Куцкова: Склонна съм да вярвам за дела под натиск

Да се проверят думите на Пенгезов, призова тя
Обновена: 1 май 2014 10:15 | 1 май 2014 10:14, Камелия Цветанова
19
Куцкова: Склонна съм да вярвам за дела под натиск
Нели Куцкова. Снимка: Булфото, архив

Председателят на Съюза на съдиите в България Нели Куцкова излезе с отворено писмо, в което призова Висшия съдебен съвет да вземе мерки и да разгледа изказванията на председателя на Софийски апелативен съд Веселин Пенгезов, че върху него е бил оказван натиск по определени дела.

Още по темата

"Основен принцип в правосъдието е да не се месят в дейността на съда по такъв нерегламентиран начин. Никой няма право извън съдебната зала да влияе върху него”, заяви тя по Нова телевизия.
 
"Ако това е вярно, е ужасно. Ако не е вярно, трябва да се проверят думите на съдия Пенгезов. Аз съм склонна да му вярвам, въпреки че не му симпатизирам, защото знам, че не за първи път хора се опитват да въздействат върху съда и това се прави основно чрез председателите”, обясни още Нели Куцкова.
 
"Хората смятат, че един председател на съд има право да разпорежда на съдиите как да си решават делата. Той отговаря за организацията на работата, доброто администриране и дисциплината, но няма никакво право да се меси в работата на съдиите. Затова апелът ни е към ВСС, който органът, който трябва да пази независимостта на правосъдието”, поясни още председателят на Съюза на съдиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как дя не вярваш,след като цял народ го знае.Съсипаната от корупция съдебна система е в основата на корупцията е разрухата у нас.Нямаше да има толкова социалистически милионери правещи се на социални защитници,ако моралната деградация сред дейците на правото не триумфираше в съдебната практика,при това нагло и със самочувствие на недосегаемост.БСП - ДС си намериха отлични съратници,защото който има парите,има всичко.Така се е размирисало навсякъде,че е непоносимо.Видовден идва със сигурност
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДа всички си мислим за нея след като говори за арменски геноцид, но то и без него е ясно.
17
0
 
4
 
! Отговори
Еееех..... преди 10 години
.......Само народен съд !!!!!!!!
16
4
 
4
 
! Отговори
не син преди 10 години
Тази костовистка *** говори за корупция и натиск ,защото е работила точно по този начин !
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КеранТи говориш за тази съдийка от Варна, за която всички си мислим ли? Тя и с банкерите и с НАП е много близка и им помага да крадат.
14
2
 
12
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Да се чуди човек откъде имат т.н. комунисти-социалисти тази огромна НАГЛОСТ.Станишев от името на БКП-БСП-ДС говори за благото на човека. Неговата партия и в частност баща му избиха над 200 000 невинни хора , организираха атентати в църкви, гари, домове и всички гадости и престъпления дори хранеха прасетата с трупове в Белене. И това има все още хора, които го одобряват. Сегашно време през 1989-90 година ограбиха спестяванията на народа чрез фалшиви банки и направиха 1 долар-3000 лв. Всичко , което прави тази престъпна и терористична партия е във вреда на народа и Държавата.
13
2
 
7
 
! Отговори
жалко преди 10 години
Много е умна и много грозна.
12
0
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 10 години
До batevaleИли на роднините им.
11
2
 
20
 
! Отговори
куцигуци преди 10 години
Като председател на Софийския окръжен съд през 90-те години Куцкова помагаше на приватизатори да заграбят предприятия на безценица .Тая е пълен ***.
10
0
 
18
 
! Отговори
Керан преди 10 години
Тази какво се прави на света вода ненапита. Ако иска можем да и кажем кои върховни съдии чии фирми контролират, къде колко процента имат, колко пари отчитат на ДПС защото почти всички съдии в Болгария са членове на ДПС, можем да и кажем коя нейна колежка от Варна - висш съдия е касиера на МАФИЯТА и каква е тарифата за видовете престъпления. В този град от всякакво престъпление ще те освободят ако си плагиш колкото ти поискат, но ако нямаш пари - жална ти майка, и арменския геноцид ще ти натресат
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако "обикновеният българин" е като средния коментиращ в dnes.bg, той явно не се отличава с остър ум. - с остър ум се отличава бг "съдия" който си пълни два пъти джоба с парите на "обикновеният българин" един път от заплатата която му дава, друг път от корупционите схеми ...но всичко има край...палачинката рано или късно се обръща
8
0
 
17
 
! Отговори
batevale преди 10 години
По имотите им ще ги познаете !!!!!!!!!!!!
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако "обикновеният българин" е като средния коментиращ в dnes.bg, той явно не се отличава с остър ум.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на добре охранините бг съдии някой им влиае...ми върнете си заплатите и излезте от системата...прокурори ченгета и съдии ... народа вече няма какво да губи и е хванал камък за да ви гони...заедно със законотворците от парламента скоро ще ви гонят с камъни
5
2
 
19
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Когато веднъж е взел подкуп вече е зависим и винаги ще има натиск. А този Пенгезов с многобройните имоти е очевидно корумпиран и силно зависим. Куцкова не знам в какъв свят е живяла и чак сега е разбрира какво става.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да се отменят всички съдебни решения от 25години на сам ако има и малко съмнение за повлияване над решениетона съдиите
3
2
 
13
 
! Отговори
???? преди 10 години
Докато дами като тази симпатизират на господина ( Пенгезов) , съдебната ни система ще е на този хал , чуждите инвестиции в България ще клонят към НУЛА , и държавицата ни винаги ще е на опашката на Европа
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
sklonna bila.. na obiknovenia bylgarin mu e iasno che 99% ot delata sa takiva. myrla
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вече си признаха...зависимия български съд...