Съдът остави в ареста акушерката, пребила бебе

Има достатъчно доказателства, които показват вината ѝ
Обновена: 25 апр 2015 20:02 | 25 апр 2015 19:33,
327
Съдът остави в ареста акушерката, пребила бебе
Снимка: Булфото

Софийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на новородено бебе в болницата "Софиямед". Съдът уважи искането на държавното обвинение да наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на акушерката, предаде "Фокус".

Още по темата

Тя е обвинена в тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Според съда са налице достатъчно доказателства, че обвиняемата е извършила деянието, в което е обвинена.

Относно психическото състояние на обвиняемата съдът прие, че на този етап от съдебното производство тя е вменяема.

Установено е, че детето е било в добро физическо състояние до нощта на 17 срещу 18 април. С показанията на свидетелите се установява, че през вечерта на 18 април състоянието му се е влошило и на главата му е установен оток. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която показва, че са на лице данни за рязко влошаване на състоянието на бебето и тежка телесна повреда.

Според съда от записите на охранителните камери се вижда, че на бебето са нанесени удари, като един от тях е със стъклено шише за хранене.

По-рано адвокатът на акушерката заяви, че Емилия Ковачева няма спомени от нощта на инцидента. Той заяви, че ако акушерката е нанесла удари на бебето, то те са били, за да го успокои. Основната му теза е, че нараняванията на бебето са причинени от медиците от следващия екип.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
39-ти дъщерята на акушерката ли си?Сигурно *** така те е успокоявала като бебе.
34
0
 
4
 
! Отговори
Китов преди 9 години
До Анонимен 37За да изглеждат хора като тоя адвокат нелепо?
33
21
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААА... преди 9 години
ВИДЕОТО НЕ РАБОТИ!ТОВА Е ПОСЛЕДНОТО МЕНТЕ НА МАНИПУЛАТОРИТЕ В ДЪРЖАВАТА!ПОСЛЕДНАТА ВИДЕО-ЛЪЖА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/ ...ЯВНО БЕБЕТО Е УВРЕДЕНО ОЩЕ ПРИ ИЗРАЖДАНЕТО.../
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май и този "адвокат" е за доживотен затвор.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо е изтекло веществено доказателство в интернет според вас?
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
27:виж видеото.
29
3
 
11
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Може ли да ми кажете,защо като ставаше въпрос за полицейския син карал с 250 км.записа не беше доказателство а сега е?
28
2
 
10
 
! Отговори
НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ! преди 9 години
"ЯСТРЕБА" Е ПРОВОКАТОР ОТ АТАКА !ПЛЮЕ БЪЛГАРИТЕ ---ЗА ДА ПРЕДИЗВИКВА ОМРАЗА , КЪМ МЮСУЛМАНИТЕ!!СТАРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ НОМЕРА НА КГБ/ДС!!!!
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Определено трябва да се търси отговорност на управителя на болницата.Това,че има камери,не е достатъчно-някой трябва да ги наблюдава.Акушерката е *** и системата ще я изкара невменяема,защото,нали,тя нищо не помни.Не си заслужава бащата на детето да си цапа ръцете,но цялото имущество на акушерката трябва да се конфискува и тя да лежи 15 г в лудница към затвора.
26
2
 
18
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Умът ми не може да го побере,повярвайте ми!
25
2
 
15
 
! Отговори
Ники преди 9 години
До Ястреб. Нямам против, че си турчин или вярваш в исляма. Имам против факта, че под всяка новина търсиш повод да плюеш, върху българите. С това печелиш само искреното ми презрение. Ако подобно нещо беше станало в Турция, щях да реагирам както и в момента с жалост към детето. Турците са добри хора
24
1
 
9
 
! Отговори
Х преди 9 години
Не се сърдете на ястреба според него медта е просто бакър за вторични суровини.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Присъда до живот!
22
16
 
7
 
! Отговори
малъки въпросчета: преди 9 години
Защо си мислите ,че видеокамерата показва истината --след като на нея не се разпознават ясно лица???/ ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ , ЧЕ НЕПРЕМЕННО УВРЕЖДАНИЯТА НА ДЕТЕТО СА ОТ АКУШЕРКАТА ...А НЕ ОТ ЛЕКАРЯ ОЩЕ ПРИ РАЖДАНЕТО ???!!/..при силова екстракция например..../При толкова бебета в отделението ,едва ли акушерката е имала време да го огледа след раждането.Познавам лекари , които пият като смокове на работното си място и ....израждат бебета!НЕ Е ВЪЗМОЖЕН ТАКЪВ САДИЗЪМ!НЯМА МОТИВ ЗА ТОВА.
21
2
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Медта уважаеми е проводник на електрическата енергия.В цял свят за това основно се използва.В Турция също.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ястреб,пич,нагло е да спориш за правопис в интернет,батко!Да приемем,че си млад и още не си разбрал смисъла на грешките,а той е ,независимо от религията,да се научим ,че сме грешни и да сме смирени.Относно лудата ***,гледах видеото-ужасяващо е,но ударите са с юмрук и си личи рутина.Нарочно с юмрук и то с меката част на дланта за да не остават синини.Почти половината от ударите са в областта на главата.Няма начин детето да не е сериозно пострадало.
19
8
 
1
 
! Отговори
Ястреб-23 преди 9 години
До 21Значи в Укипедия и българския тълковен речник досега сте го ползвали погрешно. Веднага да се поправи и от сега са неща от женски род ще се членуват! А неща от мъжки род, освен ако са гей, няма да се членуват! Казах!!
18
0
 
29
 
! Отговори
АК-47 преди 9 години
Този адвокат заслужава така да успокояват дъщеря му или внучката му. Баси безчувствения адвокат, *** гаден, за пари ще изкара ангел и самия дявол. А за акушерката ще кажа само това: тази жена е садистка. Да блъска малкото създание с юмрук по ***, по цялото телце, да го размята като кукла... Бащата как не й е разказал играта досега, да е благодарна, че е в ареста. И предполагам, че така се е държала и с други бебчета. *** бездушен.
17
0
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
В Испания може да е така.Обаче тук клатят джанката докато не опадат и листата.Традицията на частните болници така повелява.А и защо пък не след като персонала бачка за жълти стотинки.Като има кой да плаща по 1000 лв на ден и месец може да ги държат.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха - много си готин Ястребе! Що не ми направиш една кристална пръчица от пчелен мед да ми проведе малко енергия :-)Умният човек и да сгреши, ще си признае и ще се поучи. А глупакът отрича до последно. Дал си пример за метала "мед". Отвори си уикипедия за "пчелен мед" и ще видиш как е правилно!