Прокуратурата подхвана воеводата Джамбазки

Подбуждал към дискриминация и насилие, основани на расата
Обновена: 4 ное 2013 16:48 | 4 ное 2013 16:27,
147
Прокуратурата подхвана воеводата Джамбазки
Ангел Джамбазки. Снимка: архив, Булфото

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки.

Делото е за явно подбуждане към извършване на престъпления пред множество хора и подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Още по темата

Сигналът до главния прокурор е постъпил от Българския хелзинкски комитет и касае "извършени престъпления по време на протестно шествие, организирано от ВМРО – БНД на 03.11.2013 г. в София".

"Прокуратурата няма да толерира подобни прояви и ще упражни всички свои законови правомощия. Това касае и всички призиви за "изчистване на града", за предприемане на "действия по самозащита" и посегателства върху чужди граждани, както и за "създаване на доброволни патрули и отряди" за "въвеждане на ред", се казва в позицията на държавното обвинение.

Dnes.bg припомня, че вчера десетки столичани, привърженици на ВМРО, проведоха шествие в столицата и настояха за репатриране на нелегалните и криминално проявени имигранти.

По време на шествието им Ангел Джамбазки призова правителството да затвори за бежанци границата на страната ни.

"Ако правителството не вземе мерки, ВМРО ще прибегне до самоорганизация в духа на нейните традиции - доброволни патрули и отряди", заяви зам.-председателят на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се игнорират всички сигнали от Антибългарския хелзинкски комитет и да се забрани тази неправителствена организация и да гният в затвора.
83
1
 
23
 
! Отговори
BG преди 10 години
Българите мразят българи. Това е горчивата истина. Стари хора са ми казвали "паднеш ли, никой българин няма да ти подаде ръка - ще те стъпчат". Всички се втурнаха да плюят срещу всеки, който заяви позиция да брани себе си и близките си от престъпленията на НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ. Никой не е в защита на пострадалата БЪЛГАРКА. Никой не е да се вземат превантивни мерки и всички престъпници да си понесат наказанието и да има ред в държавата ни. Срам сте за България, родоотстъпници.
82
6
 
6
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До atakapobedaДобре, последното гласуване наистина си бе такова, но я ми обясни, защо Волен даде шанс да се сформира кабинета? Болен заяви, че било отговорно, а като се въздържите от гласуването и давате власт на ДПС. Нищо не оправдава АТАКА, че даде власт на ДПС, абсолютно нищо, колегата отдолу го каза - не че другите са стока, ама вие сте си продажници. Защо лаеш срещу Цар Тиква, при положение, че Болен му целуваше дебелият *** 2 години?
81
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересува ме дали лицето Ангел Джамбазки е ходил в казармата? Не бе, щото го наричат воевода...Освен това ме интересува дали пострадалото момиче му е ...интимно близка? Не ме разбирайте неправилно, аз съм дори по-краен към извършителите на престъпления, линч и бой,затвор и отнемане на права... НО ЗА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ, В С И Ч К И, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НАЦИОНАЛНОСТ И РЕЛИГИЯ!
80
6
 
7
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До atakapobedaВъпреки, че не гласуваш ЗА, а гласуваш въздържал се, но си осигурил 121 глас за откриване на заседание, това те прави неформален управляващ. Това, че от теб зависи кворума, значи, че и това управление зависи от теб. Тук вече не е важен начина, а ефекта и макар, че АТАКА няма министри, то тя е сред управляващите.
79
5
 
5
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До atakapobedaТъпак тиквен си ти, аз много точно посочих - осигури зелена светлина, реално Волен е част от управляващите, макар и неформално. Има начини да си част от управляващите и без да гласуваш заедно с тях. Ама какво да ти го обяснявам, ти няма да го разбереш. А че ГЕРБ са мишоци, също е пределно ясно, единствената партия в НС, в която не се гласува под строй е БСП(там си е хаос).
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пролича си Атака какви са продажници, не че другите са стока...
77
4
 
9
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Само да ти припомня, че на гласуването на кабинета Орешарски, цялата АТАКА гласува "въздържал се", но Сидеров осигури кворум, това е равносилно на даване на зелена светлина. Защо АТАКА дава кворум за заседанията в НС, като сума ти време лаеше срещу ДПС? Човек без морал! Не подкрепям и останалите мишки около него, които само гласуват под строй, чисто по комунистически!
76
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кои са ВМРО?Нека видим историята.След войнишкия бунт през 1918...ВМРО избива над 30 000 българи.Османската власт редовно използва ВМРО за потушаване на бунтове...и за наказване на раята след въстания. Десетки опожарени села, обири по пътищата, атентати, стотици хиляди избити...Това са ВМРО.
75
6
 
8
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До atakapobedaБоже, колко мъка има по този свят боже! За да ти затворя тъпата уста, която повтаря едно и също, не симпатизирам на нито една партия, нищо, че съм от ИК за създаване на НЕО и би следвало да съм им симпатизант. Обиждаш ме, а "националиста" Волен се продаде на ДПС, да ти имам националиста. Я ми кажи, сине майчин, какво оправдава националист, подкрепил правителство с ДПС?
74
0
 
20
 
! Отговори
Виновника преди 10 години
Важното е, че се намери виновникът за кризата с нелегалните имигранти. Не били министри и длъжностни лица превърнали държавата в разграден двор, а бил Джамбазки. Как може да не харесва мушкането с нож? Как въобще може да мисли че българите трябва се защитват по някакъв начин? Каквото ни кажат - това ще е. Ние трябва да сме съгласни, иначе ще ни се карат от ЕС. Никой повече да не смее да се оплаква! Само някой да посмее да не хареса хорат дето ни ги прати Сталинка!
73
2
 
13
 
! Отговори
Ivo преди 10 години
ДоXXL:Нашата държава е била процъфтяваща,когато е била единна.Нито една империя не ни е над живяла.Една пета от света пише на кирилица,благодарение на нас.За разлика от Турция,която пише на....никак вица.Европа я има заради нас щото през 700 и нам си коя,маврите щеха да са стигнали Рим и нямаше да има християнство.Пак заради нас 1398,щото станахме дар за турците,инак щеха да веят флага насред Берлин още през 15 век.Кво да ти разправям за богомилите и ренесанса?!Ех,това *** Кво да им думаш
72
7
 
4
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Кво стана бе, остана без доводи нещо нали, *** ***! Хайде, давай, да видя какво ще ти измислят двете мозъчни клетки!!! Можеш ли да обориш твърдението ми, че не съм член на ГЕРБ? Не, нали?
71
6
 
5
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Кое е най-силния довод? Я пак? Пий си хапчетата, че си за лудницата! Докажи, че съм член на ГЕРБ или симпатизант на партията! Ако искаш да научиш малко повече за мен, влез в страницата на НЕО и тогава дай окачествявания за политическата ми пристрастност! *** атакист, най-простото племе в България!
70
10
 
5
 
! Отговори
Антиксенофоб преди 10 години
Е добре де защо още е на свобода тоя "националист".Как може да тика към насилие?Трябва да се заключи веднага.Това е доста опасна престъпна личност сееща омраза.
69
4
 
7
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До atakapobedaИ с какво основание ме наричаш гербераст? Какво знаеш за мен, че ме окачествяваш с партията? И повярвай ми, не съм прекалено ***, прекалено *** сте всички вие, които вярвате сляпо в една партия, която нищо добро не ви е сторила - отнася се и за ГЕРБ, и за БСП, и за ДПС, и за вас, ама вие освен да си криете ония лудият под масата, друго не можете!
68
1
 
10
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Дори да намерят кой е виновен това няма да заличи раните на момичето.Няма да върне всички починали жертви на пристъпление.Единственото решение е нов закон за самозащита, право на лично оръжие за всички психично годни граждани.
67
1
 
13
 
! Отговори
долу ръцете мръсници преди 10 години
какво щеше да направи предателския чуждопоклонен хелзински комитет ако дете на някой от тези *** беше намушкано А ? А ? А? кажете бе нещастници продажни ПРОДАЖНИЦИ не каза и дума и СЕ СКРИХА В МИШИ ДУПКИ КОГАТА НАРЪГАХА МОМИЧЕТО И СЕ ГА ИЗВЕДНЪЖ ИЗПЪЛЗЯХА И ПОДАВАТ СИГАНАЛИ - ПОЗОР - ПРЕДАТЕЛСТВО ! долу ръцете от малкото хора които защитават и се опитват да направят нещо за БЪЛГАРИТЕ!ПРОДАЖНО, ПРОГНИЛО ЗАТЪНАЛО В КОРУПЦИЯ И БЪЛВОЧ ПОЛИТИЧЕСКО ПЛЕМЕ - *** - ВИЕ СТЕ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ -
66
7
 
7
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
АТАКА В БАТАКА!!!! Някакви *** атакисти опитват да обиждат държавата със своето жалко съществуване - ИГНОРИРАЙ ВОЛЕН!!!
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много предатели има в тази държава, ей, много. Лошото е, че нашата прокуратура е продажна. Ако бе на мястото и да имаме доверие, но тя вини и осъжда стинските Българи, а толерира чуждото, това което разорява държавата и иска да я заличи. Прокурори, ако започнат не само да стрелят, но и бомбя, тогава, какво ще правите. Та полицията вече два дни неможе да хване, а кокво остава за организиран и подготвен терорист. И вие се нареждате до предателите на Българизма.