Спряха делото за клевета срещу Цветанов

Причината за решението е депутатският му имунитет
3 юни 2013 21:44,
33
Спряха делото за клевета срещу Цветанов
Снимка: БТА

Софийският окръжен съд спря делото за клевета срещу депутата и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, заведено от бившия съдия Мирослава Тодорова. Тодорова съди ексвътрешния министър за клевета.
Причината за спирането на делото е депутатският имунитет на Цветанов.

Бившата съдийка от Софийски градски съд започна дело срещу депутата, след като в свои интервюта той заяви, че Мирослава Тодорова защитавала интересите на организираната престъпност. Скандалът между бившата съдийка и Цветанов стана повод за високо напрежение между ексминистъра и представители на съдебната система, които го обвиниха в намеса във властите.

На първа инстанция делото, което се гледаше в Пловдивски районен съд. Магистратите оправдаха Цветанов с мотив, че той изразявал личното си мнение в интервютата.

Мирослава Тодорова обжалва решението пред Пловдивския окръжен съд, но всички съдии от Наказателното и от Гражданското отделение си направиха отвод, въпреки че Тодорова не е искала отводи. В мотивите на самоотвеждащите се съдии се повтаряше аргументът, че вече имало създадено в медиите съмнение в безпристрастността на пловдивските съдии и това налагало да се отведат от делото, което беше върнато на Върховния касационен съд (ВКС) за ново разпределяне. Така делото попадна в Софийския окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагъл, По-нагъл, Цветанов!Кумир на всички мечтаещи за диктатура!За това ли се радвахме на 10 ноември 1989 по улиците? За да има отново диктатура с оправдание и законни ниски доходи?
8
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не трябва да има дело , а разстрел за тая маимуна
7
17
 
36
 
! Отговори
John Doe преди 10 години
56% от българите смятат, че главният прокурор трябва да поиска имунитета на Бойко Борисов. Това сочи изследване на "Сова Харис" по поръчка на в. "Преса". Повече от половината от анкетираните са на мнение, че на бившия премиер трябва да му се повдигне обвинение заради скандалите с Мишо Бирата и СРС-тата от Банкя.
6
64
 
36
 
! Отговори
инженер преди 10 години
За мен пък Цветанов е герой, че се опита да бръкне надълбоко в корумпираната съдебна система и да подслушва крадливците от БСП. Жалко че простия Български народ лесно се манипулира и с купените медии го изкараха враг на народа същите, които ви крадоха толкова години.
5
18
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То 'клеветата' май ще му е последната грижа!И за СРС-та и за амфетамини, и за контрабанда, и за фалшификаций по изборите и какво ли не пще има да отговаря Цвинокио...
4
48
 
28
 
! Отговори
ГЕРБ! преди 10 години
Колко дълбоко е бръкнал Цветанов в продажните души на българските магистрати. На мафиотските структури също - затова т. нар. политици от БСП, ДПС изливат безмерна злоба и желание за мъст към този човек. Просто е нечовешко.
3
17
 
40
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 10 години
Спряха делото за клевета срещу ЦветановПричината за решението е депутатският му имунитетЩО ЛИ СИ МИСЛЯ, ЧЕ НА ТОЗИ КАТО МУ ПАДНЕ ИМУНИТЕТА, ЩЕ ГО ЗАБЛЪСКАТ ВСЯКАКВИ ВИРУСИ ПО ВСИЧКИ ДУПКИ...САМО ВАКСИНАТА ЮАР ЩЕ ГО СПАСИ, *** ТОЙ Е ДОСТАТЪЧНО ***, ЧЕ ДА НЕ СЕ СЕТИ КАКВО ДА ПРАВИ...
2
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех тос имунитет ... 7 пъти обеща да го даде и не го дава ...
1
31
 
27
 
! Отговори
_GERB_ преди 10 години
Непоследователното управление на кабинета на Станишев и изтичащата информация за корупция във властта водят до тежка загуба за БСП на парламентарните избори през 2009 г. и тя минава в опозиция. Министри от следващия кабинет на Бойко Борисов предават на прокуратурата редица данни за злоупотреба с държавни и европейски средства на министри от кабинета на Станишев. Въпреки тежката загуба на изборите и последвалите партийни скандали Станишев отказва да подаде оставка и остава начело на БСП.Какво направи прокуратурата по тези данни?