Записът с побоя на акушерката можело да не е автентичен

Защитата на жената: Тя не е признала за боя над детето
Обновена: 27 апр 2015 10:37 | 27 апр 2015 10:35,
104
Записът с побоя на акушерката можело да не е автентичен
Снимка: архив Булфото

Адвокатът на акушерката, обвинена в това, че преби жестоко 4-дневно бебе в болница „Софиямед“ поиска да се покажат записите от всички камери в лечебното заведение. Пред „Нова телевизия“ Владислав Анев обясни, че от видеото, което той гледал, не може да се прецени какво точно прави задържаната жена. Затова той изрази съмнение, че записът може да не е автентичен.

Още по темата

Защитникът изказа разочарование от начина, по който се води разследването. Според него то не трябва да се огранича само върху версията за побоя от страна на акушерката. Анев е категоричен и че има много неточности в обявените вече факти.

„Има някаква алогичност – кадрите посочват удари от един и половина до три и половина сутринта. Хематомът се получава много по-късно. Ако приемем, че в три и половина е нанесен удара, хематомът трябва да излезе до половин час“, обясни адвокатът.

Според него тази версия не издържа. Освен това, ако Емилия Ковачева е нанесла удара, защо на сутринта ще вика дежурния лекар да прегледа детето. Адвокатът припомни, че акушерката е извикала лекар, защото бебето е било жълто. Тогава на бебето са направени пълни изследвания, взети са му кръвни проби.

„Детето е било е под особен надзор. До късните часове вечерта не е забелязан този хематом“, каза още защитникът.

Той разказа, че акушерката не е признавала вината си пред полицията, както беше обявено от полицията. „Не се е признала за виновна. Това е една манипулация на процеса, която е системна и продължава – първо изтича запис който аз не зная дали е автентичен“, каза Анев.

Той отново обясни, че Емилия има бели петна. Жената била и в криза след като осъзнала какво се е случило. Контактът с нея бил труден, защото тя плачела непрекъснато.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: защитабебеакушерка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Тая ако ми я дадат за един час ще си спомни всичко! Записът не бил автентичен.. айде, де! До живот, без право на замяна, а за болницата това, което предвижда закона за нарушаване на трудовите норми.. аман от ***!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази с бой да и обърнеш колената, малко ще и бъде!
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако съм баща на детето, ще убия този смахнат *** с шутове и юмруци.
12
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със специалните ефекти е възможно всичко. Виждал съм обикновен потребител на Ютюб да полита. Нека назначат експерт по видео обработката и той да каже. Дотогава няма как да се твърди че има манипулация.
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е ясно, следващата стъпка, е да обвинят бебето, че е посегнало на акушерката.
10
3
 
7
 
! Отговори
Младен Петров преди 8 години
" По-добре е танковете да дойдат ! "
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адвокати-мадвокати! Тази и да се измъкне, майката на бебето ще я побара и ще раздаде правосъдие, както си се полага.
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз гледах видеозаписа от камерата най-съвестно, както мисля, че трябва да направи всеки гражданин.Нито веднъж не видях тази жена Емилия Ковачева да изпълни професионалните си задължения на акушерка - тоест - да преповие ако се налага някое бебе, да го нахрани, да го гушне и успокои.Вместо това видях следното: Емилия Ковачева съвсем ясно се вижда - пуснете си клипа на тв-то, системно, изключително хладнокръвно и с отработени движения преби едното бебе. На няколко пъти. В рамките на два часа.
7
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може детенцето от клипо да не е детецето ликувано вТокуда.Варианти болкс
6
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не ви пускат записи на майки в следродилна какво правят с децата си.......
5
0
 
20
 
! Отговори
Big brother преди 8 години
Трябва да се сложат камери във всички неонатологични отделения в България и да се наблюдава от населението. В специализиран сайт да има денонощна наблюдение от доброволци от страната и чужбина. В това отделение никой не е следял камерите - просто са записвали. И ако има проблем тогава са преглеждали записите. Това са записващи камери, а не за пряко видеонаблюдение, защото няма кой да ги следи. Тогава да видим как лекарите ще издевателстват над бебетата, родилки и болни в безпомощно състояние.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо не можах да догледам записа. Как може да удря така зверски това малко бебенце. :(
3
2
 
37
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Ами, пускайте й записа от видеото денонощно, да види как трепе беззащитно 4-дневно бебенце, с такива отмерени и рутинни удари, та дано да си спомни накрая. Но ужасяващото според мене е, че тази жена се е отнасяла така и друг път, но сега просто е прекалила, та всичко излезе на бял свят. Да си проверят записите и от другите й дежурства. Не ти трябва нацистка лаборатория...
2
0
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Да не се прави на луда, ами да си признава бързо!
1
2
 
39
 
! Отговори
Big brother преди 8 години
Акушерката удря бебенцето което плаче. Удря го с премерени движения в тилната област и в коремчето на слънчевото сплитче. Тези удари целят да го приведат в безсъзнание, за да спре да плаче. Това акушерката прави напълно съзнателно и с отработени движения с цел да го приведе в безсъзнание напълно "професионално" вкл го задушава, напълно професионално му дава и биберон и го завива после пак го бие.Разбирате ли, че те така работят, защото тя никак не се притеснява, че върши това пред камерата.