Протестиращ осъди полицай за ареста си

Решението на съда обаче подлежи на обжалване
14
Протестиращ осъди полицай за ареста си
Снимка: Булфото, архив

Протестиращ осъди полицай за ареста си. Според решението на Административния съд в София той е бил арестуван неправомерно. Решението подлежи на обжалване пред по-горна инстанция.

„От хиляди души на площада арестуваха мен, а аз не бях направил абсолютно нищо", обясни протестиращият Корнелий Савов по Нова телевизия.

Случката се е разиграла на 4 септември 2013 г. в София, когато група от Пловдив дойде в столицата с намерението да поднесе цветя на тогавашния френския посланик Филип Отие в последните дни от дипломатическата му мисия у нас.

Това е първата осъдителна присъда за насилие над протестиращ. Магистратите са осъдили СДВР да заплати на Савов разноските по делото, те са в размер на 350 лв.

По думите на Савов съприкосновението му с полицията се изчерпва с въпрос към един от униформените защо не носи значка и защо органите на реда го снимат.

Следва арест, белезници, камионетка и обвинение за хулиганство, защото уж бил дърпал заграждения, и акт на стойност 550 лева, който сега обжалва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 10 години
Знаеш ли, аз лично бих нарекъл "турбо селянин" не този който си е нарекъл детето както е решил а този който без даже да има отношение към семейството си дава мнението
10
6
 
5
 
! Отговори
обикновен п......ст преди 10 години
Корнелиййй, досега това звучеше креативно и красиво. Вече звучи и гордо! Е можи ли така да си кръстиш детето? Турбо селяни!
9
0
 
7
 
! Отговори
s. преди 10 години
До ЗапознатМагистратите са осъдили СДВР да заплати на Савов разноските по делото ...явно има осъден,а има и дело ...
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е важното, е че пак данъкоплатеца ще плаща..
7
7
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
Хайде да не подценявате интелекта на аудиторията. Никой никого не е осъдил. От текста става ясно само и единствено, че е атакувана заповед за задържане и впоследствие съдът я е отменил. Какво осъждане на полицай, какви пет лева!?
6
4
 
42
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Как може да те арестува някой, който няма полицейски отличителни знаци и не се легитимира?
5
1
 
23
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
До 4 - Колежката Ало,колежке !!! Чети преди да пускаш такива коментари . Какви досиета, какви трудно-намиращи се работи,че и какво общо имат децата му и техните бъдещи работи . Той е обвинен , а не е ОСЪДЕН за престъпление от общ характер. Айде престанете вече да пишете наизуст.На мен не ми пречи да ви чета бисерите,ама има хора,които като ги четат биха се трогнали нещо....
4
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво се рaдвaте ве рaятa ,вършите ли глупости пaк ще си ядете пaлките.
3
39
 
3
 
! Отговори
Колежкaтa преди 10 години
Тоя "протестирaщ" отсегa нaтaтък ще му е трудно дa зaпочне кaквото и дa било , че и децaтa му. Вече имa досие колкото ромaн. A пaпкaтa му е вече в ДAНС.:)
2
7
 
33
 
! Отговори
За оставка преди 10 години
Крайно време беше.
1
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе дали е толкова невинен не може да се каже, но статията е манипулативна! Ако полицейските органи не са могли да докажат обвинението си, то наказателното постановление е незаконосъобразно и оттам пада в съда, пък той може и бомби да е хвърлял - *** доказвай!