Борисов даде Йордан Цонев на съд за клевета

Искът е на стойност 50 000 лева
341
Борисов даде Йордан Цонев на съд за клевета
Снимка: Булфото, архив

„Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийския градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева”. Това написа в страницата си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Причината той да даде на съд депутата от ДПС на съд стана изказването на Йордан Цонев вчера в пленарната зала в парламента. Той се нахвърли срещу отсъстващия Борисов, като обяви, че е "мутра" и "основател на силовата групировка СИК".

Още по темата
Искрите в пленарната зала избухнаха по време на обсъжданията по създаването на анкетната комисия, която да проучи и установи случаите на партизирано кадруване в държавната администрация по време на управлението на ГЕРБ.

„В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над 1 милион български граждани", коментира Борисов в социалната мрежа.

"На заседанието на българския парламент на 31.10.2013 г. в пленарната зала Йордан Цонев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми. Изречената клевета ме накара да се обърна към българския съд, който да установи истината", изтъква експремиерът.

"В понеделник продължавам със следващите клеветници…”,  кани се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
3
 
33
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Обичам Бойко -- Великият Борец за Справедливост, Неотразимият Коцкар, Виртуозът на Ножицата, Чичосамовата Поразяваща ръка, Непобедимият Каратист, Путинският Кучевъд, Владетелят на Кемпото, Чаровникът от Страната на Славчо Три фон Чук, Господарят на Пяната и Повелител на Всички Огньове, Искуснтият строител на Сметища и Разпоредител на Бунища, Валякът на Асфалта, Геният на Стратегиите, Чичкото на Паричките, Баткото на По-малките, Таткото на По-големите... Великия и неотразим Боко!!!
165
3
 
38
 
! Отговори
Пасам преди 10 години
Та, като сме заговорили за 'мутри' и СИК ето едно инфо за цървените боклучета:Иван Иванов, дето Орешарски го гласеше за зам. министър на МВР (?!) е бил шеф на клона на СИК в Шумен :)Изобщо, целия народ знае, че истинските мутри са престъпниците в съдебната с-***, банките и пправителствата, които да допуснат беззаконието да залее тази държава, а не некви дебеловрати маймуни. Истинските мутри са цоневци, станишевци и цялата политическа ***. :)Та толкова за 'мутрите', другарки и другари!
164
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледахте ли как демократично орязаха изказването на Цонев по БНТ Предполагам и по другите тевелизии е било същото.Което ме навежда на мисълта че всичко се контролира от едно място
163
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откъде започва приятелството межу Бойко Борисов и Ердоган с личното посредничество на Касим Дал? Всичко започва от Кремиковци, която бе продадена на един младеж за около 300 милиона евро. Продавачът е фирма, свързвана с Бойко Борисов, на която купувачът дава парите с условието да се търси мющерия за скраба. Публична тайна е, че бизнесът в Турция се управлява директно от брата на Ердоган, а Борисов търси посредничеството на Касим Дал за това Кремиковци гарантирано да бъде изкупена като старо желязо от турски фирми. Това е договорено веднага след препродажбата на Кремиковци, на визита на ниво пр
162
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя хубавец Богът от Банкя, като се здрависваше със Станишев през миналия мандат всеки път когато ходеше в парламента, като целуваше пернишката червена кметица, като изпрати Елена Поптодорова в Щатите и Меглена Плугчиева в Швейцария, за какъв да го имаме?
161
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП е оригиналната издънка na БКП/дс,кгб ГЕРБ е мутро-милиционерската издънка на БКП /дс,кгб! ДПС е етно-доносническата издънка на БКП/дс,кгб Атака е псевдо-националистическата ,а всъщност проруската издънка на БКП/дс,кгб
160
10
 
48
 
! Отговори
Етимология преди 10 години
Мутра е: От нгр. &#956;&#959;&#973;&#964;&#961;&#959; лице, муцуна; разбойник, измамник < итал. mutria муцуна, сродна с исп. morro, порт. morra, ст.-фр. mourre муцуна, ит. (диал.) moragia, muraja, moraccia, пров. moralha, фр. mouraille конска муцуна < лат. *mutra, умал. *mutricula < баски mutur, muthur муцуна (или някой сроден нему изчезнал език).Цонев май не е сбъркал думата?Мутренското пожарникарче доносник не може да му направи нищо и ще загуби и делото.
159
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама много сте прости комунистите. Депутатския имунитет не освобождава депутата от граждански искове. Червените *** може и да си купят прокурори и съдии, но не могат да си купят закони, които ловят само опонентите. По отношение на административнонаказателното преследване и граждански процеси народните представители нямат имунитет. bg.wikipedia.org/wiki/Имунитет_(право)
158
20
 
50
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ГОСПОДА ВИЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ СТАТИЙТЕ ЗА БОЙКО БОРИСОВ КАКЪВ Е ВСЪЩНОСТ.ТОЗИ АБДИКИРА ОТ ВЛАСТТА И СЕ ДОКАЗА КАТО НЕКАДЪРЕН И НЕГРАМОТЕН ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ,ТОГАВА ДОКОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМЕ ТОЗИ.ТОЗИ ИЗХАРЧИ ГОТОВИ ПАРИ НАД 10 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА.ТОГАВА КАКЪВ Е ТОЗИ.СЪЩИЯ НЕ МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА,ЗАЩОТО ТОЙ НЕПРЕКЪСНАТО ПЛЮВА ПО ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ,ТОВА КАКВО ВИ ГОВОРИ,ЧЕ СТРУВА ЕДНА ЛУЛА ТЮТЮН.ПРЕЦЕНЯВАЙТЕ САМИ.
157
14
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мутра е Цонев и всички от ДПС,запомнете,защото похватите им са мутренски,защото се продадоха за постове и власт,защото натрупаха богатството си чрез кражби и измами,защото сега продължават да подкрепят една противоконституционна и етническа партия само за да запазят местата си във властта.Сигурно знаят какво ги очаква ако не са в парламента.
156
21
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И как точно мутрата ще осъди Цонев ? Мутрата за депутатски имунитет чувал ли е ? Ето . мен ме е страх да говоря против мутрата , щото съм обикновен гражданин , но 4 милиона като мен гласуваха , да може Цонев /например/ да му каже истината в очите на банкянската мутра ! Демокрация !
155
1
 
40
 
! Отговори
x преди 10 години
"Причината той да даде на съд депутата от ДПС на съд стана изказването на Йордан Цонев вчера в пленарната зала в парламента."До кога ще ви се плаща че сте неграмотни?
154
13
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ама ти сега ли си спомни че пет века бяхме рая,а?А има ли друг НАРОД , който чака някой да го освободи.?Или да го управлява ПОЖАРНИКАР?Маъ няма....
153
17
 
47
 
! Отговори
ЖПЕЕЦ преди 10 години
ГЛАСУВАШ ЗА СТАНИШЕВ -ПОЛУЧАВАШ НА ТРАПЕЗАТА СИ ЦЯЛОТО ДПС.ПИТАМ СЕ ИМА ЛИ ДРУГ НАРОД ,КОИТО ДА ГЛАСУВА И ПОДКРЕПЯ ПОРОБИТЕЛЯ СИ.ИЗБИРАШ СТАНИШЕФФФФФФ ИЛИ ГОЦЕ ФЕСЛИЯТА -ДПСЕТО СЕ РАЗПОРЕЖДА В БЪЛГАРИЯ .СРАМ И ПОЗОР ЗА ЗАИКО -ЗА ДА СТАНЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ И ГОЦЮОТ СИРИЩНИК ПРЕЗИДЕНТ НАНОВО ПОТУРЧИХА БЪЛГАРИЯ.ПРЕЗ ТЯХНОТО ВРЕМЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПОСТРОИХА НАД 2000 ДЖАМИИ.СКАПАН ,***,НЕУК И НЕКЪДЪРЕН НАРОД ТОЧНО ТОВА ЗАСЛУЖАВА ДА УЧИ ТУРСКИ -ЕКМЕК,ЗНАЧИ ХЛЯБ-УЧЕТЕ ИНАЧЕ ХЛЯБ НА КУКУВО ЛЯТО.
152
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хихихиххи! Ментата беше като припикано мушкато кога го бяха погнали протестиращите................сега нещо "голям' взе да го вади..........
151
9
 
42
 
! Отговори
ами ако? преди 10 години
то че хелуина си е сикаджия трети разряд е ясно ноако утре се обиди че някой казал че е бил комунст тогава кво ?
150
5
 
48
 
! Отговори
чудо голямо преди 10 години
скарали се две мутри кой е по-голям мошеник. единият правил силови застраховки, другият имал казина. единият взе всички държавни пари и ги набута в банките на приятелката си, другият стана ковчежник на дпс. е, какво ни топли това нас, обикновените хора? как ще се промени животът ни, ако някой от тези двамата осъди другия?
149
13
 
51
 
! Отговори
клевета преди 10 години
Клеветата е разпространението на невярна информация, злепоставяща честта, достойнството или доброто име на някого, с цел да се накърни репутацията му в обществото.Няма клевета тиквич , а е самата истина при това много стара и въобже не е новина.Явно страха който се опита да наложиш не държи много и съвсем нормално очаквай още по-яростно заклеймяване , каквото надробил такова ще сърбаш.
148
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЛИ ДЕПУТАТИТЕ ИМАТ ИМУНИТЕТ-КАК ЩЕ ГО СЪДИ?
147
12
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Биографията на Борисов е известна на всички непредубедени хора . Думите на Цонев , не са новина .