Прокуратурата подхвана воеводата Джамбазки

Подбуждал към дискриминация и насилие, основани на расата
Обновена: 4 ное 2013 16:48 | 4 ное 2013 16:27,
147
Прокуратурата подхвана воеводата Джамбазки
Ангел Джамбазки. Снимка: архив, Булфото

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки.

Делото е за явно подбуждане към извършване на престъпления пред множество хора и подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Още по темата

Сигналът до главния прокурор е постъпил от Българския хелзинкски комитет и касае "извършени престъпления по време на протестно шествие, организирано от ВМРО – БНД на 03.11.2013 г. в София".

"Прокуратурата няма да толерира подобни прояви и ще упражни всички свои законови правомощия. Това касае и всички призиви за "изчистване на града", за предприемане на "действия по самозащита" и посегателства върху чужди граждани, както и за "създаване на доброволни патрули и отряди" за "въвеждане на ред", се казва в позицията на държавното обвинение.

Dnes.bg припомня, че вчера десетки столичани, привърженици на ВМРО, проведоха шествие в столицата и настояха за репатриране на нелегалните и криминално проявени имигранти.

По време на шествието им Ангел Джамбазки призова правителството да затвори за бежанци границата на страната ни.

"Ако правителството не вземе мерки, ВМРО ще прибегне до самоорганизация в духа на нейните традиции - доброволни патрули и отряди", заяви зам.-председателят на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
16
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Всеки гражданин независимо от неговата религия трябва да има право на ЗАЩИТА. Незнам от когат защитата е "криминално престъпление".Къде са правата на Българите? Ще обърне ли внимание Хелзенския комитет на погазването на това право.Трябва ни нова конституция, при която живота здравето и собтвеността на хората да е НЕПРЕКОСНОВЕННА. Т.е да можеш да се защитаваш със всички средства.
63
5
 
5
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До АнонименДелата се печелят не с истина, а с пари и много добре го знаеш. А за джамията бях в София и да ти кажа, Волен си провокира с действията си. Твоят луд лидер тогава опита да нападне ченге(те са си за бой, но това е друга тема) и го нарича ***. Аз ако съм ченге, без значение кой е отсреща ми и ми каже ***, ще го напердаша едно хубаво, без да ми дреме за последствията. Твоят лидер е човек, чиито единствен принцип са парите. Айде със здраве и Волен *** от апандисит.
62
10
 
7
 
! Отговори
xxl преди 10 години
Безспорен факт е, че нащата територия е процъфтявала единствено, когато е била част от някоя империя (Римска, Византииска, Османска или Съветска) и никога, когато е била оставена на самоуправление. В дваисет и пет вековната Европеиска история, организацията на обществата чрез национални държави трае някакви си 200 години и вече е на път да се изчерпи и да бъде заменена от нова конструкция и нова форма на контрол. Разбира се - тъжно, но нищо драматично. Диалектика. България може единствено и само да спечели от участието си в новата империя, наречена Европеиски съюз.
61
21
 
5
 
! Отговори
adolf преди 10 години
Извинявайте много, ама какъв воевода е тоя комплексиран фашизоиден мишок???? ХОРА !!!!! България има ГОЛЯМ проблем с нарастващия национализъм, не усещате ли ??? Джамбазки-мамбазки, Сидеров, Доган, Расате, Б.Димитров, СКАТ....са пудели на каишка на един и същи режисьор, чиито игри обикновено водят до войни и национални катастрофи. МИСЛЕТЕ !!!!!
60
10
 
10
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До АнонименА кой палеше килимчетата пред джамията в София? Кой стреля по пенсионер на АМ Тракия?Вие атакистите сте изключително *** парчета. Дай защото не харесвам Волен и да съм от ГЕРБ, такива като теб и лидера ти са олицетворение на цялата ви симпатизантска маса- *** с 2 мозъчни клетки. Някъде да съм казал, че съм за или против правителството? Някъде да съм споменал коя партия подкрепям? Аман от *** в тая жалка държава.
59
16
 
7
 
! Отговори
Брахим преди 10 години
Ромите го очакват в затвора.Ама да върже джамовете с ластик че да не му хвръкнат злобните зъркели.Такива са за затвора да се "интегрират" малко!
58
1
 
10
 
! Отговори
nasakotoqkata преди 10 години
до младият сацциалист разбирам но ако я карате по същият начин скоро ще има канонада от куршуми
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее АТАКА, да живее ВМРО, а всички червени и пембени *** и донове да го духат!
56
3
 
10
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До АнонименТя Европа си го е казала - не ни ще некадърните и необразованите. И тук е малко по-различно, защото сме членки на ЕС, а Сирия не е!!!
55
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ако цяла Европа каже - не искаме пришълци и навлеци от България?
54
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Неам ,думи !!!
53
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чистката трябва да започне с БКХ !
52
4
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Да не би да има неплатени сметки в кръчма.
51
3
 
20
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Нищо ново под слънцето. Нормалните ще ги пратят на прокуратурата. Младите социалисти дето са се надупили на дпс-то адвокатстват на кандидат убийци. Всички в тая държава са с повече права от коренното население - Българите. Та ако не друго на-малко можем да бъдем обвиняване в нетолерантност. Както вече се каза, съвестно си гледаме ***. Това ток, помощи, мед. помощ кои им го плаща? Сега сме поели и навлеците от на майната си в Африка. Живеем като скотове, но те да са добре.
50
4
 
20
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Защо за думите, че не искаме бежанци, искат да съдят Джамбазки? А Сидеров не е ли обществено опасен със своите деяния? Аз не помня Джамбазки да е бил молещи се мохамедани, аз не помня да се е разхождал публично въоръжен, не помня да е влизал в НС с пистолет и палка. Не помня да е стрелял по магистралата. ИМА ЛИ ЗАКОНИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА?
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров да си даде оставката немедленно! Вместо да си гледат работата и да подведът под отговорност поръчителите на протести и окупации дестабилизиращи държавата вече пети месец, те тръгнали да търсят под вола теле! Какво трябва да правиме когато ислямисти колят децата ни? Да лежиме по гръб и да махаме с лапички ли? ТАЯ НЯМА ДА Я БЪДЕ И СКОРО ЩЕ ИМАМЕ ЧИСТО НОВА ПРОКУРАТУРА ЩОМ СТАРАТА НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
48
3
 
20
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
Прокуратурата става все по-жалка институция за съжаление. Подхващат Джамбазки, но не виждат повод да подхванат лудата лелка от Юруш. Цацарова се оказа по-голям клоун от всеки друг преди него, за съжаление.
47
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прокуратурата стана много бърза А?Иначе когато разни *** влизат нелегално и нарушават закона не ги закачат после бият, изнасилват и убиват мълчи няма кой да я сезира сега чак се самосезира.И до разни либералчета комунистчета и дупедавчета.ВМРО прави разлика между сирийски бежанци и икономически прешалци.И не слагаите под общ знаменател с ибрикчиите от атака.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАНИ ЛАКА НАНИ
45
4
 
31
 
! Отговори
Да, да преди 10 години
Расизма отдавна не е това, което се опитват да го изкарат. Една човешка раса изчезва с бързи темпове. Белият човек е 9% от населението на земята. Практически него можеш да го обвиниш във всичко: фашизъм, расизъм, ксенофобия, хомофобия, сексизъм и пр. Като се замисли, човек единствените, благодарение на които човечествто върви наред са изчезващ вид. Расизма е вид защтита.