Депутатският имунитет спря делото срещу Сидеров за хулиганство

Прокуратурата се закани, че отново ще му го иска от новото НС
15 окт 2014 13:21, Анисия Иванова
26
Депутатският имунитет спря делото срещу Сидеров за хулиганство
Волен сидеров. Архив: Булфото

Заради депутатския имунитет на Волен Сидеров, който отново ще е депутат в новия парламент, бе спрян съдебният процес срещу него за хулиганство, съобщи БТА.

В Софийския градски съд днес трябваше да започне делото срещу лидера на "Атака", който е подсъдим за нанасяне на лека телесна повреда на полицай и хулиганство заради инцидента, който стана през януари тази година на летището във Варна.

Националистът не се яви в съдебната зала, но беше представляван от двама адвокати. От Варна беше призован и варненският полицай Костадин Колев, който пострада при скандала.

Още по темата
Наблюдаващият прокурор по делото Зорница Таскова коментира, че обвинението не се е отказало от съдебния процес и така най-вероятно ще бъде поискан отново имунитетът на Сидеров.

Това обаче може да стане едва след като парламентът бъде конституиран и след като главният прокурор отправи искане до председателя на Народното събрание.

Защитникът на Волен Сидеров Явор Нотев коментира, че лидерът на "Атака" имал какво да каже по случая, но това щяло да стане на по-късен етап.

Инцидентът стана в началото на годината, когато Сидеров и хора от парламентарната му група влязоха в конфликт с френски дипломат по време на полет в самолета към Варна. На самото летище се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който беше ударен.

Пред предишното Народно събрание главният прокурор поиска и получи доброволно имунитета на националиста буквално дни след скандала.

Делото беше насрочено за юли, но съдът го отложи за октомври, тъй като обвинителният акт бил получен късно и Сидеров нямал законовия седемдневен срок, в който да се запознае с него и да подготви защитата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прокуратурата явно не е разбрала, че пак ще има избори и че Волен пак ще се кандидатира за депутат. Или пък сметнали, че Атака няма да влезе в парламента и са си казали 'няма проблеми, защот да бързаме'... Да, въобще не е смешна държавата бе, изобщо...
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бре на Ушко с трите присъди имунитета кога?
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ATAKISTNAISTINA I OT TEZI DEPUTATI IMA MNOGO ZA ZATVORA,SIDER AGA E NOMER 1.ZA ZATVORA.
18
11
 
3
 
! Отговори
ATAKIST преди 9 години
VOLEN E EDINSTVENIA KOITO MISLI ZA HORATA I BYLGARIQATAKA ZAVINAGI
17
0
 
3
 
! Отговори
<><> преди 9 години
* милиони , милиардите друг ги окраде ! Ама и това няма значение , бееееее беееееее
16
2
 
7
 
! Отговори
<><> преди 9 години
Цветан Василев ограби стотици милиарди евро ..няма проблем ....така ще го завъртят тоя бизнес че накрая народа да напълни КТБ ! Ама това бял кахър ! Важно е че Сидеров дръпнал за яката един СОТ-аджия нали ? А и тези агитации на ДПС на турски език и насаждане на турско величие над Българския народ ? Няма проблем нали ? Важно е че Сидеров пуши пура за 20 $ ! Така няма как да се оправим , *** !
15
2
 
6
 
! Отговори
Хера преди 9 години
Да го свалят този имунитет! Дело срещу този *** трябва да има!
14
5
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
еб....си и прокуратурата...това половин година дело за хулиганство с маса свидетели не може да се доведе до край ,после държавата нямала пари....ами с такива дела хората издържат цели поколения напред......./адвокатите/.....за имунитета няма да коментирам,ВОЛЕН ВЪВ ЗАТВОРА<>>>>>>
13
4
 
13
 
! Отговори
КЛМ преди 9 години
България-пародия на държава, в която престъпниците се позват с повече права, от онези, които са им дали власта на изборите. На тези мизерници им трябва румънската методика за справедливост! А, бе, хора, до кога ще им търпим наглоста на тези в парламента?
12
1
 
9
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Сидеров ? ОК ! Ами Цецо ?
11
3
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Абе стига сте заблуждавали с някакво си дребно хулиганство , Сидеров нали сам си го даде имунитета и какво ? Кажете какво става с Ц.Ц. ....нищо не пишете за истинския престъпник който крие адвокатката си само и само да се докопа до имунитета бе !
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вежди Рашидов удря на паркинг полицай.След време почетен гражданин на София..
9
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За това - нови избори и Болен извън Парламента, право в Белене !
8
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак оттърва кожата това нищожество...
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
воленчо си цоцна столчето в парламента , осигури се за 4 години напред , нище да пуска авантата.
6
2
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Не, кой ги гласува законите, а кой ги прилага е въпросът.Иначе, законите ни не са лоши.
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те добре пак ще му го искат...но какво ще последва от това??!!!Това джуже, колкото вреди нанесе на България...докато Сергея му се кланяше...
4
9
 
19
 
! Отговори
nemam nervi преди 9 години
Тоя гол *** пак допълзя до парламента-няма ли кой да го размаже
3
7
 
9
 
! Отговори
докторът преди 9 години
Какво се заканва Цацатурата, той Волката си го даде доброволна миналия парламент!И за кво?За едно анаболн кюфте, синче на ДС генерал,Бойкоситче, което се видя на снимка че не е ухапан дори от пеперуда, а скед ''инцидента'' се покри като мишок!!
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жълти зъбкии... и нерви лабавии...!!!