Прокуратурата поиска доживотен затвор за Чеци

Защитата на подсъдимия настоява за оправдателна присъда
20 окт 2014 14:42, Анисия Иванова
10
Прокуратурата поиска доживотен затвор за Чеци
Николай Русинов-Чеци. Снимка, Архив: Булфото

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Николай Русинов -Чеци при първоначален строг режим, който е подсъдим за убийството на 28-годишната Яна Кръстева.

Днес в Софийския градски съд започнаха пледоариите на делото срещу Русинов.

Още по темата
Прокуратурата иска най-тежкото наказание заради жестокостта на убийството, заради неговия умисъл и защото Яна е била жива достатъчно време преди да почине от задушаване и да изпита, по думите на прокурора, нечовешка болка и страдание.

Защитата на Николай Русинов-Чеци ще поиска оправдателна присъда, каза пред журналисти адвокатът му Иво Найденов. Според него доказателства срещу Чеци не били достатъчни за осъдителна присъда.

Адвокатът на семейството на Яна Кръстева - Григор Вълков, напомни за противоречията в защитната теза на Русинов, който в нощта на убийството първоначално твърдял, че не помни нищо заради изпитото голямо количество алкохол и взетите наркотици, а по-късно описал с подробности сексуалния си акт с Яна Кръстева, който според него бил доброволен.

На мястото на убийството обаче е била намерен салфетка с биологичния материал на Русинов и кръвта на Яна. Това, както и уврежданията по тялото и лицето й, според Вълков говори, че тя се е съпротивлявала, съобщи БТА. На място са били открити и изключените телефони на Яна Кръстева, по които има отпечатъци на Русинов.

Вълков напомни, че Русинов е заминал изненадващо за приятелите му за Румъния непосредствено след убийството. Той имал и резервация за пътуване до Южна Африка, която обаче отменил, след като бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обявил пред медиите, че има задържан за убийството.Иво Найденов обаче каза, че към момента на задържането на Русинов все още не е била огласена информацията за ареста на задържания първоначално Пламен Трифонов.

28-годишната Яна бе открита полугола, пребита до смърт в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 година.

Младата жена е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион "Българска армия" предната нощ. Първоначално за смъртта й бе арестуван клошарят Пламен Трифонов, но след това той бе освободен, а в ареста попадна Николай Русинов.

Процесът срещу Чеци започна на 31 януари 2013 година. Подсъдимият беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има голямо лашкане!
6
1
 
7
 
! Отговори
хан Крум преди 9 години
В пандиза ще му разпорят мазния г.з .Това и заслужава тази гад. Нека да изпуска сапунчето често и пред много пандизчии в банята. Такъв бих го и кастрирал публично.
5
2
 
6
 
! Отговори
shady преди 9 години
Че дебелакът има вина това е ясно. Но има и други замесени, а и в крайна сметка не знам как може да се установи кой точно е причинил смъртта на момичето.Така или иначе трябва да се установи кои са другите замесени иначе не виждам как ще му дадат доживотен затвор. Притиснете дебелака да си каже всичко и да видим какво ще излезе.
4
3
 
10
 
! Отговори
KLO преди 9 години
ADVOKATITE V BALGARIA TRIABVA DA SE ZAMISLIAT ZA SOBSTVENNIAT SI STATUT.NEOBHODIMOSTTA OT REVIZIA NA ZAKONA ZA ADVOKATSTKATA ZASHTITA TRIABVA DA PRETARPI KARDINALNI PROMENI.SAZDAVANE NA SPEZIALNA GRUPA VISOKO ZNAESHTI I MOGESHTI URISTI DA REVIZIRAT DELA OT OSOBEN HARAKTER S 25 G. DAVNOST DA BADAT REVIZIRANI V CASTTA IM ADVOKATSTKA ZASHTITAI PROMIANATA NA IMUSHTESTVENOTO SASTOIANIE NA ADVOKATITE.
3
2
 
21
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 9 години
А защо ние трябва да го храним в затвора ?! да заспи и повече да не се събужда.
2
2
 
28
 
! Отговори
Разколников преди 9 години
Двете диаметрално противоположни искания - оправдателна присъда и доживотна, са доказателство за прогнилата ни правосъдна система.
1
2
 
25
 
! Отговори
Блъско преди 9 години
не трябва ли да се върне смъртното наказание отново?