИСТЕМА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛАВА НА ЛАМЯТА И НЕ СЕ ЛИ ОТРЕЖЕ - ГОРКО НИ!
22
0
 
11
 
! Отговори
Илиян преди 10 години
По нищо не личи от статията че са спрели делото заради депутатския имунитет на Цветанов. Нещо няма връзка заглавието със статията.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бул шит
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преходът за който всички говориха 24 години... ЗАПОЧНА ТОКУ- ЩО!!! За жалост, обаче, това начало е продиктувано от висш пилотаж в политическото инженерство на хората, които всъщност управляваха страната през последните 30- ина години. Иначе Цецко не го мислете- той ще се оправи, все пак не видяхме никой от предишните където им е мястото, така че и него няма да го пипат. Е, ще ходи малко до съдебната зала, но дотам!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съдебната система има много трески за дялане,но да не забравяме,че магистратите единствено прилагат законите.Понякога си позволяват нестандартни тълкувания,но до сега осъден няма,което означава,че нещата са в рамките на нормалното.Законите и законотворците са тези,които им позволяват да шикалкавят.Ако има стегнати и ясни правила,мърдане няма.
18
3
 
28
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Имунитета го сваля Народното събрание, а не прокурора.
17
7
 
9
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До ДаолаНяма как да му го отнемат. Внася се за гласуване в пленарна зала - трябват половината присъстващи+1 да се съгласят да му бъде свален.
16
12
 
4
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Доколкото разбрах, ако до 14 дни той сам не се откаже от имунитета, прокуратурата просто ще му го отнеме.
15
38
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Цветанов е полицай номер едно за всички времена!!!!!!!!!!!
14
37
 
11
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Какъв имунитет. Аз бих му казал да им покаже един среден пръст и толкова. Вече досадихте с глупостите си. За да се иска имунитет трябват сериозни мотиви и доказателства, а Цацата и Г3 да си съдере, не може да извади такива неща. Я му кажи, че си си променил решението и да сваля картите на масата тоя пловдивски плондир.
13
15
 
44
 
! Отговори
Мишо преди 10 години
В затвора му е мястото!!!!
12
12
 
66
 
! Отговори
Атакуващия преди 10 години
Цвъцко, ако нямаш какво да криеш се откажи от имунитета си най-после. Иначе на приказки си много голям, нали щеше да се отказваш от имунитета си няколко пъти. Съвсем скоро дори и най-запалените герберасти ще осъзнаят, че ГРОБ е просто една престъпна групировка.
11
8
 
37
 
! Отговори
REDvayler преди 10 години
Споко, тези дни ще да е без имунитет, тогава си го подкарайте по конспекта
10
4
 
22
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Всичко е под контрола на гнусните заптийета-престъпници в тая държава!Справедливо осъдено заптийе-*** виждали ли сте?!