Доживотен затвор за убийцата на 8-годишната Александра в Поморие

Окръжният съд в Бургас осъди Атанаска Георгиева
Обновена: 6 мар 2015 21:07 | 6 мар 2015 18:58, Елка Василева
34
Доживотен затвор за убийцата на 8-годишната Александра в Поморие
Атанаска Георгиева. Снимка: Булфото

Наказание доживотен затвор при първоначален специален режим наложи Окръжният съд в Бургас на Атанаска Георгиева. Тя бе призната за виновна в това, че умишлено е умъртвила в Поморие 8-годишната Александра Тодорова.

Момиченцето бе обявено за издирване от МВР на 9 април м.г. На следващия ден трупът на детето бе открито в таванско помещение в кооперацията, където живее семейството й.

Таванското помещение обитавала под наем 44-годишната Атанаска. Тя привикала детето в помещението, сложила найлонови торби върху главата му и ги е облепила с тиксо. Смъртта е настъпила вследствие на задушаване.

Още по темата

Пред разследващите Атанаска признала за това, което е извършила. Като мотив посочила високомерието на детето и доброто материално състояние на родителите му.

Окръжният съд в Бургас уважи частично предявените от родителите на пострадалата граждански искове. Георгиева е осъдена да заплати по 130 000 лева обезщетение за причинените им с непозволеното увреждане неимуществени вреди. Съдът отхвърли гражданските искове в останалата им част до 200 000 лв. за всеки от гражданските ищци.

Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Бургас, предаде БТА.

Служебният адвокат на Георгиева - Калин Янев каза, че ще обжалват присъдата.

Родителите на детето казаха, че са доволни от присъдата.

Самата Атанаска заяви пред журналисти, че ще бори „със зъби и нокти”, за да бъде оправдана. Тя отново заяви, че не е убила детето и е с чиста съвет. Продължава да твърди, че съществува Антон Петров, който според разследващите е недействително лице. Тя каза още, че не може да разкрие кой е извършителят на убийството, тъй като се страхува за живота на близките си, предаде „Фокус“.

Атанаска Георгиева е от Златоград, но живее от Поморие. Тя е със средно образование, разведена и неосъждана досега.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимем преди 6 години
В гроба да се обръща този изверг долен и искам и аз смъртната присъда да се върне в БЪЛГАРИЯ.
22
0
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Съгласен съм, че изглежда неправилно, особенно от гледна точка на близките, но от обективна гледна точка закона разграничава нещата. Блъснал си човек и си го убил, особенно пил или без книжка или на пешеходна пътека,сфетофар и т.н. но все пак, не си се качил на колата с цел да убиеш, може да ти е изтръпнал крака, може да си имал ужасен ден или те притискат лихвари и си се замислил и не си видял човека и т.н. важното е че няма умисъл а е нещастен случай. Тука обаче има умисъл, цел и жестокост.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо за тази има доживотен. а оня които уби 3-годишното дете ще лежи от 6 години и няма да има книшка 8.а какво стана с онази манеканка която остави две деца без родители условна /не съм сигурен ама на нея маи не и взеха даже книшката/ на това ли казвате правосъдие. до кога законите важат само за бедните. не че я защитавам ама последно време присадите са просто смешни.
20
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 9 години
До Рали1За ДНК експертизата ,нямам впредвид дрехата, а тиксото на което са отпечатаците на Атанаска.Наистина не търсете под вола теле. В статиите не пише всичко по случая,че да си правим разни заключения.
19
0
 
3
 
! Отговори
Burgas преди 9 години
Такива присъди за всеки убил умишлено, даже и с автомобил - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !
18
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 9 години
Тоз баща лихвар си има достатъчно врагове. И няма куче, което да влезе в стая с труп и да не прояви безпокойство. И какво е било това претършуване на сградата, ако в нея е имало труп, а не са го забелязали от разсеяност?
17
2
 
14
 
! Отговори
фатме преди 9 години
Не искам да плащам храната на този изверг. Да се върне смъртната присъда!
16
2
 
11
 
! Отговори
димитко преди 9 години
Доживотен затвор! И сега държавата ще я издържа с 1300лв на месец.
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софийски градски съд даде 4 (четири) годишна присъда на британеца Мейсън Кристофър, за убийството на 18-годишния Емил Ботев. Мейсън е умъртвил младежа на 10 юни 2014г., нанасяйки му удари с нож в областта на сърцето и корема.След прочитането на присъдата в залата настанаха безредици. Приятелите на убитото момче започнаха да крещят на съдията, недоумявайки защо е постановена значително по-ниската присъда. Наложи се и намесата на "Съдебна охрана".
14
2
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До аз"Палтото на Алекс също е намерено в квартирата на Атанаска. То е иззето обаче на по-късен етап от разследването - на 9 юли. ДНК на Атанаска е открита в биологичен материал, иззет около врата на дрехата."Само за информация-детето изчезна на 10 АПРИЛ и беше намерено два дни по-късно!Защо не е иззето палтото тогава?За ТРИ месеца какво ли не се случва?И до колко са истински подобни експертизи?
13
2
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Виновна ли е или е изкупителна жертва?"Признала се е за виновна"-само това са чакали!Разминавания-на тавана или пред дома на детето е извършено убийството?"Криминалистът изрично уточни,че е повдигал самите легла,а не матраците.Направило му впечатление,че всичко е покрито с прах."-Върху праха няма ли останат следи,ако е вдиган матрака?Два огледа са правени на тавана и чак на третия е открито трупчето на детето?!Оглед,включително и с куче,което не е надушило нищо!
12
4
 
2
 
! Отговори
аз преди 9 години
До vargНе . Основаваща се на доказателства и днк експертизи, ако не сте запозната със случая по-добре не коментирайте.
11
3
 
8
 
! Отговори
разочарован преди 9 години
за сетен път се убеждавам че вБГ няма правосъдие всичко е гнило.за доказаните убийци ефетивни присъди от по няколко години а за такива доказани под съмнение доживотни и сега след ввреме този от В.Търново убиеца на студентката ще му лепнат десетина години въпреки че всичко е потвърдено.Дасе въведе смъртното наказание и да се престане да ги хрантутим без да има полза от такива индивиди от ден на ден се увеличават.Поне останалите поработват и не са чак толкова в тяжестна БГ
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тази я накиснаха яковижда се от самолетЖалко за детенцето!!!Според мен наказанието за такова злодеяние дране на живо и пред публика и години наред.
9
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а за убийството на Паоло 6 г за ***, който го смачка с джип пред родителите му????
8
3
 
34
 
! Отговори
grav преди 9 години
нещо гнило има в цялата работа......убила го е защото се държали лошо с нея, а бащата е виден главорез и лихвар с много доброжелатели...
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тва ке го рониме доживот!Дом храна и медицински грижи!!!Тая се уреди по добре отколкото беше!!!!!!!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SADEBNA GRESHKA.VIE NE ZNAETE SPOSOBNOSTITE NA ADVOKATA.
5
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да повярвам, че български съд дава нормална присъда.
4
8
 
20
 
! Отговори
se преди 9 години
Само да не получи някаква амнистия след 7 години.Строг затвор с условия на живот да съжалява че се е родила .Смъртното налазание щеше да е най справедливо и то публично както в Ирак.Ама този европейски ,,циливизован " избор ни пречи да има възмездие.