Прокуратурата ще проверява Агенцията за бежанците

Обвинението ще проверява и Дирекция "Миграция" на МВР
Обновена: 11 ное 2013 12:39 | 11 ное 2013 12:36,
8
Прокуратурата ще проверява Агенцията за бежанците
Снимка: архив Булфото

Прокуратурата започва проверка в Държавната агенция за бежанците и в Дирекция "Миграция" на Министерството на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на обвинението.

Отдел „Надзор за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите” при Върховна административна прокуратура започна проверка в Държавната агенция за бежанците и в Дирекция „Миграция” на Министерство на вътрешните работи за прилагането на Закона за убежището и бежанците, Закона за чужденците в Република България и подзаконовите нормативни актове.

Изискана е и информация от Административен съд-София-град и от Върховния административен съд относно производствата по обжалване решения на Държавната агенция за бежанците за предоставяне статут на бежанец или хуманитарен статут. Причината за проверката е обществената значимост на дейността по предоставяне на статут на бежанец на чужденци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vsichkite ot golyamata eskurziya imat grajdanstvo, kolko bejantsi imate ya nyamate 5000 çhoveka koy ste idva da jivee v BILGARİYA
6
0
 
10
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
2 До бойко Турците не са будали . Те гражданство или статут на емигрант току така не дават дори и нашите потурнаци от голямата екскурзия нямат всички гражданство . За това колкото по-бързо това криминално правителство си замине и държавата започне да функционира ще бъде най -доброто . Ако изборите бъдат реални-честни и в парламента има истински българи родолюбци патриоти да коват закони и правосъдната система заработи всичко ще е ОК .Дори 50% от краденото да се върне у нас ще е рай .
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ал Кайда бяла лястовица? За муджахидините, може би!Не мислиш ли, че чуждите служби осветиха доста добре случая за да не можете да го заметете? М?
4
0
 
8
 
! Отговори
ЦацаМацаров преди 10 години
Там работите са много ясни и трябва да се напише само обвинителният акт . ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА НЕ СЕ ЗАЕМЕ С ИМУЩЕСТВОТО И УЧАСТИЕТО НА ПОЛИТИЦИТЕ В РАЗНИ ФИРМИ ! ПРИМЕРНО ОТ КЪДЕ КОРУМБАШЕВ ИМА ПАРИ ЗА ВЕЦ ИЛИ ГАГАУЗОВ ИМА ФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК *** МНОГО ИНТЕРЕСНО ЩЕ СТАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО . ЩЕ ВИДИМ ЧЕ Х.БИСЕРОВ ЩЕ Е БЯЛА ЛЯСТОВИЦА . И КОНТРА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ *** ЩЕ ОБЪРНАТ ПАЛАЧИНКАТА .
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След такива проверки България се напълни с чисти като сълза АНГЕЛИ "НЕБЕСНИ"! Поредната политическа поръчка за манипулиране на обществото от страна на продажните управляващи...Като обвиненията на Цветанов( свидетели вече не останаха).
2
0
 
22
 
! Отговори
бойко преди 10 години
Турция не е издала нито един статут на бежанец, а ги третира като "гости" и ни ги препраща, за да натоварват социалната система и да ислямизират държавата! Свършете си най после работата г-да управляващи, защото ще стане страшно!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите искат спазване на закона, относно даване на статут на бежанец на чужденци. Тук не трябва да се търси конфронтация и противопоставяне, а защита на националните интереси, съгласно действащото законодателоство!!!