Пеевски канил Цветанов на кафе в хотел, той отказал

Част от разговорите между двамата били с политически оттенък
Обновена: 10 мар 2014 11:51 | 10 мар 2014 10:14, Веселина Йорданова
38
Пеевски канил Цветанов на кафе в хотел, той отказал
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Делян Пеевски се обаждал на Цветан Цветанов с покана за кафе в хотел „Берлин” в столицата по времето, когато зам.-председателят на ГЕРБ ръководеше МВР.

Бившият вътрешен министър обясни пред bTV, че е отказал поканата и не се е срещал с депутата извън министерството. Цветанов уточни, че още не е направил „засичане ” между справките за срещите си с народния представител от ДПС.

Още по темата
В средата на миналия месец той изпрати писмо до настоящия вътрешен министър Цветлин Йовчев с искане да му бъде предоставена писмена справка по години, дни и часове, за периода юли 2009-март 2013 г. за посещенията на Делян Пеевски в сградата на МВР.

Това стана след друга справка, изискана от Пеевски, според която той бил в министерството 40 пъти. Депутатът твърди, че всичките му визити са били при Цветанов, но според ексминистъра техният брой бил не повече от 7.

Днес зам.-председателят на ГЕРБ обаче даде за пример „няколко несъответствия между действителността и данните на Пеевски”.

„Има записана среща на 5 август, а аз тогава съм бил на морето. Има записани две срещи в един и същи ден, има записани срещи в събота и неделя – нещо, което никога не съм правил, освен за пресконференции”, посочи бившият шеф на МВР.

Цветанов отново заяви, че е провеждал срещи само в МВР и по инициатива на Пеевски.

Той поясни, че „част от разговорите с народния представител от ДПС били с политически оттенък”.

„Казвал ми е (Делян Пеевски – бел.ред.), че не се възприема добре от техния лидер тогава - Ахмед Доган, ходенето в смесените региони. Но това само съм го чул и съм продължил да работя по същия начин. Ако съм имал други лични интереси – сега щях да съм участник с някакви фирми или членове на семейството ми щяха да са. Всички срещи до една са били по негово желание. Просто сега се дава тон за дискредитиране на опозиционна фигура преди европейските избори”, заяви бившият вътрешен министър.

За работното си посещение в САЩ през миналия месец, Цветан Цветанов обясни, че 15 от 17-те му нощувки в скъп хотел били платени от страната домакин. Заместникът на Бойко Борисов бил поканен на визита от директори на много служби, с които имал по 3 до 5 срещи на ден.

Благодарение на такива работни посещения страната ни до момента е получила дарения за обучителни програми и оборудване за гранична полиция на стойност 10 млн. долара, посочи Цветанов.

Той отново обясни, че никой не живее в наетата от ГЕРБ къща в столичния квартал „Бояна” и тя се ползвала само за провеждане на срещи.

„Нямаше нормални условия за срещи нито в централата на партията, нито в дома на лидера – знаете, там имаше протести. Наемът за тази къща е за 1 година – по 7000-8000 лева на месец. Предстои да се прекрати договорът, защото вече нямаме тази необходимост, ситуацията е доста по-нормална“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.
Цветанов посочи, че става дума за „средно ниво на къща“, без басейни или екстри. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не за кафе е била срещата за дупе за дупе е била
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vigte tova lice, intelekt, krasota, obaianie..nali??Boge, zashto ni nakaza s tozi tupak, s tozi nagul seliandur koito si misleshe, che shte upravlliava oshte 60 godini!!Chudia se, kak ima gena i deca, kak taka naglo se mota iz parlamenta kato sreshtu nego ima tolkova zavedeni dela??Tupotata ii naglostta sa mu poslovichni, kakto i na guruto mu,B.Borisov-BUDA, agenta na DS, chlena na SIC, narkotrafikant, kradec i bandit.Pitam, koi plato 2 miliona za broniranite im koli i zashto se paziat taka?
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обсъждали са общия им наркобизнес. Това и децата вече го знаят.
26
6
 
3
 
! Отговори
зъл преди 10 години
абе тоя Пеевски е депутат от БСП и Станишев го предложи за шеф на ДАНС а преследват Цветанов да го питат дали се срещал с него. питайте Местан защо всеки ден се среща с него, питайте Станишев защо предложи Пеевски
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, то това голяма лИбов, голямо нещо между Цецко и Делянчо! Неразделни са ми те, мамини душици, от години крият трепетно своята страст - ту се в министерството за кратко видят, ту на кафенце се срещнат милите влюбени и не могат един без друг!
24
0
 
6
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Не са виновни нито Болен, нито Бареков, нито Борисов и останалата шайка бандюги, а тези, които ги подкрепят и гласуват за тях! Спрете да гласувате за такива петна, защото по този начин и вие доказвате, че сте такива!
23
3
 
5
 
! Отговори
ени преди 10 години
До да се арестуваБезплатен обяд ,пардон спане няма!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
TooN преди 10 години
***, като ми редактирате началото на пост 22, да бяхте започнали обръщението с голяма буква, поне се имам за грамотен в правописа!
21
1
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
МММ..БРАВО ИЗТРИЛИ СТЕ КОМЕНТАРА ЗА ПРАСЕТО ПЕЕВСКИ..НАЛИ ВИ Е РАБОТОДАТЕЛ...***
20
0
 
6
 
! Отговори
TooN преди 10 години
*** такива! Няма да започнете да работите за народа, за избирателя, ами ни занимавате с личните си глупости! Кой с кого не искал да пие кафе, кой с кого искал... Докато не стане като в Украйна и Либия, няма да се спрете, пионки-*** на бившата ДС!!!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във България не работи правосъдието мафията си ирае както си иска но народът също е *** пак гласуват за тях да се върнат към политиката хак им.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма работа, ами той когато беше министър на вътрешните работи колко пъти го е канил в кабинета си?
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жената на Бойко да няма да му изневерява с Пеевски ?
16
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако няма снимка на боко - тиквата - достойно го замества цецо - физкултурника
15
2
 
6
 
! Отговори
КАКЪВ преди 10 години
Тази *** вчерашно ,медиен магнат уж,а то перач на нашите ограбени пари,от майка му,свита на Доганчо,Вие журналистите до оага ще ни занимавате с посещенията му където и да е било,ако ще и до тоалетната да е,само остава една порно снимка да му се любуваме ,срам и позор за драскачите,те се превърнаха в облужващ персонал на мафията.
14
7
 
8
 
! Отговори
да се арестува преди 10 години
като американски агент на влияние. Как може да ти плащат 17 дни престоя в САЩ чужди разузнавателни служби
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 12 Aз въпросната "лИбоФ" съм си я обяснил, ама ми е интересна гледната точка на тиквопоклонниците :)))))))))))
12
3
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 10 години
Сам можеш да си обясниш тази лИБоФ,стига да се поинтересуваш .Ще разбереш и откъде идва разлюбването
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 10 Безработицата е тема "табу" за пеевската преса още от 2009та година насам....
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безработицата расте, но пресата на пеевски се занимава с клюки и закачки.