Съдът казва до месец ще лежи ли Цветанов в затвора

Прокуратурата потвърди искането си за 4-годишна присъда
Обновена: 21 яну 2015 17:39 | 21 яну 2015 17:39,
80
Съдът казва до месец ще лежи ли Цветанов в затвора
Снимка: архив БТА

Софийският апелативен съд ще се произнесе до 30 дни по делото за отказаните СРС-та от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Още по темата
По него зам.-шефът на ГЕРБ бе осъден от Софийския градски съд през лятото на миналата година на 4 г. затвор.

Днес прокуратурата потвърди искането си за присъдата. Защитата на Цветанов пък настоя за оправдателна присъда.

Делото се прочу като процеса за 6-те „Не!”. По него бившият вътрешен министър е подсъдим за това, че е осуетил разследване срещу бившия началник на регионалното звено на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров. Според прокуратурата Цветанов е сложил шест резолюции "Не!!!" на съдебни разрешения за използване на СРС-та срещу Тодоров.

Днес адвокатът на Цветанов Менко Менков поиска зам.-шефът на ГЕРБ да бъде оправдан, защото съдията от СГС Тони Гетов издал 4-годишната присъда, за да осигури дипломатически пост за съпругата си. Според Менков той не е безпристрастен.

Срещу Цветанов има общо три дела. Две от тях стигнаха до втора съдебна инстанция. Освен делото за 6-те „Не”-та, в Софийския апелативен съд трябва да продължи и делото за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По това дело Цветанов беше оправдан на първата инстанция.

Третото дело е за така нареченото мобилно послушване. То все още не е приключило на първа инстанция и ще се гледа на 29 януари.

Делата срещу Цветанов бяха спрени, когато той влезе в парламента и се сдоби с депутатски имунитет. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на зам.-шефа на ГЕРБ и още четирима депутати. Всички си го дадоха доброволно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вещото лице по делото за подслушванията,компютърния спец го застреляха,уж заради паркиране.После тефтерчето откраднаха,защото другото вещо лице се разходи да се изпикае,иначе и той щеше да гушне букета.После един го блъснаха ''без да искат''по време на сутрешния му джогинг.Е накрая и тези 4 години нняма да лежи,защото пак ще се случи нещо ''съвсем случайнно''.
8
9
 
40
 
! Отговори
атакисть преди 9 години
ГЕРБ е просто политическото крило на мутрите от прехода и тяхните покровители от регионалните звена, агенти на ДС, комсомлски четници и всякакви други *** !!!
7
7
 
24
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Цветанов е като Берлускони - съдят или осъждат никакво значение, никаква санкция. Невероятно е наистина колко недосегаеми са принадлежащите към държавна сигурност и полицейщината, а в Италия - към мафията.
6
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Минимум 20 трябва да му дадат,ама няма доказателства за другите работи.Как физкултурник си купува 6 апартамента?Тъста му бил дал пари?!Глупости!Двайска му е по мярка!Да излезе старец с *** и от там в Орландовци,да не може да харчи откраднатото!
5
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до като разни адвокатчета като тоя менков се мандахерцат из съдебните зали, никога европа няма да ни смята за сериозна територия. ще си лаят кучетата, керванът ще си върви... хората след време ще вземат нещата в свои ръце и ще въздадат правосъдие. като няма затвор има 7,62.
4
6
 
31
 
! Отговори
бг преди 9 години
Цвъки ще се изцвъка на правосъдието!
3
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютен престъпник!а коленееееее!!!!НЕ 4 МАЛКО СА МУ!!!!!
2
12
 
32
 
! Отговори
Нина преди 9 години
Когато влезе в Бобов Дол, корбан ще правя всяка година!
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надежда всяка тука оставете. Ще излезе чист като росна китка