Прокуратурата подхвана воеводата Джамбазки

Подбуждал към дискриминация и насилие, основани на расата
Обновена: 4 ное 2013 16:48 | 4 ное 2013 16:27,
147
Прокуратурата подхвана воеводата Джамбазки
Ангел Джамбазки. Снимка: архив, Булфото

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки.

Делото е за явно подбуждане към извършване на престъпления пред множество хора и подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Още по темата

Сигналът до главния прокурор е постъпил от Българския хелзинкски комитет и касае "извършени престъпления по време на протестно шествие, организирано от ВМРО – БНД на 03.11.2013 г. в София".

"Прокуратурата няма да толерира подобни прояви и ще упражни всички свои законови правомощия. Това касае и всички призиви за "изчистване на града", за предприемане на "действия по самозащита" и посегателства върху чужди граждани, както и за "създаване на доброволни патрули и отряди" за "въвеждане на ред", се казва в позицията на държавното обвинение.

Dnes.bg припомня, че вчера десетки столичани, привърженици на ВМРО, проведоха шествие в столицата и настояха за репатриране на нелегалните и криминално проявени имигранти.

По време на шествието им Ангел Джамбазки призова правителството да затвори за бежанци границата на страната ни.

"Ако правителството не вземе мерки, ВМРО ще прибегне до самоорганизация в духа на нейните традиции - доброволни патрули и отряди", заяви зам.-председателят на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
triabva da za6titavame na6ite nacionalisti,te sa pravi za vsi4ko,mnogo zaspali hora ne se use6tat za tova koeto ni gotviat-prodajbata na zemia,pri6alcite ot 4ujbina sa priznaci ,4e ni gotviat vtoro kosovo i koito o6te ne go e razbral e palen glupak.
103
5
 
2
 
! Отговори
The king преди 10 години
Определено не трябва да ни обхващат ксенофобски настроения!
102
5
 
7
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Брей прокуратурата много работи бе, Петното, Джамбазки ами къде във списъка е Волен бе та нали той пръв започна а и така си я кара. АААААА не него не го закачайте щото държи власта в шведската тройка и изобщо не подбужда. Точно така той направо възбужда, възбужда Гея и Бея
101
0
 
6
 
! Отговори
Вики преди 10 години
До Анонимен1. се научи да пишеш на български и 2. ти пожелавам да ти се случи на теб или дъщеря ти, *** или който и да е твой близък , минаващ през центъра около цум/ джамията/ пиротска.. същото , което се случи на Вики и на другото момиче от Хасково , което пък е починало.3. Също така нека тази съдба застигне всички толерасти !! Аз не искам да ме е страх в града, в който живея заради нелегални пришълци - терористи !
100
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Jdambaski e shefa na skinarite , nikoi nemoje dago otreche , toi e edno bolno momche koeto si misli che govori sHitle* r na san ! Toi nese zanimava s jeni a s ubiistva nad bezashtitni chujdenci ! Tova e neizlechima bolest koqto dovejda ludost !
99
0
 
12
 
! Отговори
антисемит преди 10 години
ВМРО на иван михайлов отдавна щеше да изпълни смъртни присъди срещу националните предатели;комунисти ,неокомунисти,леви4ари журналисти ивсякакъв друг род глобалисти,интернационалистиисатанисти.
98
1
 
13
 
! Отговори
Deathstalker преди 10 години
Българи, сънародници, не разбрахте ли, че от 2 и кусур десетилетия насам властта в тази територия (понеже държава няма) РЕАЛНО Е В ЛАПИТЕ НА ЧУЖДИ АНТИБЪЛГАРСКИ НПО-та, фондации, федерации и каквото там се сетите! Парламент, правителства и правосъдие са само пионки, които гореспоменатите НПО-та разиграват както им харесва и направляват действията на официалните институции предимно в посока унищожаване на българския етнос!
97
0
 
3
 
! Отговори
metro57 преди 10 години
Прокуратурата, под давлението на небългарски формации, като ХК /защо пък Хелзински - какво им е виновен Хелзен за скудоумието?/ е на път да постигне непостижимото: ЦЕЛИ ДА ОСЪДИ НЯКОЙ ЗА НАМЕРЕНИЯ! Джамбазки е плашил с тези патрули и друг път. Нещо да е НАПРАВИЛ? По същата логика, той после трябва да даде под съд хелзинския комитет за клевета. А истината е, че иде реч за чиста предизборна агитация. Дори и негативна според комитета, пак е в полза на воеводите-комити и воеводи не е ли едно и също?
96
3
 
7
 
! Отговори
Розан преди 10 години
Каракачанките на Буда Ани Ц. и Николаев пък лаят
95
8
 
8
 
! Отговори
Джамбазки в затвора преди 10 години
"Скинари нападнаха арабин в автобус 72 Повечето от пътниците само гледали, без да се намесят "и "Наръгаха с нож млад сириец край "Военна рампа""
94
11
 
5
 
! Отговори
magda преди 10 години
ABE MRACNI XORA CTE VIE BALGARITE CAMO KRADETE I MAMITE COMO TURZITE SCHTE VE OPRAVAT SA VAC IMA RABOTA PO CVETA??????????????????
93
3
 
6
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Не закачайте воеводите. Те са ваши!
92
5
 
26
 
! Отговори
Хелзинкски мангали преди 10 години
Тази гнусна антибългарска организация наречена "Хелзинкски комитет" трябва да бъде забранена и тези тиквеници, които я оглавяват да бъдат съдени за дискриминация спрямо Българите!!!
91
3
 
14
 
! Отговори
Jackson Guitars преди 10 години
Мисля ,че трябва да АТАКА трябва да защити Ангел Джамбазки от нечистивити искания на БХК
90
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брябрябрября, путкуратурата му го е подхванала на Воеводата!Забранява се на всички българи да се самоопределят като такива! Тука не е България, а самата ЕвроАфроАзия и като ви колят или *** децата сте длъжни да си мълчите и да траете, щото ще си имате работа с НЕЯ!
89
5
 
5
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До atakapobedaВолен можеше да докара нови избори, това не е оправдание, ако се провали гласуването, то се назначава служебен кабинет до свикване на нови избори.
88
1
 
26
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Долу БХК. Долу Отровено Общество. Долу ШаломНапред АТАКА и ВМРО, последни фронтмени на съпротивата.
87
0
 
26
 
! Отговори
лекар-психолог преди 10 години
Олигарски е абсолютно прав. Трябва да се даде личен пример за толерантност. Предлагам в правителствената резиденция в Бояна да се приемат бежанци. За да бъдат по убедителни всички министри да вземат по едно семейство с 8 деца в къщи и тогава ние простите и нетолерантни Българи ще последваме техния пример.
86
4
 
6
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До atakapobedaДПС вече не може да бъде забранена, времето беше преди 20 години, ама тогава никой не посмя, за да не ревнат ония, че имало нов възродителен процес. Можеше да се въведе задължително гласуване и това можеше да го стори още Костов(ама как ще си *** в манджата). Само да ти обясня, че Волен ако не бе дал глас, можеше и той да получи шанс за кабинет, мисля, че според КРБ президента може да връчи на произволна след първите 2 сили. Сидеров не е толкова ***, че да се хване за новините.
85
1
 
26
 
! Отговори
BG преди 10 години
Презирам лицемерни хуманисти. Такива са всички, които ни убеждават в толерантност, но самите те се придвижват из града само с автомобил: работа-вкъщи-заведение-децата от училище. Поинтересувахте ли се, че има много хора, които по тъмно се придвижват пеша и с градски транспорт. Много хора ходят след работа/училище на езикови курсове, на пилатес, на йога, на аеробика и т.н. Въобще не ви пука за тях нали. Обзалагам се, че не ви и минало през акъла за тези сценарии. Как ще им гарантирате безопасност