Съдът прати Харизанов в ареста

Измениха мярката на бившия шеф в "Напоителни системи"
Обновена: 17 дек 2013 11:29 | 17 дек 2013 11:28,
12
Съдът прати Харизанов в ареста
Георги Харизанов. Снимка: Dnes.bg

Бившият член на борда на директорите на „Напоителни системи“ Георги Харизанов вече е с мярка "задържане под стража", след като въззивен състав на СГС измени мярката му, която досега беше парична гаранция.

Харизанов, който стана известен с факта, че няма висше образование, беше отведен с белезници от съдебната зала.

Още по темата
Харизанов е обвинен за сключена неизгодна сделка, като прокуратурата твърди, че е продаден скрап от предприятието на занижени цени. На 11 декември Софийският районен съд отказа да върне Харизанов зад решетките въпреки искането на обвинението.

Прокуратурата представи разпит на таен свидетел, който присъствал на разговор в столично заведение. Съдът обаче счете, че тези доказателства не са достатъчни, за да задържи Харизанов в ареста.

В началото на октомври Софийската районна прокуратура повдигна обвинения на бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Стайко Ганчев и на бившите членове на борда на директорите Георги Харизанов и Радослав Чеглайски.

Обвиненията са за съзнателно сключване на неизгодна сделка, като Ганчев е извършител, а Харизанов и Чеглайски са помагачи. Досъдебното производство срещу тях е образувано на 30 септември 2013 г.

През февруари Харизанов беше временно отстранен от длъжност, тъй като стана ясно, че срещу него са водени две дела - за заплаха за убийство и за кражба на 50 хиляди долара, извършена през 2001 година в офис, където работил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
типичен гербер-нагъл,***,без образование,крадлив и прилича на мутра...
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо смешно, задържан под стража за 50 000 долара. Ами тия с милионите за тях какво, потупване по рамото. Боже, Боже, ако това правораздавателна система, то тогава аз съм цар.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво си съгласен ве,баламурник,съдени за убийство се разхождат на свобода,а такъв за финансови далавери,евентуални,го задържат и то по анонимки отново.Нито има доказателства,нито е направено разпознаване,анонимни свидетели сеят клевети и лъжи,а прокуратурата търчи да изпълнява.Какво стана с подслушванията,а с фалшифицирането на изборите,още ли чакаме експертизите от англия????къде са колите с двойни дъна?
9
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Съгласен съм с това решение на съда,но какво става с делата на Масларова,Руменовци,Станишевци,тези *** които пребиха човека с тапалията което беше така изкуственно направено на конгреса на ДПС или те са с по два чифта м.де и т. н.
8
0
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 1 Aми те ако имаха пипе за диплома - нямаше да ги опандизват :)
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Виж кво нещо е живота! Вчера го даваха по телевизията, при Диков ли, при кого беше..., а днес в затвора...интересено! А иначе вече незнам кой подред гербер хванат в далавери и без диплома..изгубих им бройката....
6
12
 
6
 
! Отговори
цацаратура преди 10 години
тази история с харизанов много смърди, гледайте го при сашо диков, спретват му обвинение отново по сигнал от анонимен свидетел. може да не е ангел поднебесен, не знам, но прокуратурата ни се държи трагикомично и се закопава в лай*ата все повече.
5
3
 
11
 
! Отговори
край преди 10 години
Е така е като не си на ти с Дилян - цацаров ще те мачка. то не че нема и за какво де.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До val 789Съмнявам се, че той им е давал част от сухото. По скоро той си е дърпал по малко от "сухото" :)
3
3
 
18
 
! Отговори
Марияна Попова преди 10 години
За ББ този е Бил Гетс.....а за правораздавателните органи дали ще да е?!?!?!
2
1
 
32
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Бушоните изгоряха и отново предотвратиха системата да даде на късо!!Отново ни занимават с кокошкарите,а не тези отгоре,които са му дърпали конците и на които е давал част от сухото!!!
1
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
един от гражданите за европейско развитие на Борисов