Съдът остави в ареста акушерката, пребила бебе

Има достатъчно доказателства, които показват вината ѝ
Обновена: 25 апр 2015 20:02 | 25 апр 2015 19:33,
327
Съдът остави в ареста акушерката, пребила бебе
Снимка: Булфото

Софийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на новородено бебе в болницата "Софиямед". Съдът уважи искането на държавното обвинение да наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на акушерката, предаде "Фокус".

Още по темата

Тя е обвинена в тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Според съда са налице достатъчно доказателства, че обвиняемата е извършила деянието, в което е обвинена.

Относно психическото състояние на обвиняемата съдът прие, че на този етап от съдебното производство тя е вменяема.

Установено е, че детето е било в добро физическо състояние до нощта на 17 срещу 18 април. С показанията на свидетелите се установява, че през вечерта на 18 април състоянието му се е влошило и на главата му е установен оток. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която показва, че са на лице данни за рязко влошаване на състоянието на бебето и тежка телесна повреда.

Според съда от записите на охранителните камери се вижда, че на бебето са нанесени удари, като един от тях е със стъклено шише за хранене.

По-рано адвокатът на акушерката заяви, че Емилия Ковачева няма спомени от нощта на инцидента. Той заяви, че ако акушерката е нанесла удари на бебето, то те са били, за да го успокои. Основната му теза е, че нараняванията на бебето са причинени от медиците от следващия екип.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
14
 
! Отговори
Китов преди 9 години
До Ястреб-23Ей не стига, че си неграмотен турчин, ама си и нагъл турчин. :)Мед (храна) - мъжки род, членуване - меда, медът (в пълен член).Мед (метал) - женски род, членуване - медтаМоже лесно да се провери ако си размърдаш турския *** и отвориш речника.
14
1
 
16
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Дано бебенцето прежимее жестокоста,другото е бошлаф!
13
13
 
1
 
! Отговори
Ястреб-23 преди 9 години
Лечебни свойства на МедтаСпоред много лечители медта лекува ума и тялото, като проводник на духовна енергия. Смята се, че ако се направи кристална пръчица съдържаща мед, тя много лесно ще прехвърля енергията на кристала към тялото. Те могат да отдават тази енергия и на други кристали, които съдържат мед.Медта подпомага нормалното функциониране на жлезите и помага за предотвратяване износването, разкъсването и калцирането на ставите." и т.н. :-)))
12
0
 
12
 
! Отговори
Х преди 9 години
Това "ЩЕ ЧАКАМЕ ДА РАЗБЕРЕМ МОТИВИТЕ" означава ще чакаме да видим колко пари ще намери.Чак тогава ще разберем какво обвинение ще повдигнем.Независима прокуратура!!!
11
18
 
1
 
! Отговори
Ястреб-23 преди 9 години
До КитовНяма да е зле да се запътиш обратно към даскалото да полижеш още малко мастило! :-)) "медта" е правилна форма, и дали става въпрос за метала мед или пчелния мед се подразбира само от контекса на текста или разговора. Ей, уморих се вече да уча неграмотните българи на родния им майчин език! И въпреки това тези българи са против задължителното изучаване на майчиния език в училищата! Бърви я разбери тази работа!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мед - меда, медътМедта е вид метал, в българския изразът е по-сладко от меда, по-сладко от медта не е логично тъй като медта не е сладка :>
9
9
 
5
 
! Отговори
Ястреб-23 преди 9 години
До vargОооо, госп'ин Варг! Вече си завършъл работата по гей порното, дето го снимахте с приятелите си за "лично ползване" и сега с моя байрак се захвана! Но ти този флаг не можеш да го пипнеш, само дръжката можеш да хванеш!
8
2
 
18
 
! Отговори
Китов преди 9 години
До Ястреб-23Правилното е "меда".Ако използваш "медта", ще става дума за метала, не за храната.Но нищо. Както каза, простено ти е - турчин си. :)
7
10
 
3
 
! Отговори
Ястреб-23 преди 9 години
До 9Аз си има валидно извинение да съм неграмотен чоджуум - все пак съм турчин и българският език за мене е чужд език! Но въпреки това, хайде да те видя сега да се обясниш каква е грешката в "медта"! Ама недей ми увърта като български банкомат оператор пред белгийски полицай!!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То в мюсюлманските държави-голям рахат,значи,ако някоя мома не си хареса жениха и избяха и режат носа,ако пък булка кръшне-баща и и реже главата.Не,мерси,не ща исляма!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"медта"....Ястребе, Ястребе - жалко , че можеш да пишеш, грамотен не си , но все пак е редно да си благодарен на комунизма в България, че и от най-*** пъновете правеше хора. Ако беше роден в любимата ти Турция надали, щеше да се резилиш по форумите.
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам какво толкова ги пазят българските майки, че бебетата не са при тях. В Испания в частна болница - бебето е при майката от раждането и го вземат неонтолозите по 20-30 минути за преглед. След 24 часа може да си тръгнеш ако решиш и повечето хора го правят. След 48 часа го водиш за кръвни изследвания и след това при педиатъра. В България глезотии . То не са ненужни секциота, седмица в болницата при перфектно раждане, обучения за родата, 10 тома литература, 17 регистрации във форуми...
3
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а тези, които най-нагло окрадоха четвъртата по големина банка се разхождат и дебелеят на свобода... Дебелян Прасевски кога ще го видим в затвора? Никога, той е от недосегаемите, за разлика от обикновените хора, за които важат правила!
2
8
 
4
 
! Отговори
Китов преди 9 години
Youtube видеото как пребива бебето: watch?v=BuCSPbA2p4U
1
14
 
10
 
! Отговори
Ястреб-23 преди 9 години
Баси и историята! Бантустанска класика!