Съдът заличи Доган като свидетел, страдал от тежка депресия

Христо Бисеров ще бъде доведен принудително за делото срещу Енимехмедов
25 ное 2013 19:07,
142
Съдът заличи Доган като свидетел, страдал от тежка депресия
Октай Енимехмедов. Снимка: Булфото

Софийският градски съд заличи почетния председател на ДПС Ахмед Доган като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов. Според вещото лице Игнат Петров е преценил, че Доган страда от тежка депресия, причинена му от покушението срещу него.

Съдебната експертиза, която беше представена пред съда днес. Енимехмедов насочи газов пистолет срещу почетния председател на ДПС по време на конгреса на партията, докато Доган четеше доклада си. Същият ден той официално обяви оттеглянето си от поста на председател. Според съдебния състав явяването на Доган в залата би било мъчително за него. Той самият е заявил пред д-р Петров, че се притеснява от присъствието на подсъдимия.

Още по темата

Съдът взе решение бившият зам.-председател на парламента Христо Бисеров да бъде доведен принудително за следващото съдебно заседание. Той беше и зам.-председател на ДПС преди да се оттегли от политиката.

Бисеров бе редовно призован за днес, но не се яви. Пред съда не бяха представени уважителни причини за отсъствието му. Съдебният състав разпореди да се изиска справка за настоящия адрес на Бисеров от Софийската градска прокуратура, където се води разследване срещу него за "пране на пари", данъчни престъпления и документна измама. Съдът наложи и глоба на бившия депутат в размер на 500 лв.

Октай Енимехмедов заяви за пореден път днес, че държи на показанията на Ахмед Доган и иска да му зададе само един въпрос, до който се е свеждало всичко, което се е случило в НДК. Той допълни, че бившият лидер на ДПС е имал достатъчно време да се възстанови след инцидента и го призова да прояви мъжество и да се яви в залата. Адвокатът на Енимехмедов - Борянка Аврамова заяви, че експертизата, извършена на Доган е просто формална, защото срещата между почетния лидер на ДПС и вещото лице е била прекалено кратка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доган нищо не е видял , дори не е присъствал там.
115
0
 
1
 
! Отговори
джолан сопола преди 10 години
ИМАМ ХОТЕЛИ И БИЗНЕСИ В ТУРИЗМА И МИНЕРАЛНИТЕ ВОДИ ТРАСПОРТА ...А МИН НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО Е НАШЕ ОТ 25 ГОДИНИ ...ИМА ПРАВИТЕЛСТВО МИНАВА ДРУГО АМА МИН НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО Е ОТ 25 000 ОГЪЗНИКА ДЕТО ВИЕ ГИ ХРАНИТЕ
114
0
 
9
 
! Отговори
КГБ преди 10 години
ДОГАНЧО КОЛКО СИ ПЛАТИ ААААААААААААААААААА
113
0
 
8
 
! Отговори
arhar преди 10 години
ще видим, че старците от кръга ' монтерей ' Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов са покровителите на братя Галеви, а Доган и Д. Пеевски са покровителите на Златко баретата ...Горните лица са свързани с атаките срещу Цветанов и това е повече от очевидно .Иначе Доган е точно толкова болен, колкото бяха болни Трактора, Пешо сумиста , Маргините и сие , докато бяха в арестите, сиреч никак ...Има ли Доган собствена банка, телевизия ? Има ли хотели и колко са те - 3, 30 или 300 ? Откъде той има толкова пари ?
112
0
 
6
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Доган , Д. Пеевски , Ковачки и Пешо сумиста са ортаци с Йосич .Ковачки е един от олигарсите на Доган, а Д. Пеевски усилено защитава Пешо сумиста , като излива помия срещу Цветанов и Ася Петрова .Ако някой си мисли, че при това положение на Доган му е лесно, жестоко се лъже . Не е лесно някой да е ортак с Йосич .Д. Пеевски пере парите на Доган и Йосич .Ако се върнем към онази оперативно - интересна среща на басейна ' Спартак ' между братя Галеви и Златко баретата , която беше организирана от Трактора и проведена в присъствието на Запалката, ще видим, че старците от кръга ' монтерей '
111
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дело с такъв голям обществен интерес би било публично достояние. Вероятно Енимехмедов има какво да сподели в присъствието на "почетния". За жалост такива експертизи са голямо проклятие, защото вариантите не за безкрайни - да вземеш много, но кървави пари и/или да изчезнеш ти и семейството ти. Интересно е и настойчивото призоваване на Бисеров като свидетел. Да не се "окаже" поръчител на убийство в хода на делото. Ако не беше Протеста мафиотите нямаше да започнат така да се преследват и топят.
110
1
 
16
 
! Отговори
depresiran преди 10 години
"Той самият е заявил пред д-р Петров, че се притеснява от присъствието на подсъдимия." хахахахаха *** наглитет типове, няма такива артисти, "заслужили артисти"!
109
0
 
11
 
! Отговори
Цици преди 10 години
За съжаление без суицидни прояви....
108
1
 
18
 
! Отговори
BG преди 10 години
Дано *** скоро от тая депресия, че ми писна от този 'ач кьопек'. Да си вземе парите, които открадна от народа в гроба и да си ги харчи за червеи в гроба дано.
107
2
 
19
 
! Отговори
един преди 10 години
В депресия е от гузна съвест, ако изобщо я има.
106
1
 
26
 
! Отговори
rrriii преди 10 години
Я пуснете момчето.И то и българския народ са в депресия от както доган е политик. Той е за съдене.
105
0
 
23
 
! Отговори
Shark преди 10 години
страдал от тежка депресия, като мечката на Тери Рандъл ли?? Цирк!
104
0
 
28
 
! Отговори
tribun преди 10 години
Наистина има какво да научим от политиците,т.е. да не спазваме законите и да търсим вратички да ги заобиколим,това по което престъпниците и политиците си приличат е ,че по един и същ начин постъпват спрямо закона,т.е. синдрома на фалшивите медицински експертизи.
103
0
 
44
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Като е толкова болен Доган как е приел Бисеров и го освободил от ДПС .Съда да не си прави оглушки защото ще дойде и неговия ред.
102
1
 
44
 
! Отговори
Неук преди 10 години
Тогава заличете и обвиняемия, защото го е страх в затвора.
101
0
 
29
 
! Отговори
Doktora преди 10 години
Едно време моят професор за такава депресия препоръчваше бучка лед в ануса.В случая ще трябва да е доста голяма предвид алчния характер на болника.Наздраве.
100
2
 
8
 
! Отговори
snaipera преди 10 години
Toia oshte li ne sa go dumnali...
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vsichki presatapnici dokazvat platen i"stradania" pred pravosadieto. Plashtash - izkarvat te lud, bolen. invalid, kakvoto si izberesh. Taka pechelish vremeto dadeno ot Bog da si harchesh kradenite pari i da poddarjash svoia pravosadna sistema
98
0
 
7
 
! Отговори
Ben Adam преди 10 години
Pri zdrava politicheska sistema, zakonite se kovat ot jeliazo. Pri nas zakonite sa troposani s shareni konci i mejdu troposkite se razhojdat nai golemite kradci i prestapnici. PRAVOSADIETO OBICHA GOLEMITE KRADCI, ZASHTOTO TE IMAT MNOOOOOOOOGO PARI.
97
0
 
25
 
! Отговори
ха преди 10 години
и аз страдам от депресия , но заради всичките тези крадльовци дето живеят в злато и разкош , работя и мизерствам ...