Йовчев даде Цветанов на прокурор заради Пеевски

Зам.-шефът на ГЕРБ обвини МВР във фалшификация
72
Йовчев даде Цветанов на прокурор заради Пеевски
Цветан Цветанов отново е даден на прокурор. Снимка: Булфото, архив

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър отново е даден на прокурор. Този път това направи наследникът му на министерския пост Цветлин Йовчев.

Той е изпратил писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, с което моли да бъде извършена проверка за наличие на данни за извършено престъпление по Наказателния кодекс от Цветан Цветанов.

Още по темата
Повод са изказванията на народния представител от ГЕРБ, че справката на МВР за срещите между депутата от ДПС Делян Пеевски и него, докато е бил вътрешен министър, е фалшифицирана до голяма степен чрез дописване на неверни данни във ведомствените дневници, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Както Dnes. Bg писа, Цветанов заяви, че вътрешното ведомство е предоставило невярна справка за срещите му с Пеевски.

По думите му около 60-70% от справката е невярна.

Бившият министър обясни, че според данните на МВР той е имал срещи с Пеевски през уикендите.

Според Цветанов името на депутата от ДПС е било дописвано в дневниците, в които се описва кой влиза в МВР. Той обвини още, че фалшифицирането на собствените документи вече е станало практика в МВР.

Повод за коментара му стана разпространена през  февруари информация от Пеевски от официална справка на МВР, според която двамата се били срещали по време на мандата на ГЕРБ 40 пъти в кабинета на вътрешния министър.

Цветанов пък твърдеше, че се е виждал с медийния магнат не повече от 7 пъти в този период.
 
Скандалът около срещите „Цветанов-Пеевски“ започна, след като депутатът от ДПС обяви, че е присъствал на среща между ексминистъра и главния прокурор Сотир Цацаров.

Според Пеевски Цветанов настоявал прокурорката по делото „Килърите“ Ася Петрова да бъде назначена за зам.-главен прокурор. Петрова получи поста, но Цветанов отрече да я е лансирал.

В края на миналата седмица тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) с докладчик съдията Калина Арнаудова отмени окончателно решението на МВР, с което беше отказан достъп до информацията за това колко пъти, при кого и по какъв повод депутатът Делян Пеевски е "гостувал" в сградата на министерството, а Цветлин Йовчев обяви, че ще изпълни решението на съда.

Преди една година по реда на Закона за достъп до обществена информация столичен вестник поиска от вътрешния министър информация за посещенията на Пеевски в министерството по времето на мандата на ГЕРБ – от юни 2009 до юни 2013 г.

В края на миналия август ведомството на Цветлин Йовчев отказа да предостави информация за посещенията на Пеевски в сградата на министерството.

От МВР мотивираха решението си с това, че са поискали писмено съгласие на депутата от ДПС, но той отказал. Информацията "засяга негови лични данни, свързани със социалната и икономическа идентичност на лицето", мотивираха се тогава от министерството на Цветлин Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йовчев заедно с тройката прилага в действие политическата репресия срещу Цветанов. Грешки на бившия вътрешен министър се отчитат като големи престъпления,а огромните грехове на БСП/ДС в продължение на целия фасаден преход трябва да се бетонират чрез гласуване на закони,с които да не бъдат осъдени.Нагли хитреци,дето мислят само как да опазят откраднатото чрез властови позиции и по пътя на корупцията.Страхуват се от бъдещите промени в съдебната система,с които ще попаднат под ударите на закона.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йовчев /и не само той/ работи по поръчките на управляващите през цялата година. Замислите им са били за период от 4 години, но в желанието си бързо да неутрализират опозицията започнаха от грубо по-грубо и от бързо по-бързо. Затова назначиха Делян Пеевски с мълниеносни промени в закона и тъй като гафа не се понесе от обществото, потърсиха други заобиколни пътища за своите задкулисни битки. Цветанов им е трън не само в очите.Наричат го престъпник и правят внушения за несъществуващи престъпления.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Komunistite za da ne izpusnat vlasta razchistvat okolo sebe si. Amn tozi Peevski ne beshe li ot mafiotos ?
56
4
 
5
 
! Отговори
Краса преди 9 години
След обявяването на Цветанов за престъпник, в Софийския централен затвор настъпи небивало оживление, каквото надзирателите наблюдават само по коледните и новогодишните празници. В сектор "Тежки престъпления срещу личността" тарторите-рецидивисти с по няколко изнасилвания и убийства ликуват и пеят "Я елате пиленца при баткоо", а останалите затворници ги подкрепят с радостни викове.ДYПЕ ДА ТИ Е ЯКО, ЦЕЦООО !!!
55
4
 
6
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Абе тоя престъпник още ли не е при бай Ставри!!!!
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като цяло това е добра новина, един престъпник е даден на съд. Друг е въпросът кой и кога ще даде Овчия на съд да това ,че закри МВР.
53
12
 
8
 
! Отговори
до 57 преди 9 години
Гласувам за Герб защото 4 години нямаше ТУРЦИ във власта. Посрамихте родите си.Прадядовците Ви са умирали в борба срещу турците а вие доброволно за тях гласувате-чрез Бсп.Срам за паметта на Левски и всички загинали в борба за свобода.
52
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя само жена му не го е осъдила още :D
51
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз съм мутра от Дупница и гласувам яко за Герб там е далаверата
50
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажете ми честно защо гласувате за Герб оргазъм ли получавате
49
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецо наглецо осъден си седи в политиката и даже критикува!Първо лъжеше само,после стана нагъл,да видим финала какъв ще е?Най-очаквания за БГ е да стане министър.извода е,че трябва да си с присъда,нагъл за да успееш в България.
48
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано този път си намери майстора. След съда се изказва негативно и за министерството, което ръководеше не дотам успешно. Не може политик да говори против стожерите на държавата.
47
7
 
12
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен-52,прав си,но трябваше само една седмица да остане шеф на ДАНС,тоя човек с особена форма на главата,нямаше да прави коментари,най-малко 4годинки.
46
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
-Абе Цецо от къде взе пари за 6 апартамента?-Еми от шкафа на тъста-А кой ги слага там-Тъста ги слага,аз му ги давам...
45
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пеевски е човек на олигархията и ни го бяха подготвили за министър на вътрешните работи. Но просто не уцелиха точния момент, но сценарият продължава да е същият.
44
14
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Той Цветанов си лъже където седне и стане,вече не сте ли свикнали с лъжите му.Те са толкова каруцарски,че наистина могат да предизвикат човек да го съди.Ама защо се правите на нечули и невидяли досега за лъжите на този наглец,айде герберите те са вманячени и каквото и да направят лидерите им ще ги оправдават,но вие г-да журналисти дотам ли стигнахте.
43
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще му разширят халката в затвора. *** са се наточили и го чакат.
42
13
 
16
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Днес сутринта Гл.секретар на МВР е внесъл сигнал в Прокуратурата, че Ц.Цветанов е записъл в дневника , че е обядвал десет пъти в стола на МВР, а в същност е обядвал само два пъти. Цацаров веднага е изпратил 12 прокурора да броят в тефтера.
41
13
 
19
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Не знам дали Ц.Цветанов е кютук, ама Станишев е кютук на квадрат. Открадна два милиона евро и ги даде на Хохегер, а той на Моника. Също така открадна 8 секретни доклада и ги даде на Алексей Петров. Е няма такава Държава и такава наглост.
40
15
 
19
 
! Отговори
Цвъки мъжка уруспия преди 9 години
Този *** на снимката е лош мат'рял!Много трудно ще срещнете качествен човек в Бг.Все още се намират но....и те ще изчезнат.