Цветанов: Бащата на съдията ми беше приятел! Синът отрича

Няма да има втори отвод на съдия по делото срещу ексминистъра
Обновена: 24 яну 2014 14:55 | 24 яну 2014 11:16, Веселина Йорданова
106
Цветанов: Бащата на съдията ми беше приятел! Синът отрича
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Приятел ли е бил ексвътрешният министър Цветан Цветанов с бащата на съдията по делото на настоящия депутат или не? Този въпрос излезе на дневен ред в началото на днешното заседание на съда.

Делото за трите "Не"-та, които Цветанов сложил под разрешено от съдия искане за прилагане на специални разузнавателни средства по отношение на съдения за рекет и изнудване бивш шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, е първото, достигнало до съд.

Процесът се гледа от втори съдия след отвода на Димитрина Ангелова, обвързана от печатни издания в интимна връзка с адвоката на Цветанов Менко Менков. Преди няколко дни обаче излезе нова интрига - за старо познанство на бившия вътрешен министър с бащата на настоящия съдия Тони Гетов.

Още по темата
Пред журналисти Цветанов потвърди информацията, че се е познавал с бащата на Гетов и заяви, че съдията е този, който ще прецени дали да си направи отвод. Депутатът каза, че бил добър приятел с Петко Гетов, който вече е покойник, но не направил връзката със съдията по делото му. Бившият МВР шеф обясни, че бащата споменавал сина си като адвокат.

Адвокатът на ексминистъра Менко Менков пък заяви, че съдията е длъжен сам да си направи отвод, ако има съмнения за безпристрастността. Менков поиска това с мотива, че съставът на съда не може да осигури безпристрастен и справедлив процес.

Самият Гетов обаче беше категоричен, че няма да си направи отвод.

"За първи път видях Цветанов на 28 ноември 2013 г. Публикациите в медиите са внушения за приятелство. Баща ми не е бил приятел с Цветанов“, отсече той. Съдията заяви, че освен внушения, има и откровена лъжа, че бившият министър изпитвал „топли чувства към семейството след смъртта на Петко Гетов“.

Тони Гетов обясни, че ако си направи отвод, това означава, че е в зависимост от поръчителя на статията.

Гетов уточни, че не знае дали баща му е участвал във фирма, която през периода 1998-1999 година е извършвала строителни дейности в имот на Цветан Цветанов. По време на заседанието стана ясно, че договорът за ремонт е от 1 август 2006 г., а бащата на съдията е починал през май 2003 г.

В крайна сметка съдът не уважи искането на адвоката на Цветан Цветанов за отвод на съдия Тони Гетов. Решението е окончателно. Прокуратурата не е искала отвод на председателя на съдебния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
37
 
! Отговори
Шперца преди 10 години
Цецко само лъже. Към другите присъди, директно да му лепнат и една за лъжесвидетеласване и да го пращат да *** камъни за строежа на магистрала "Хемус".
71
2
 
31
 
! Отговори
до СРАНДЖАТА преди 10 години
Расте ли носа, расте ли?
70
5
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
До до СРАНДЖАТАЧети малчик, чети и се образовай... - и не спори с по-умните от теб...
69
2
 
10
 
! Отговори
до СРАНДЖАТА преди 10 години
Пак излъга, не е на дрОгаря Станишев изказването. Взе да ти става навик.
68
2
 
18
 
! Отговори
до arhar преди 10 години
*** откриха тука офис за прикритие на наркоканалите, все пак бизнеса с хероин в окупиран Афганистан процъфтява откак са дошли американците, а пътя на хероина минава и през България.П.П. *** преди две години откриха офис тук, да си чул нещо за тях оттогава? Или може би нямат работа, защото в България няма наркотици...
67
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
До до СРАНДЖАТАЦитатът ти е от дрОгаря Станишев... - аз визирам ЕС...
66
3
 
14
 
! Отговори
до СРАНДЖАТА преди 10 години
"Като положителни стъпки са отчетени отслабването на натиска на изпълнителната власт над съдебната, управленските действия на главния прокурор,"Сранджа, кое точно му казаха на Цацаров в прав текст? Ти май като лъжеш сам не се усещаш.
65
14
 
6
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Ако Цацаров и Д. Пеевски не дадат отговор на въпросите, то може би ще разберем истината от ФБР, ***, Европол ?Факт е, че докато ГЕРБ бяха на власт, Борисов премиер, а Цветанов вътрешен министър, бюрото за борба с наркотиците *** откри офиса у нас ! Разбираемо е кои защо се страхуват от Цветанов !?Нека всеки сам за себе си да прецени какво следва от това и кой кой е в държавата !
64
4
 
7
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Спомняте ли си, че на 21.09.2008 г. ген. Атанасов говореше за свобода на словото и печата ? А спомняте ли си, че на следващия ден тайнствени кръгове пребиха Огнян Стефанов ?Спомняте ли си , че на 03.01.2010 г. Костов даде интервю, където спомена и Бог ? А спомняте ли си, че на 05.01.2010 г. Боби Цанков беше убит от тайнствени кръгове ?Тези неща аз ги казах още през 2009 г. ...Няма да питам нито Цацаров, нито Д. Пеевски дали всичките тези неща са свързани едно с друго и какъв извод може да се направи от тези факти ! Защо няма да ги питам ? Е, хайде сега ?!Ако Цацаров и Д. Пеевски не дад
63
1
 
8
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Истината е, че кръга Монтерей и в момента се занимава със същото. А това са бивша държавна сигурност, които по определението на Първанов са добрите. Това са добрите от Държавна сигурност, т.е. това са тези от Първо и Второ главно управление, които всъщност са управлявали наркотрафика, е как може те да са добрите. Така, че не можем, на тази основа, дори само това да вземем, има и други."
62
2
 
7
 
! Отговори
arhar преди 10 години
През 2008 г. покрай скандала ' Куйович ' Костов казва следното :"Защото вижте, сега амфетаминът пак се завъртя около кръга Монтерей, където е бил винаги, където са генералите, които и преди са управлявали тези контрабандни канали истина известна в цяла Източна Европа, интересно защо подминавана от българските общественици, политици и медии, с някакво пренебрежение. Истината е, че кръга Монтерей и в момента се занимава със същото. А това са бивша държавна сигурност, които по определението на Първанов са добрите. Това са добрите от Държавна сигурност, т.е. това са тези от Първо и Второ
61
10
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Абе дрОгарЕ, какво стана с дрОгарка Масларка... - присвоила пари за 210 /двеста и десет/ апартамента само от социалния дом в Стара Загора... - Цацаров да остави катерушките и да се захваща за работа... - и ЕС му го казаха в прав текст...
60
3
 
18
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До иван Сигурно забравяш как лъснаха видеозаписи на това как в Пловдив сегашното кметче (от ГЕРБ) "прави изобори" точно в Столипиново... после 95% от гласовете в Столипиново - за ГЕРБ :)
59
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
До БоСимеоновАко беше прочел стенограмата - щеше да си наясно, че Цветанов е напълно прав...
58
10
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Как е възможно да спре подслушване срещу такова углавно престъпление, като кражба на катерушка от детска площадка... - доживотна присъда - без право на замяна!!!...
57
4
 
13
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ХАРЕМА ГЕРБ СА КОТИЛО НА ПРЕСТЪПНИЦИ НАЧЕЛО С БОРИСОВ НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** УПРАВЛЯВАЛ ДЪРЖАВАТА НЯКОГА!
56
1
 
17
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Цецо, днес колко лекари убиха деца?
55
2
 
6
 
! Отговори
иван преди 10 години
До ХА-ХА-ХА ... !!!Абе защо не се поровиш в изборните резултати в гетата
54
5
 
8
 
! Отговори
Пена преди 10 години
Абе я ги оставете тия жертви-Цв.Цв.,Бойко и ...останалите 300 000 ...,дайте да осъдим хулиганаСидеров,дето ни компрометира пред целия свят и отчасти в междугалактическото пространствоХайде,Цацаров,покажи че си неподкупен съдия и голям мъж!
53
1
 
11
 
! Отговори
Въпрос? преди 10 години
Интересно ми е защо този човек непрекъснато се подсмихва. Толкова ли всичко му е наред, или точно обратното? Не може ли един ден поне да не знаем какво е казал ЦЦ, ББ, и т.н.